Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП
Ми повинні вважати, і це кожен з нас. На кого? Самі на себе. І на що? На те як поводимося. А чому? Щоб поводитися не як немудрі, а як мудрі. Отож, що маємо робити? Не марнувати цього часу, бо настали лихі дні. Що означає марнувати час? Це коли клопочемося про марноти, які проминають, і коли не намагаємося в часі зібрати собі духовні скарби, які злодії нам не вкрадуть та іржа не зіпсує.



Роздуми над Словом Життя Еф. 4,11-12

Дата публікації:   2017-06-04
Автор:   ВВП
Ісус будує Церкву, яка є Його – Христовим – тілом. Для її будування використовує по-справжньому навернених християн, не тільки священиків і монахів. Кожен, хто хрещений, хто навернувся і прийняв Христового Духа, мав би прагнути спасіння душ, насамперед, душ найближчих йому людей. Це помилка – вважати, що людей повинні навертати священики, монахи або спеціальні місіонери. Священик має бути пастирем, а овець породжують вівці – не пастир. Отож кожен християнин зобов’язаний проводити місію – бути євангелистом. Має спасати душі в тому середовищі, де перебуває.



Роздуми над Словом Життя Еф. 2,8-9

Дата публікації:   2017-05-20
Автор:   ВВП
Слід правильно пояснювати собі це Боже слово. Найперше, наше спасіння не є з наших вчинків. Бог дав нам ласку спасіння, це Божий дар, як каже Святе Письмо, так що ніхто не може хвалитися. Але це не означає, що коли ми прийняли порятунок, спасіння в Христі, то вже не маємо робити добрих вчинків. Ми маємо їх робити у співпраці з Божою ласкою і в єдності з Христом. Але ця основа – спасіння, була нам дана даром. Тому також необхідно проводити місію молитвою, випрошувати Божу ласку для навернення конкретних людей, а передусім треба просити, щоб в Україні настало духовне воскресіння.



Роздуми над Словом Життя Еф. 2,1-2

Дата публікації:   2017-05-06
Автор:   ВВП
Це слово життя можна було б назвати: «Ми перейшли від смерті до життя». «І ви були мертві вашими провинами й гріхами, в яких ви колись жили…». Без Ісуса Христа людина живе в своїх провинах та гріхах і є духовно мертвою. Існує тут певна сила, яка її тримає в системі смерті. Апостол каже, що це звичай, тобто система цього світу, яка веде людину до того, щоб слухати думки демона, тобто князя повітря, про якого апостол каже, що це дух зла. Де діє цей дух, цей князь повітря? Він досі діє в тих, які бунтуються проти Бога.



Роздуми над Словом Життя Гал. 4, 6-7

Дата публікації:   2017-04-22
Автор:   ВВП
Зновународжена людина отримала Духа, щоб могти пізнавати Бога, знати Його серце, Його закони, а тому що сама є пізнана Богом, може знати Його так, як дитина знає свою матір чи батька. Тому апостол Павло далі перестерігає галатів, а також нас, щоб ми не втратили внутрішнє відношення до Господа Ісуса, цю першу любов, ласку внутрішнього світла Правди. Бо тільки в Ісусі ми є сини, а тому Бог послав у наші серця Духа свого Сина, Духа, який взиває «Авва, Отче!». Яка це радість! Я вже не раб, а син; а коли син, то спадкоємець завдяки Богові, спадкоємець Божого Царства!



Роздуми над Словом Життя Гал. 1,7-8

Дата публікації:   2017-04-08
Автор:   ВВП
Це Боже слово, дане через апостола Павла, надзвичайно важливе! Воно є захистом від єресей, які нищать Христову Церкву зсередини. Не тільки в далекому минулому, але надзвичайним способом, особливо з часів II Ватиканського Собору, єресі поширились, наче лавина. На Соборі була схвалена єресь про пошану до поган, а фактично і про пошану до їх демонів! Ця єресь протирічить вченню апостолів і Святого Письма, а також цілій 2000-літній Традиції.



Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 5,14-15

Дата публікації:   2017-03-25
Автор:   ВВП
У час Великого посту ми будемо повторювати це слово з 14-15 вірша: «Бо любов до Христа спонукає в нас цю думку: Коли один умер за всіх, то всі вмерли». Тут говориться про Таїнство Христової смерті, пов’язаної з нашим хрещенням і з нашою вірою в це Таїнство. Поки що ми фізично живемо. Коли Ісус, Єдинородний Син Божий, з любові до нас став людиною і помер за нас, то і ми в Його смерті померли для зла і гріха. Але бачимо, що гріх і далі діє в нашому житті. Однак забуваємо, що він не діє в Христовій смерті, є переможений. Якщо в конкретний момент через віру і відданість з'єднаюся з Христом і Його смертю, сила гріха не діє, є мертвою.



Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 4,16-17

Дата публікації:   2017-03-11
Автор:   ВВП
Святий апостол Павло показує коринтянам і нам на прикладі самих апостолів, що якщо любимо Господа Ісуса і намагаємося з усіх сил Йому служити, то треба рахуватися і з хрестом фізичного виснаження. Духовна боротьба і пов'язані з нею молитовні чування, піст і невтомна праця вичерпують наше тіло і душу. Але наш дух обновляється, як сила орла. Внутрішня людина, знову зроджена зі Святого Духа, сповнена внутрішньої Божої сили, дитячої радості і любові до Бога та людей. Наш дух «радіє в Бозі, Спасі моїм», і наче б проти природних законів пізнаємо, що чим ми старші, тим живіші у служінні Богу і повні Божої сили. Якщо це не так, ми повинні каятися, що з нами щось негаразд і що ми витрачаємо своє життя без користі. Ми не боїмося навіть смерті, бо знаємо, що Бог воскресить нас з мертвих і дасть нам нове, перемінене тіло і вічну славу в небі. Внутрішнє відношення і любов до Христа спонукає до того, що ми прагнемо аж до повного вичерпання служити Богу і допомагати Йому спасати душі.



Роздуми над Словом Життя 2 Кор. 4,10-11

Дата публікації:   2017-02-25
Автор:   ВВП
Що означає бути відданим до Христової смерті? Приклад: Якщо в певній ситуації ти повинен засвідчити про Христа і знаєш, що є Божа воля,  щоб ти це виконав, то мусиш внутрішньо вже наперед рахуватися з тим, що будеш висміяний чи переслідуваний. А це наче духовне убивання заради Христа. Аналогічна ситуація, коли вирішиш чинити згідно голосу сумління, але це для тебе невигідно. Легше було б обманути чи зрадити. А ти все ж цього не зробиш, але знаючи, що Бог тебе бачить, хочеш в даній ситуації виконати заповідь Христа і задля Нього принести цю жертву. Це подолання страху і рішення прийняти терпіння для тебе є наче з’єднанням з Христовою смертю на хресті. Коли навіть в дрібниці обереш Бога і тобі це коштує жертви, то це те, про що говорить апостол Павло, коли каже: нас віддають до Христової смерті.



Роздуми над Словом Життя 1 Кор. 15,45

Дата публікації:   2017-02-11
Автор:   ВВП
Перша людина була душею живою, але через гріх втратила це життя, яке отримала від Бога. Але останній Адам, тобто Христос, є дух животворний. Мертва душа не може досягти Небесного Царства, доки її не оживить Ісусів Дух. Він Сам це сказав: «Хто не народиться з води і Духа, не може увійти в Царство Боже». Отож через віру в Христа і через хрещення ми народжуємося для Божого Царства. В цей момент Ісус оживляє нас Своїм Духом. Звичайно, наше завдання – зберегти це життя і в момент своєї фізичної смерті і так увійти до Небесного Царства.



Роздуми над Словом Життя І Кор. 14,3-4

Дата публікації:   2017-01-28
Автор:   ВВП
На початку 14 глави сказано, що ми повинні змагати до любові, але гаряче бажати духовних дарів, особливо ж дару пророцтва. Апостол Павло порівнює дар пророцтва з даром молитви незнаними мовами. Він пояснює, що коли хтось молиться незнаною мовою, інша людина не має з цього користі, бо цю молитву з глибин душі промовляє Дух Божий до Бога Отця, і ніхто цього не розуміє. З цього має користь той, хто молиться, але не спільнота. Дар пророцтва має служити для підбадьорення на дорозі за Ісусом і у вірності Йому. З даром пророцтва також пов’язане і картання, яке для того, кого картають, є дуже болючим, але дуже корисним, якщо він приймає картання з відданістю Богу. Крім того, картання, яке приймаємо з вірою, веде нас до правдивої покори, самокритики і життєвої мудрості, якою згодом можемо з великою користю служити іншим.



