Українська > Публікації УПГКЦ

Що робити, коли прийде депресія

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Що робити, коли приходить депресія, і людина навіть не знає з чого? Використати це! Тоді треба упокоритися, йти під хрест і говорити з Ісусом. Віддати Йому це. Наприклад, сказати: «Господи, що Ти витерпів за мене?! Цей мій біль у порівнянні з Твоїм, є нічим. Даю Тобі його». А коли з’єднаємо свій біль з болем Ісуса, прийде мир, який світ дати нам не може. Ми повинні віддавати Ісусові свої гріхи, а потім і всі свої проблеми.



Хто є покірним?

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Така людина має відразу до гордості, не тримається власної волі, вміє втрачати. Вона є наче те пшеничне зерно з притчі й терпеливо несе власну убогість. Але без молитви і вмирання собі це неможливо. Всюди, де вона є: або вдома, або коли йде по вулиці, усвідомлює свої провини і відразу ж кається: «Господи Ісусе Христе, помилуй мене, грішного». Але цього людина навчиться аж з часом. І без молитви це неможливо. Отож, це означає, що треба присвячувати достатньо часу молитві.



Бог хоче від нас, щоб ми зробили перший крок до примирення

Дата публікації:   2018-09-20
Автор:   ВВП
Ісус є Дорога. Цією Дорогою ми повинні йти. Але коли прийде якась проблема, ми раптом опинимося наче в темряві. Що робити? Зупинитися і шукати Божого світла. Свій погляд маємо спрямувати вгору, на Ісуса, поглянути на Боже обличчя і там шукати Божу волю. В Божій присутності потрібно щиро віддати все Богові − так, ніби це остання хвилина мого життя.



Скажи Богу своє «ТАК»

Дата публікації:   2018-09-14
Автор:   ВВП
Кожен іде за своїм, а за Ісусом не хоче йти ніхто. Тому ми повинні навчитися зрікатися себе і на перше місце ставити Ісуса. Через непослух і незрілість людей, які не вміють в боротьбі за Божі справи, за Боже Царство, виступити за Ісуса, все падає. Часто від однієї людини залежить вся справа, а вона переважно у вирішальний момент зрадить. Тому Бог шукає людей, які скажуть Йому своє «ТАК», як Пресвята Богородиця.



Історично-критична теологія в семінаріях

Дата публікації:   2018-09-13
Автор:   ВВП
В семінаріях сьогодні не виховують проповідників Христа, які вказують шлях спасіння, але через історично-критичну теологію виховують нищителів та єретиків. Навчають їх, як обманювати, перекручувати Св. Письмо, як психологічно обхитрити і маніпулювати іншими. Це ціла система брехні всередині Церкви. Людині навіть не хочеться вірити, що так насправді є.



Дорога пустелі

Дата публікації:   2018-09-08
Автор:   ВВП
В духовному житті після навернення людина часто переживає натхнення, період ревності, першу любов, і навіть почуттями відчуває Божу близькість та потіху. Це буквально так, ніби Бог несе її. Але згодом настає період посухи ‒ пустиня. Наприклад, св. Тереза Велика казала, що 17 років перебувала в цілковитій сухості, не була здатна усвідомлювати Божу присутність, а в монашому житті йшла як «автомат», ‒ без відчуттів, без натхнень, але у вірі. А це дорога пустині.



Слово Патріарха Іллі про нове серце

Дата публікації:   2018-08-27
Автор:   ВВП
Непорочне нове серце ‒ це не матеріальний орган, але новий духовний центр, який ми можемо прийняти і відкритися йому лише вірою. Це територія, де вже не діють закони гріха, але закони Духа благодаті. Це наче посольство іншої держави, інше царство, де володіє і царює Ісус. Те НОВЕ СЕРЦЕ тепер є в тобі! Цілковито віддайся цьому Непорочному Серцю. Так станеш новою людиною, сином Марії, дитиною, яка на собі понесе образ своєї Матері. Пресвята Богородиця буде вчити тебе ходити у вірі, ходити у Святому Дусі! Тепер, повний радості і щастя, можеш вигукнути: «Я твій, Марія, щоб ще більше бути Ісусовим!».



Якою є Божа воля на даний момент?

Дата публікації:   2018-08-25
Автор:   ВВП
Ми повинні визнати перед Богом свої гріхи – наприклад, що я є свавільник. Часто йдеться про дрібні свавілля. Але коли потім вирішуються важливі речі, то часто ці «дрібниці» є вирішальними.На перший крок потребуємо хоча б загально знати, якою є Божа воля в даній ситуації. Можемо запитати себе: «Що на моєму місці робив би Ісус?»



Приходить програш... Що робити?

