Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом Життя Гал. 5,16-17

Дата публікації:   2018-07-14
Автор:   ВВП
Протягом двох тижнів на молитві усвідомлюймо дилему, що тіло протирічить Духу. Тут чітко вказано, що ми повинні жити з сили Святого Духа, а тоді пожадливостей тіла не будемо чинити, тобто не станемо рабами людських пристрастей. Якщо ми живемо з сили Божого Духа, то не піддамося тому, до чого нас тягне тіло. Це означає, що коли гнів, нечистота, себежаль чи інший прояв тіла хоче опанувати твоїм духом, треба його радикально паралізувати − духовно відсікти таку думку чи почуття і відкинути від себе, або, як каже апостол Павло, поклади зла в нашому тілі мають бути духовно розп'яті, паралізовані, щоб не могли приносити і поширювати згубні плоди. Це є внутрішній акт самозречення та любові до Бога, до самого себе і до ближнього.



Роздуми над Словом Життя Гал. 4,18-19

Дата публікації:   2018-06-30
Автор:   ВВП
Апостол нагадує галатам їхню першу ревність, коли словом і могутніми ділами проповідував їм Ісуса. Їхня щирість була великою. Це були погани, які прийняли Боже життя. Апостол ревнує за одне − щоб християни доросли до зрілості, щоб насправді були вкорінені у Христі, і буквально каже, щоб вони були сформовані, тобто перетворені в Христа. І апостол за них не тільки молиться, не тільки дає їм поучення з Божого слова, але й сам духовно переживає цей процес зміни. Цей процес і біль апостол переживає аж до кінця свого життя.



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,26-27

Дата публікації:   2018-06-16
Автор:   ВВП
Усвідоммо, що через віру, а не через діла, ми є синами Божими в Христі Ісусі. Ми духовно перебуваємо в Ньому не лише через хрещення − як сказано, що коли ми у Христа христилися, то у Христа одягнулися. Але також через віру і Святі Тайни ми повинні усвідомлювати цю глибоку правду і черпати з неї силу для духовної боротьби та радості з того, що Ісус з нами, що ми є в Ньому, а Він в нас.



Роздуми над Словом Життя Рим. 5,9

Дата публікації:   2018-06-02
Автор:   ВВП
Зверніть увагу на слова «оправдані пролиттям Його (Ісусової) крові». Це означає, що ми прийняли на себе Ісусову праведність і через цю пролиту кров Бог вже не дивиться на нас, як на винних, оскільки за нашу провину і кожен наш гріх раз і назавжди заплатив на хресті Єдинородний Син, Ісус Христос. З нашого боку потрібно знову усвідомлювати спасительну віру, яка передбачає, що ми перед Богом і перед собою визнаємо свої гріхи, не приховуємо їх, а тоді з довірою звертаємося до Ісуса на хресті, коли під час молитовної зупинки повторюємо: «Ісусе, Ісусе, Ісусе, помилуй мене грішного!».



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,22

Дата публікації:   2018-05-19
Автор:   ВВП
Закон викриває наш гріх, але не визволяє нас від нього. Нас визволяє від нього віра в Ісуса Христа, тобто обітниця виконується на тих, які вірують в Ісуса Христа. Тому центр нашої віри і спасіння − це особисте відношення до Христа. Не йдеться про те, щоб виконувати якісь зовнішні обряди і приписи, а Христа поставити на друге або десяте місце. Христос повинен бути на першому місці! А це − через спасительну віру, бо наші гріхи змушують нас йти до джерела прощення, яким є Ісусів хрест.



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,18

Дата публікації:   2018-05-05
Автор:   ВВП
Апостол пояснює, що Аврааму Бог обіцяв спадщину з ласки через свою обітницю. А цю Божу спадщину ми отримуємо через віру в Христа. Ця віра очищує нас від гріха. Однак умова − признати собі гріх, вірити, що Ісус, Божий Син, помер за мої гріхи, та віддати Йому ці гріхи. Тоді ця віра діє так, що через неї Святий Дух дає нам все, що Христос зробив для нас. Але насамперед, ця віра з'єднує нас з самим Ісусом, який через віру перебуває у наших  серцях (Еф. 3,17). Тоді в годину смерті ця віра переходить в споглядання Бога у світлі слави.



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,13а

Дата публікації:   2018-04-21
Автор:   ВВП
Оправдання з гріхів відбувається через віру в Ісуса Христа. Чому? Бо Ісус добровільно взяв на себе прокляття, яке падає на кожного з нас за наші гріхи, щоб звільнити нас від цього прокляття, яке є плодом гріха, і щоб позбавити вічної смерті, яку спричинив гріх. Через віру в Христа кожен віруючий одержує прощення гріхів і спасіння, а також отримує обіцяного Духа.