Роздуми над Словом Життя І Кор. 10,20-21

Дата публікації:   2017-01-15
Автор:   ВВП
Слово «ні» відноситься до попереднього вірша, де поставлено питання: «Чи ідол є чимось?». Тобто якийсь дерев'яний ідол сам по собі нічого не означає і лише символізує демона.Що стосується приношення жертв цим дерев'яним, залізним чи зробленим з іншого матеріалу ідолам, то здійснюється, що їжа або будь-що, принесене їм в жертву, ні в якому разі не приноситься в жертву Богу, але демонам. Слово Боже підтверджує, що коли погани щось жертвують, то жертвують бісам, не Богові. Справжнє християнство, що базується на правдивому відношенні до Христа – коли ми довіряємо Йому і приносимо для Нього жертви, – не може бути поєднане з практикуванням різних окультних практик і забобонів, які є фальшивою вірою і відводять нас від Христа та від спасіння.



Роздуми над Словом Життя І Кор. 6,19-20

Дата публікації:   2016-12-31
Автор:   ВВП
В сьогоднішній пересексуалізованій добі, коли дух світу настільки отруїв довкілля, що навіть чистий розум та уява маленьких дітей систематично забруднюються і їх прямо змушують ставати рабами нечистоти. Говорити про чистоту – про цю ангельську чесноту – виглядає утопією. Боже слово говорить про три правди: 1) наше тіло є храмом Святого Духа, 2) Дух Божий живе в нас, 3) ми не належимо собі. До цього додає, що за нас був заплачений викуп. Ним є Христова смерть на хресті! Тому своїм тілом ми повинні прославляти Бога. Усвідоммо, що ми є живим храмом Божим, що в нас перебуває Дух Божий і що ми були відкуплені найвищою ціною. Не золотом, не сріблом, але кров’ю нашого Господа Ісуса Христа.



Роздуми над Словом Життя І Кор. 6,9-10

Дата публікації:   2016-12-17
Автор:   ВВП
Боже слово наголошує: «Не обманюйте себе!». Людина радо обмаює себе, не хоче назвати гріх гріхом, ні проти нього боротися, ні від нього відділитися. Суть правдивого покаяння полягає в тому, що людина вирішить радикально протиставитись певній залежності, навіть якщо це таємна залежність і якщо має досвід, що своїми силами не може з неї звільнитися. Але коли витривало бореться і просить Бога про допомогу, Бог врятує її або відразу (наприклад, від алкоголізму), або ще деякий час залишить її боротися з цим гріхом, даючи їй досвід боротьби. Але така людина вже не є алкоголіком, перелюбником і т.д., бо не хоче з цим гріхом внутрішньо ототожнитися. Вона ним переможена лише в даний момент, але далі бореться і не здається. Власне ототожнення з гріхом робить людину алкоголіком, перелюбником, злодієм, ідолопоклонником і т.д.



Роздуми над Словом Життя Ді. 26,18

Дата публікації:   2016-12-03
Автор:   ВВП
Це слово Ісус сказав, коли з'явився апостолу Павлу перед його наверненням на дорозі до Дамаску. Павло їхав туди як найбільший ворог християн – щоб схопити їх, зв’язати і привести до Єрусалиму. Опівдні на дорозі йому з’явився Ісус в яскравому світлі. Павло впав з коня, осліп, і в Дамаск його вже мусіли вести. Під час появи Ісус сказав йому ці слова: «Посилаю тебе відкрити очі євреям і поганам, щоб вони навернулись від темряви до світла і від влади сатани до Бога...». Ісус дав апостолам завдання відкривати людям очі, свідчачи про Нього в Божій силі, щоб навернути їх від темряви до світла. Отож євреї і погани перебували в темряві і конче мусіли навернутися. Вони були під владою сатани і мусіли навернутися до Бога. Мусіли прийняти Христа і вірою в Нього отримати прощення гріхів та спадщину між освяченими. Це завдання має кожен з нас. І ми маємо свідчити про Ісуса, наприклад віч-на-віч якійсь людині, яка хоче чути правду і щиро її шукає. Маємо говорити про те, що Ісус зробив для нас.




 |<     <<    1    2    3    4     >>      >|