Українська > Публікації УПГКЦ

Шукай правду! 18 частина: Бойове мистецтво

Дата публікації:   2016-10-24
Автор:   ВВП
Християнство не має нічого проти спорту і здорової фізкультури. Але, на жаль, східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Цю правду від нас, європейців, навмисно приховують. Дзюдо, айкідо, тхеквондо – це дорога, життєвий стиль. Слово «до» означає дорога, але це не дорога до спасіння, а дорога до погибелі. Для християнина – це дорога відступництва (апостазії), тому що ці бойові мистецтва нерозривно пов’язані зі східними медитаціями та східними релігійними системами і практиками. Християнство не має нічого проти спорту, але східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Вони нерозривно пов'язані з поганською духовністю, яка заперечує суть християнства і спасіння в Ісусі Христі. Те, що це не тільки спорт, стверджують і відомі авторитети східних бойових мистецтв! Це було б гріхом, якби ми – пастирі – мовчали і не застерігали молоде покоління від цієї надзвичайно серйозної реальності: фальшивої духовності!



Шукай правду! 17 частина: Буддизм

Дата публікації:   2016-09-26
Автор:   ВВП
Самі буддисти згідні з характеристикою буддизму, яка говорить, що буддизм – це релігія без Бога і без душі, тобто атеїзм. Буддизм рішуче бореться проти правди про Бога, як Творця світу і не визнає доктрини про те, що Бог дав світові спасіння. На відміну від християнства, буддизм проповідує абсолютне неприйняття світу. Його ідеал – повне знищення світу, і особливо знищення особового буття – самознищення. Колишній прихильник далай-лами, Станіслав М., написав страхітливе свідчення про тибетський буддизм: «Я був буддистом. В далай-ламі ми приймаємо і вшановуємо одного з антихристів!» Сьогодні буддизм є головною духовною силою в новій антихристівській релігії і системі Нью Ейдж. Молитва agere contra Буддисти та індуїсти заперечують Тебе, Бога Творця, і вірять диявольській брехні. Я виступаю проти цього і визнаю: «Ти, Боже, створив цей світ і весь Всесвіт! Ти Творець!».



Візія відродження християнства в Україні

Дата публікації:   2016-08-21
Автор:   ВВП
Було би добре, щоб священики вирішили давати Богу і своїй душі неповні два дні на тиждень і проводити час на молитвах і над Божим словом. Тоді настало б духовне воскресіння всієї України. Люди шукають, але християнство є в цілковитій кризі. Славні теологи і славні філософи відвели від суті і мають на сумлінні духовний цвинтар. Треба дати людям живого Ісуса. Треба на Нього вказати. Треба вказати дорогу і засоби, а ними є братня спільнота, справжнє братерство. З нього будуть виростати вчителі, мученики і апологети. А це завдання Бог ставить перед нами. Де нас Бог поставить, це вже Його справа, важливо, щоб ми були разом в єдності, щоб Він був серед нас.



Привітання прочан ходи до Києва

Дата публікації:   2016-07-26
Автор:   ВВП
Дорогі прочани хресної ходи до Києва, наша духовна боротьба не є проти тіла і крові, але, як каже Святе Письмо, проти демонічних сил, які виконують свою владу у піднебесних просторах (Еф. 6,12). Ці духовні сили зла неможливо перемогти ні танками, ні ракетами, але вони переможені духовною зброєю, якою ви озброїлися – це покаяння, прощення, молитва і змагання за справжній мир з Богом і між собою. Бог в цей час шукає героїв, які не бояться залякувань. Цими героями стали ви! З вірою ви вийшли хресною ходою до серця України, де святий Володимир охрестив Київську Русь і де до сьогодні в Києво-Печерській Лаврі знаходяться нетлінні мощі багатьох святих. Витривайте в дусі покаяння та в ревній молитві і після закінчення хресної ходи. Бог, який розпочав своє діло, через вашу витривалу молитву його закінчить! Бог воскресить Україну!



Шукай правду! 13 частина: Істинне і фальшиве християнство

Дата публікації:   2016-07-06
Автор:   ВВП
Просування поганства, особливо через т.зв. екуменічний діалог з буддистами та індуїстами, сьогодні є однією з найпотужніших психологічних зброй для знищення християнських народів. Тому необхідно відрізняти істинне християнство від фальшивого християнства з духом глобалізації та пошаною до поганства. Якщо ми дійсно поважаємо поган, то ми повинні проповідувати їм спасіння, яке є тільки в Христі і ні в кому іншому. Це наш обов'язок – проповідувати їм, щоб відвернулися від своїх ідолів, від обожнювання тварин та інших фальшивих шляхів, і щоб через віру в Христа знову народилися для Божого Царства. Як справжні християни, які знають правду, ми зобов'язані цю правду проповідувати. Фальшиві християни через фальшиву пошану толерують і поклоняються поганським божкам – демонам. Це зрада Христа та Євангелія і один з найбільших гріхів, що скликає прокляття.



