Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом життя Рим. 8,9

Дата публікації:   2019-11-30
Автор:   ВВП
Як нам здобути Христового Духа? Боже слово каже: «Хто з’єднується з Господом, той є один дух з Ним». Коли у внутрішній молитві ми боремось за духовну єдність з Господом, то отримуємо Його Духа. Потім Він вводить нас до Божих правд, а також до єдності з Ним. А тоді, якщо ми дотримуємося Його заповідей, то нас стосується: «Той Мене любить, хто заповіді Мої зберігає, і прийдемо Ми до нього, і в ньому закладемо житло».



Роздуми над Словом життя Рим. 8,7-8

Дата публікації:   2019-11-16
Автор:   ВВП
Божий Дух через апостола знову нам повторює і категорично наголошує на основних протиріччях ‒ на мисленні тіла і мисленні Духа. Потрібно усвідомити, що мислення відображає наше життя: якщо живемо за тілом, то думаємо про тілесне, а якщо живемо за Духом, то думаємо про духовне.



Роздуми над Словом життя Рим. 8,5-6

Дата публікації:   2019-11-02
Автор:   ВВП
Ми знову повинні усвідомити, що життя за Духом і мислення за Духом пов'язані з законом Духа. А він сутнісно пов'язаний з Ісусом, є в Ньому. Ті, які є в Христі, думають духовно, а не тілесно, тобто думають не про себе, але центр їхнього мислення ‒ це відношення до Ісуса. Центром не є їхня самореалізація, їхнє его, але в центрі стоїть справжнє добро ‒ духовне добро. Однак їм не потрібно турбуватися про те, щоб його здобути. Треба дбати про те, щоб мати правдиве відношення до Ісуса, щоб любити Бога, а тоді ближнього ‒ як самого себе.



Роздуми над Словом життя Рим. 8,4

Дата публікації:   2019-10-19
Автор:   ВВП
Але ходити в Божому Дусі не означає, що людина буде позбавлена спокус і боротьби. Вона повинна через покаяння знову і знову виходити зі свого егоїзму, бо автоматично втрачає спрямування на Бога. Вона повинна щодня черпати силу у молитві. Ми прямуємо до вічності, тут є поле бою ‒ іноді великих, а іноді малих битв. Життєва мудрість, яка, по суті, є дорогою самовідданої покори, виражена також в одній старій казці. Гордий Іван був покараний так, що отримав голову ведмедя і не міг її позбутися, бо умовою було зробити добрий вчинок. Але він навіть добрі вчинки робив лише заради себе. Коли ж вперше зробив добрий вчинок заради ближнього, ведмедяча голова зникла.



Роздуми над Словом життя Рим. 8,3

Дата публікації:   2019-10-05
Автор:   ВВП
Цей вірш Святого Письма пов’язаний з попереднім, в якому сказано, що закон Духа визволив мене (тебе) від закону гріха і смерті. У 3-у вірші говориться про Закон і мається на увазі Закон Мойсея, тобто Закон Божий, який містить певні правила, які є добрими та правдивими, але Закон не дає нам сили ретельно їх виконувати. Він, як каже Писання, перш за все викриває наш гріх. Тому Бог віддав за нас на смерть Свого Сина, який прийняв наше людське тіло, тобто прийшов у подобі гріховного тіла і ради гріха, щоб цей гріх, цю духовну отруту перемогти на Своєму тілі.



Роздуми над Словом життя Рим. 8,1-2

Дата публікації:   2019-09-25
Автор:   ВВП
Ці біблійні вірші з послання до Римлян є продовженням попередніх. В них апостол взиває: «Нещаслива я людина! Хто мене визволить від тіла тієї смерті?». У 8-й главі сказано, що визволені є ті, які є в Христі Ісусі. Закон Духа життя в Христі Ісусі визволяє від закону гріха і смерті. Процес нашого визволення у кожній новій ситуації знову і знову здійснюється лише в Христі Ісусі.



Слово Патріарха Іллі про подвійну несправедливість

Дата публікації:   2019-09-24
Автор:   ВВП
Апостол Павло в посланні до Римлян 3,23 пише: «Всі згрішили і позбавлені Божої слави». А пророк Давид взиває: «В беззаконнях я зачатий, і в гріхах породила мене мати моя» (Пс. 50,7). Кожна людина ще в момент зачаття бере на себе сумну спадщину Адама і Єви ‒ первородний гріх, прокляття, втрату Божої слави. З цим спадкоємством кожен приходить на світ, чи хоче цього, чи ні.