Дата публікації:   2018-08-24
Автор:   ВВП
Приходить програш ... Що робити? Знову до боротьби. Диявол бореться і ніколи не здається. Він бореться витривало. І ми мусимо боротися! Тільки однієї речі мусимо від нього вчитися − витривалості. Але її треба використати в боротьбі за Боже Царство. В іншому випадку, нічого не сміємо від нього вчитися, бо він брехун по своїй природі. Він ніколи не здається. Це тільки ми, коли прийде перше випробування, впадаємо в депресію...



Молитва − розмова з Богом

Дата публікації:   2018-08-18
Автор:   ВВП
Іноді людина потребує молитися словами, усно говорити з Богом і голосно до Нього звертатися : «Господи, тепер я хочу говорити з Тобою». Так можна говорити з Богом, коли людина, наприклад, іде безлюдним місцем. Але спочатку ми повинні перед Богом упокоритися: «Господи, визнаю Тобі свою невдячність, байдужість та інші гріхи. Прошу, пробач мені». А тоді можемо сказати все, що нас турбує: «Господи, те і те на мене налягає, я маю ці конкретні проблеми…». Часто людина потребує висловити це устами.



Слово патріарха Іллі на свято св. пророка Іллі

Дата публікації:   2018-08-02
Автор:   ВВП
Карою за відступництво від істинної віри до поганства, пов'язаного з магією, ворожінням та спіритизмом, були війни, хвороби і вигнання. Тому пророк запитує: «Доки кульгатимете на обидва боки?» Іншими словами: «Хочете благословення чи прокляття? Це залежить від вас». Він усвідомлював, що тепер вирішується доля цілого народу: або він навернеться, або на нього прийде Божа кара. Суть пророчого духа − послух віри і вірність Божому слову. Бог хоче дати пророчого духа кожному, щоб могти через нас говорити і спасати душі від дочасної та вічної кари.



Завдання пророка

Дата публікації:   2018-08-01
Автор:   ВВП
Дар пророцтва пов'язаний з простим способом наслідування Христа. А це може кожен з нас. Цей дар проявляється в кожного іншими способом. Бог дає йому як харизму. Коли людина буде згідно того жити і реалізувати Божу волю, то стає пророком, тобто стоїть за пророчим словом і є охочою пожертвувати навіть життям за Христа і за правду. Коли народ не має пророків, гине. Чому? Бо коли з'являються різні обманці, то через філософію і гнозу нищать його. Таким способом бувають обманені цілі народи. Тому апостол Павло пише Коринтянам, щоб бажали дару пророцтва.



Народ гине, коли не має пророчого слова

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
Коли людина ходить до храму і чує там Боже слово, то зазвичай воно входить одним вухом і виходить через інше. Але інакше людина реагує, коли хтось скаже їй щось особисте. Наприклад: «Маєш проблеми в сім’ї?» або «Ти чогось боїшся...». А тим більше, якщо це стосується майбутнього, людина відкриється і прийме це слово, бо наше майбутнє – це чутлива область для кожного з нас. Народ гине, коли  не має пророчого слова – слова віри, яке потім пробуджує в людині живе відношення до Бога.



Йдеться про те, який крок від тебе хоче Бог

Дата публікації:   2018-07-17
Автор:   ВВП
Ми часто стоїмо перед рішенням: який крок зробити? Звичайно, можемо якийсь зробити, але йдеться про те, який крок хоче від нас Бог! Ти зробиш крок, але потрапиш в пастку, навіть якщо логічно думаєш, що чиниш мудро. Тобі не допоможе твоя мудрість і досвід. Кожен випадок є по своєму оригінальним. Людина мусить використовувати розум, діяти розумно, мудро, але часто дійде до певного рівня, де відбувається боротьба духів. Це боротьба з духом брехні, а наш розум дуже легко сприймає брехню і любить її.



Ісуса ранить наше нарікання

Дата публікації:   2018-07-14
Автор:   ВВП
Напевно кожен з нас опинявся в ситуації, коли хтось проти нас виступив і ставився до нас, як до злочинця. Можливо, ця людина була обманена своїм додумуванням, людьми або мас-медіа. З нею не вдавалося нормально говорити, бо вона повірила брехні і не хотіла чути правди. Можливо, прийде час, наприклад, за кілька років, коли правда виявиться і ця людина отямиться, пізнає, що помилялася і прийде вибачитися, бо була обманена духом брехні. Отож, хай Бог їй простить, хоча її поведінка тепер нас болить і ранить. Але усвідоммо: кожного з нас демон так обманює по відношенню до Ісуса. Те саме робимо ми, коли нарікаємо на Бога. Коли прийде терпіння, ми починаємо бунтуватися і докоряти: «Чому це так? Боже, чому Ти це допустив?».