Шукай правду! 12 частина: Божа сила в тобі – Святий Дух

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   ВВП
«Ви приймете силу (динаміс) Святого Духа; і будете Моїми свідками (мартирес)» (Ді.1,8). Ця сила потрібна тобі особливо сьогодні, щоб ти не був зрадником. Таїнство прийняття Святого Духа пов'язане з таїнством Хрещення. Святий Дух постійно діє у своїй Церкві різними способами. Він діяв протягом двох тисячоліть. І сьогодні, на початку третього тисячоліття, мабуть, настають останні часи, коли Божий ворог вже виступає в силі і буде робити фальшиві знамення, щоб спокусити навіть Божих вибранців (Мр. 13,22). Тому особливо сьогодні і тобі потрібна сила (динаміс) Святого Духа, щоб ти не став зрадником, але був свідком Христа – мартирем.



Шукай правду! 11 частина: Правда зробить вас вільними

Дата публікації:   2016-05-07
Автор:   ВВП
Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва, яка походить з основних християнських догм і є Христоцентричною. Бог створив тебе з любові і з любові відкупив. Усвідом таїнство свого відкуплення глибше. Згадай дату свого народження і нинішню дату, а тепер усвідом теперішню мить. Що було до цього – це минуле, яке не вертається. Що буде опісля – це майбутнє, але воно не є в твоїх руках. Ти можеш переживати тільки сьогодення, тобто саме цей момент. Як використовувати його для вічності? Як використовувати час? Усвідом три реальності: смерть, гріх і суд. Реальність прощення гріхів. Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва. Щодня присвячуй їй хоча б чверть години.



Пастирське послання на Великий піст

Дата публікації:   2016-03-27
Автор:   Синод УП ГКЦ
Спасіння має одну умову – прощення. Ми конче потребуємо прощення своїх власних гріхів і зла, яке ми спричинили свідомо чи несвідомо. Бог з любові до нас дав свого Єдинородного Сина, який помер за кожного з нас на хресті і своєю Кров’ю стер нашу боргову розписку. Задля заслуг Христа Бог прощає нам наші провини і через жертву Христа нам відкрите вічне щастя в небі з ангелами і святими. Але ми повинні простити своїм ближнім. Ісус ясно говорить: «Якщо ви не простите, то і вам Небесний Отець не простить ваших провин». А з іншого боку: «Якщо простите, то і вам Небесний Отець простить». Проблема прощення полягає в тому, щоб людина перед собою і перед Богом правдиво усвідомила зло, яке спричинила, і попросила у Бога прощення, а водночас простила всім, які її скривдили. Це справжнє покаяння.



Шукай правду! 24 частина: Анамнеза і епіклеза

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
В даний час правовірну Церкву нищить дух глобалізації Нового Світового Порядку (НСП). Під позитивними поняттями запроваджує сатанізацію і втілює духа антихриста. Засобом для досягнення цього є єресі і синкретизм з поганством, що практикується в міжрелігійному діалозі. Західна Церква на чолі з останніми папами вигнала зі свого середовища Святого Духа. До цього прямує також і Східна церква на чолі з патріархами Вартоломієм та Кирилом, за прикладом апостатичного Заходу. До сучасної Церкви відносяться слова, що вона є долиною сухих кісток. Видіння, яке Господь показав пророку Єзекиїлу, стосується і наших днів. «Ці кості – це все дім Ізраїля» – сучасна церква без духа покаяння і Духа правди. Тому треба так, як і пророк, взивати до Бога за нове сходження Святого Духа в особистій молитві, а особливо в Літургії, конкретно – в Епіклезі.



Шукай правду! 7 частина: Ювенальна юстиція

Дата публікації:   2016-02-25
Автор:   ВВП
Наддержавна організація ООН створила Конвенцію (т.зв.) прав дитини. На підставі цієї Конвенції окремим державам нав'язують закони, які під позитивними термінами і без реальних причин узаконюють викрадення дітей у батьків. Система заснована на ліквідації сім'ї, а згодом і її окремих членів. Система ювенальної юстиції – це лакмусовий папір, який виявляє в країні діяльність тіньового уряду прихованих глобалізаторів НСП. Закликаємо народ, а особливо студентів: пробудіться з байдужості і мобілізуйтеся! Безкомпромісно закликайте депутатів, щоб скасували всі злочинні закони, які останнім часом були прийняті шляхом обману, хабарів і зрадників!