Роздуми над Словом життя Рим. 7,24-25

Дата публікації:   2019-09-07
Автор:   ВВП
Основна характерна властивість старого «я» в нас ‒ постійно усувати Бога. Фактично людина автоматично ігнорує Бога в повсякденному житті, а до того ж підсвідомо хоче, щоб Бог послужив на її честь і славу, щоб вона вже була досконалою і могла бути задоволеною зі себе. Старе «я» залишається на троні і вимагає від Бога, щоб благословляв його на успіх. До того ж, людина часто настільки сліпа, що думає, що це є діяльність для Бога. А при тому повністю забуває, що Бог дав Свого Сина, щоб ми жили через Нього і щодня з вірою та вдячністю приймали те, що Він зробив для нас.



Роздуми над Словом життя Рим. 7,22-23

Дата публікації:   2019-08-24
Автор:   ВВП
Наша нужденність настільки велика, що для того, щоб ми могли бути спасенними, Бог за нас віддав на смерть Свого Сина! Якщо ми повіримо в це, то відмовимось від зусилля спасти себе власними силами. Якщо ми намагаємося власними силами змінити себе чи вдосконалити, то навіть не усвідомлюючи цього, відкидаємо Христовий хрест. Божий закон справедливий, але його не може досконало виконати грішна, тобто неправедна, людина. Хто намагається виконати вимоги Божого закону сам, тобто вважає себе добрим і старається бути ще кращим, тóму почне дошкуляти реальність.



Роздуми над Словом Життя Рим. 7,18-20

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП
Зло і гріх в нас ‒ це дійсно таємниця, яку не розуміємо повністю розумом, тільки Боже світло може відкрити нам це таїнство беззаконня. Але наше завдання ‒ не копирсатись у гріху, але потрібно остерігатися його! Найважливіше ‒ знати, що з ним маємо робити. В цьому полягає справжня мудрість. Свої гріхи ми повинні віддавати до Божого світла, під хрест. А корінь зла, тобто «стара людина», була розп'ята з Христом, і цю правду треба вірою знову і знову актуалізувати.



Роздуми над Словом Життя Рим. 3,14-19

Дата публікації:   2019-07-27
Автор:   ВВП
У всьому цьому уривку підкреслюється правда, що всі згрішили, весь світ виявився винний перед Богом. У 10-18 віршах описується «стара людина» і її зла діяльність. Але ми знаємо, що Ісус прийшов, щоб взяти на Себе всі гріхи, які виходять з отруйного кореня в нас, який Святе Письмо називає «стара людина».



Роздуми над Словом Життя 1Йо. 3,24

Дата публікації:   2019-07-13
Автор:   ВВП
«Хто Його заповіді зберігає, той і перебуває в Нім, а Він у ньому; і ми знаємо, що Він у нас перебуває, від Духа, що його Він дав нам»



Роздуми над Словом Життя 1Йо. 3,22

Дата публікації:   2019-06-29
Автор:   ВВП
У цьому слові життя наголошується, що ми одержимо те, чого просимо. Умовою для того, щоб наші прохання були вислухані, є зберігати Його заповіді і чинити те, що Йому вгодне.



Роздуми над Словом Життя Гал. 5,13-14

Дата публікації:   2019-06-15
Автор:   ВВП
Я хочу бути спасенний, я хочу мати вічне життя, хочу бути щасливим тут, на землі, і після смерті, а цього бажаю і моєму ближньому. Ісус навіть додає, що ми повинні мати таку любов, яку мав Він: «Любіть один одного, як Я вас полюбив». Ісус пожертвував за нас життям, а тому і ми маємо бути готовими пожертвувати навіть життям за спасіння інших, бо йдеться про вічність, про вічне життя. Це земне життя і так закінчиться смертю, а бути мучеником за Христа, за спасіння душ – це справжній героїзм і надзвичайна ласка. Отож егоїстичний страх потрібно вигнати досконалою любов'ю, тобто з’єднанням з Ісусовою любов'ю, прагненням спасіння душ!



Роздуми над Словом Життя Як. 2,21-22

Дата публікації:   2019-06-01
Автор:   ВВП
Якби ми стверджували, що між апостолом Павлом і апостолом Яковом існують протиріччя, та приписували Якову твердження, що людина спасається через вчинки, а не через віру, то це була б єресь. Людина спасається через віру, але повинна чинити діла віри, інакше втратить спасительну віру. Вона повинна жити вірою. Праведник живе вірою. Своїми власними ділами людина не спасеться, а крім того, вони просякнуті нашим егоїзмом і пошуком марної слави, навіть у побожності, як це бачимо у фарисеїв. Вони напоказ ходили в довгих шатах з широкими рукавами і любили, щоб люди називали їх «учителю». Саме за це докоряє їм Ісус і називає їх побіленими гробами. Врешті вони засудили Ісуса і розп’яли, бо не мали Духа правди, Духа Божого, і їхні вчинки та віра були мертвими.




 |<     <<    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14     >>      >|