Українська > Публікації УПГКЦ

Чиста любов є ознакою волі

Дата публікації:   2014-10-04
Автор:   ВВП
Любов не полягає у відчуттях. Чиста любов полягає у волі – хочу любити, навіть коли того не відчуваю, ставлю Ісуса на перше місце у своєму житті. «Втрачаю свою душу» – це необхідний крок; це момент, коли залишаю всі марні думки задля Тебе, Ісусе. Не задля себе, не задля якихось грошей чи слави, але задля Тебе і Євангелія. Даю Тобі те, що маю.



Справжнє і фальшиве покаяння

Дата публікації:   2014-09-11
Автор:   ВВП
Другий крок у світлі – це з вірою звернути свій духовний погляд на розп'ятого Ісуса і прийняти Його прощення. «Коли ми визнаємо гріхи наші, то Він вірний і праведний, щоб нам простити гріхи наші й очистити нас від усякої неправди» (1 Ів. 1,9). Ісус помер за мої гріхи, скільки б їх не було. Треба повністю довіряти Божому милосердю. Не зловживати Божим милосердям так, що буду говорити: «Бог милосердний, я можу грішити», це обман. Згадай, що Бог є водночас справедливий. Бог обіцяв прощення гріхів, але не обіцяв тобі завтрашнього дня. Я не можу грішити і розраховувати на те, що Бог є добрий. Проти гріха я повинен виступити: Не буду грішити! В жодному разі! Мушу відсікти гріховну думку, почуття, і переключитися на інші думки.



Роль чоловіка в сім'ї

Дата публікації:   2014-09-06
Автор:   ВВП
Ви маєте сім'ї. Чоловік повинен бути в сім'ї як священик. Він несе відповідальність за жінку і дітей. Потім буде мати внуків і правнуків. Так, як Авраам повірив і Бог дав благословення усьому його потомству, так і кожен з вас несе відповідальність. Сім'я – це ваша єпархія, це ваша парафія. Ви несете відповідальність, перш за все, за душі, а не тільки за самих себе. Чоловік повинен бути главою жінки, главою сім'ї, він має перед Богом певну відповідальність. Бог дає чоловіку і певний авторитет. Потрібно щоб чоловік мав правдиву мудрість. Щоб дійсно навчився боротися проти брехні, щоб навчився мудро керувати сім'єю і як її захистити. А це не просто.



Запевнення про прощення

Дата публікації:   2014-09-05
Автор:   ВВП
Створити, тобто мати  спільність, внутрішню спільність, – це не така проста річ. Коли християни і щиро навернуться і хочуть жити разом в єдності, прийде якась дурниця чи заздрість, посваряться, уся спільнота розіб’ється, і ніхто не знає чому. Диявол вміє так легко розбити спільноту. Чому? Бо навіть двоє людей під сонцем не мають правдивої спільноти, якщо хоча б один з них не навчився йти зі своїм добром до  духовної смерті. Що це означає? Якщо хочу створити єдність з ближнім заради Ісуса, то повинен дозволити іншому себе принизити і прийняти його погляд, який в даний момент я вважаю нерозумом: «Боже, Ти бачиш, що пропозицію брата я бачу як абсолютну дурницю, що вона не має сенсу;  я не кажу, що це був би гріх, але брат наче втратив розум... Але з любові до Тебе, Ісусе, хай так буде!».



Отож, де є правда?

Дата публікації:   2014-09-03
Автор:   ВВП
Яка найбільша заповідь Старого й Нового Завітів? Любити Бога всім серцем, всією душею і всією силою. Коли ми так любили Бога? Людина повинна мати з цим досвід. А як його отримати? Передусім так, що сконцентруюся до Божої присутності, віддам Йому свої гріхи, повністю Йому довіряю, вірю в Божу всемогутність, а вірою і любов’ю в цей момент я з’єднаний з Богом так, що навіть готовий за Нього віддати і життя, ніж  вчинити гріх. Однак цього неможливо теоретично навчитися, людина повинна мати з цим особистий досвід, а тоді зрозуміє, що означає це Боже слово: «не може грішити, бо він від Бога народився».



Час Великого посту

Дата публікації:   2014-03-18
Автор:   ВВП
Щороку наприкінці Великого посту ми пригадуємо Христову смерть і Його воскресіння. Підготовкою до цього є час посту, коли людина повинна зупинитися і більше часу присвячувати Богу і своїй душі. Ісус сказав про звільнення людини від злого духа: «А щодо цього роду бісів, то його виганяють лише молитвою і постом» (Мт. 17,21). На наше мислення впливають мас-медіа, біл-борди, розмови з людьми, які думають тільки про земні та марні справи і не говорять, ба навіть не думають про найважливіші речі, такі як смерть, Божий суд і вічність. Піст – це не тільки фізичне відречення, піст має позитивну сторону – приймати  духовні інформації, які ведуть до оздоровлення душевного і духовного життя.