Роздуми над Словом Життя 1Кор. 15,3-5

Дата публікації:   2018-04-09
Автор:   ВВП
Апостол Павло у посланні до Коринтян говорить про воскресіння з мертвих. Потім апостол вказує, що Ісус з’явився Петрові і дванадцятьом, та продовжує: «Опісля ж з'явився більш, як п'ятистам братів разом, більшість яких живе й досі, деякі ж померли». Традиція каже, що Ісус найперше з’явився Своїй Матері. Потім, в неділю воскресіння, Марії Магдалині, а тоді жінкам, Петрові, а після обіду − учням, які йшли в Емаус, а потім ще увечері апостолам, які зібралися в горниці. За тиждень Він знову з’явився апостолам, коли з ними вже був і апостол Тома. Потім апостоли йшли до Галилеї, а там Ісус з’явився їм біля Генезаретського озера. Це було рано вранці. При розмові Він звернувся особливо до апостола Петра, якому передав владу бути верховним пастирем Його стада. Згодом з’явився п'ятистам братам.



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,11

Дата публікації:   2018-03-24
Автор:   ВВП
Тут ясно сказано, що ніхто не буде оправданий законом, і підкреслюється, що праведний буде жити з віри. Оправдання ми осягаємо через віру − не своїми вчинками, але вірою, яка пов’язана з визнанням своїх провин перед Богом. Вірою ми з'єднуємося з Христовою смертю на хресті, тобто кожен особисто віримо Божому слову, що Ісус помер і за всі мої гріхи, а якщо ходжу у світлі, то Його кров очищує мене від кожного гріха (див. 1Ів. 1,7-9).



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,8

Дата публікації:   2018-03-10
Автор:   ВВП
Тут сказано, що Писання передбачає те, що Бог оправдає поган вірою. Прикладом є сам Авраам, який був поганином, але повірив Богу, повірив у Його всемогутність, прийняв Бога як свого єдиного Господа та підпорядкував Йому своє життя. Він також прийняв як норму моральні закони, які Бог вклав у серце людини через совість. У цьому Авраам є прикладом для поган. Якщо вони матимуть віру Авраама, Бог їх оправдає. Це він обіцяв Авраамові, кажучи: «У тобі будуть  благословенні всі народи».



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,6-7

Дата публікації:   2018-02-24
Автор:   ВВП
Апостол знову вказує на Авраама, який подається нам як приклад віри. Він повірив Богові, повірив в Божу всемогутність, і стояв в цій вірі, незважаючи на великі випробування. Віра була зарахована йому за оправдання, тобто через віру він був оправданий зі своїх гріхів. Віра в єдиного Бога Творця є підставою оправдання з гріхів.



Роздуми над Словом Життя Гал. 3,2-3

Дата публікації:   2018-02-10
Автор:   ВВП
У третьому вірші апостол пише: «Невже бо ви такі безглузді? Почавши Духом, завершуєте тепер тілом?». Як розуміти слова «завершуєте тілом»? Коли людина прийме Божого Духа, то з первісною ревністю прикладає всі зусилля для того, щоб жити з відношення до Бога, щоб жити з віри, тобто, як каже Боже слово, жити духом. Але згодом не має витривалості, щоб бути відданою та наслідувати Христа і егоїстично хоче реалізувати свою волю. Або ж в ній переважить фарисейство і в духовній гордості вона вже вважає себе за «щось». Починає Духом, а кінчає тілесним мисленням.



Роздуми над Словом Життя Гал. 2,21

Дата публікації:   2018-01-27
Автор:   ВВП
Що означає відкидати Божу благодать? Це означає не цінувати її, або нею зловживати, або не приймати вірою те, що Бог дає. Він дорого заплатив, зробив все, а не хотіти зробити навіть найменшого – вірою прийняти те, що Бог зробив для мене – це дійсно груба образа Бога. А це і є відкидання Божої благодаті! Апостол каже, що він цього не робить: що не відкидає, а користає з цієї благодаті. А це мало б стосуватися кожного з нас – я не відкидаю Божої благодаті!



Роздуми про Богоявлення

Дата публікації:   2018-01-18
Автор:   ВВП
«Того часу з'явивсь Йоан Хреститель і проповідував у пустині Юдейській: „Покайтесь, бо наблизилося Небесне Царство.” …(Мт. 3,1-6). «Тоді прибув Ісус із Галилеї на Йордан до Йоана, щоб христитися від нього; але Йоан спротивлявся Йому, кажучи: „Мені самому треба христитися в Тебе, а Ти приходиш до мене?” Ісус у відповідь сказав до нього: „Залиши це тепер, так бо личить нам здійснити всяку правду.” (Мт. 3,13-17). Під час роздумів над цими подіями можу залишатися тільки в даному слові, а одночасно усвідомлювати, як Ісус в покорі йде на Йордан і стає серед грішників. Іван стоїть на березі річки в шкіряній одежі. Він говорить про грізний Божий гнів, справедливість і покаяння. Його слова прості, але проникають слухачам прямо до серця.



Роздуми над Словом Життя Гал. 2,16

Дата публікації:   2018-01-13
Автор:   ВВП
Апостол Павло в Посланні до Римлян, а також в Посланні до Галатів вказує на глибоку правду, яка стосується нашого оправдання з гріхів. Він каже, що ми знаємо, що людина оправдується перед Богом не ділами, але через віру в Ісуса Христа. Він наголошує, що ділами закону ніхто не буде оправданий. Ми, які увірували в Ісуса Христа, осягнули оправдання з наших гріхів вірою в Нього.




 |<     <<    1    2    3    4    5    6     >>      >|