Заклик Православній Церкві в Росії, Україні та Молдові

Дата публікації:   2016-02-20
Автор:   ВВП
Патріарх Кирило зрадив Христа і Церкву! Анатемою, яка впала на нього, він скликає прокляття на Церкву і народ! На основі апостольського і пророчого авторитету закликаємо Священний Синод Православної Церкви, хай не пізніше 29.02.2016 р. відкличе з уряду відступника Кирила. Якщо цього не зробить, хай до 01.03.2016 р. єпископи України проголосять свій Патріархат. Те саме хай зроблять і єпископи Молдови. Бог хоче цього!



Чи християнський Бог тотожний мусульманському Аллаху?

Дата публікації:   2016-01-14
Автор:   ВВП
Другий Ватиканський Собор у 1965 році проголосив єресь, що християнський Бог і мусульманський Аллах є одним і тим самим богом. Церква не з пошаною, але завжди з жахом дивилась на  криваву інвазію ісламу. Однак на Соборі настала радикальна зміна. Замість необхідної обережності, проголосили самогубну пошану, і навіть єресь, що Бог християн – Отець Господа нашого Ісуса Христа, – нібито є кровожерливим Аллахом! А це брехня і богохульство! Що тепер повинні робити церковні проводирі, які обманули людей? Покаяння! Що таке покаяння? Публічно визнати, що проповідували єресі, і, навпаки, проповідувати правди віри. Що стосується мусульман, згідно з Євангелієм, ми зобов'язані проповідувати їм Христа і шлях спасіння, навіть ціною мученицької смерті!



Шукай правду! 4 частина – Первородний гріх: б) Справжній психоаналіз і психогігієна

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Атеїст Фрейд дає інструкції до т.зв. психоаналізу і спонукає до того, щоб людина досліджувала своє минуле. Але цього не достатньо. Це не дає виходу, оскільки не вказується на прощення гріхів і на духовний вимір після смерті. Приклад з власного життя: У 1966 році, коли я вступив до семінарії, в колишній Чехословаччині пропагувався атеїзм. Стати священиком я вирішив, коли мені було 16 років. Причиною було те, що я пізнав правду і відчував обов'язок цю правду про життя і смерть проповідувати якомога більшій кількості людей. Простіше кажучи, я усвідомлював реальність, що життя – це лише коротке випробування, потім прийде смерть і вічність. Дорогі молоді друзі, які живете в цей важкий час, я хочу передати вам цей досвід внутрішньої молитви, яка зробить вас щасливими у вашому житті, у смерті і після неї. Я бажаю, щоб слов'янські країни через правдиве покаяння пережили духовне воскресіння. Не тільки бажаю цього, але і молюся за вас, щоб Бог дав вам ті ласки, які дав мені, і щоб, насамперед, дав вам дар духовної спраги, яка вестиме вас до того, щоб ви щодня шукали Його в молитві, щоб з Ним спілкувалися. Пам'ятайте: якби і всі залишили вас, Син Божий, Ісус Христос, який помер за вас на хресті, ніколи вас не залишить і завжди буде з вами. Тільки ви не залишайте Його. Нехай Божий Дух вкладе в ваше серце таїнство внутрішньої молитви. Нехай поступово розкриває вам таїнство первородного гріха – родовища зла в нас, і вказує на засоби боротьби проти нього.



Заклик католикам – 3 частина: Метастрофейн /зміна способу життя/

Дата публікації:   2015-10-20
Автор:   ВВП
Ватикан дав програму аджорнаменто (пристосування до світу) і настав внутрішній розпад. Тому окремі патріархати повинні встановити спільну програму, яка буде протистояти глобалізаційному автогеноциду. Реформу мусить починати кожен єпископ і священик прикладом особистого покаяння. Він повинен відділитися від єресей ІКТ, синкретизму і толерантності до аморальності. Якщо єпископ чи священик залишиться у фальшивій єдності з відступницьким Ватиканом, кожен католик зобов'язаний відділитися від цього священика чи єпископа як від єретика! Якщо католик цього не зробить, на ньому залишається прокляття! Якщо затверділо залишиться в цьому стані аж до смерті, то буде навіки засуджений! Християнство знову повинно стати сіллю світу і стовпом правди! Це програма покаяння і реформи: Все обновити у Христі!



Проголошення священика Яна Гуса Христовим мучеником за правду і моральні цінності

Дата публікації:   2015-06-04
Автор:   ВВП
Наближається ювілей 600-річчя мученицької смерті Яна Гуса. Візантійський Вселенський Патріархат оцим проголошує чеського священика Яна Гуса Христовим мучеником. 600 років тому, 6 липня 1415 р., він був несправедливо і незаконно спалений в Констанці. Ян Гус був і є мучеником за правду і моральні цінності.