Мотивація до посту

Дата публікації:   2014-03-18
Автор:   ВВП
У час Великого посту необхідно усвідомити ці основні реальності: Ти помреш. Ти будеш стояти перед Божим судом. Тебе чекає щаслива або нещаслива вічність. Божий Син, Ісус Христос, страждав і помер за тебе, щоб дати тобі вічне щастя після смерті. Терпіння при кривавому бичуванні було за твою нечистоту, приниження при коронуванні терням і плювання Христові в обличчя – за твою гордість.  Хресна дорога – за твої фальшиві дороги гріха. Христова смерть перемогла гріх і диявола та відкрила тобі дорогу до вічної слави. Ісус сьогодні говорить тобі: «Зречись самого себе, візьми свій хрест і йди за Мною». Куди? На Голготу. Там є вузька дорога (Мт. 7,14) до вічного життя через Христову смерть.



Правдива революція починається від себе

Дата публікації:   2014-03-04
Автор:   Синод УП ГКЦ
Події, які розгорнулися в Україні, тривожать кожного українця. Але чи змінивши людей при владі, зміниться сама система? – Ні! Як змінити «систему наживи»? – Почавши від себе! Що спричинило до такого стану зубожіння в Україні? – Можна шукати багато відповідей та скидати відповідальність на когось, але справжньою причиною є гріхи народу. Бог це на нас допустив. Ми, українці, відійшли від живого Бога! Це наша спільна провина.Бог дає ще час зупинитись! Не надіймося на людину, але на Бога, який є над усім! Скільки потрібно ще Божих бичів і кар, щоб наш народ поставити на коліна?



Заклик французьким католикам і людям доброї волі

Дата публікації:   2013-11-06
Автор:   ВВП
Як розпочати реформу через покаяння? 1) Розпочніть безперервну молитву за духовне воскресіння Церкви і Франції. Кожен християнин нехай дасть Богові обіцянку щодня молитися одну годину впродовж одного року. 2) Попросіть свого священика, щоб він публічно відрікся духа Асижу, сучасних єресей і щоб перестав в Літургії згадувати свою і вашу єдність з «папою» Франциском. В даний час у Церкві є стан sedes vacantis. 3) Продовжуйте ваші маніфестації проти антизаконів, які ліквідують сім'ю, Церкву і народ. 4) Єпископи, священики і віруючі, які чинять покаяння, хай відділяться від тих, які залишаються під прокляттям духа Асижу і духа єресей (Гал. 1,8-9). 5) Правовірні єпископи і священики разом з віруючими хай проголосять «Французький Католицький Патріархат»!  Так Франція стане моделлю для обнови цілої Західної Церкви!



Безкровна революція /маніфест російському народу/ частина 2: Реформа Церкви (+ відео)

Дата публікації:   2013-10-01
Автор:   ВВП
Щоб настало воскресіння народу і обнова сім’ї, повинно в повноті проповідуватись Боже слово. А щоб воно могло проповідуватися ще й в силі і могутності й могло стати закваскою для народу, тут повинні бути особистості, які цим Божим словом живуть, тобто реалізують його. Тому кожен християнин повинен каятися за себе і за гріхи своїх батьків і прабатьків. Тоді Дух Божий дасть силу для порятунку російського народу.  Хто мусить покаятися в першу чергу?  З яких гріхів треба каятися?



Лист православним єпископам, монахам і священикам (+ відео)

Дата публікації:   2013-08-28
Автор:   ВВП
Апостол Павло говорить, що наша боротьба не проти тіла і крові, а проти начал, які здійснюють свою владу в піднебесних просторах. Тому ми повинні надягнути на себе повну зброю Божу. З шести видів зброї увиразнюється меч Духа, яким є слово Боже. (пор. Еф. 6,10 і наст.). Ви повинні боротися з пекельними воротами за порятунок російського народу і Православної Церкви.Воїни Христа, священики, монахи і єпископи, майте духа Юди Макавея, який захищав Божий закон. Він не мав єдності з духом язичництва, тобто на сьогодні – з духом Асижу і Астани. Почніть, Дух Божий вас поведе! Почніть в цьому ювілейному році Хрещення Київської Русі! Почніть, Бог через вас воскресить російський народ!



Заклик до віднови Хрещення

Дата публікації:   2013-07-13
Автор:   ВВП
Візантійський Вселенський Патріархат звертається до всіх єпископів, монахів та священнослужителів Росії, України та Білорусії, щоб в неділю 28 липня, на свято св. Володимира, коли відбудеться святкування ювілею Хрещення Київської Русі, закликали віруючих відновити Хрещення, і щоб здійснили це у найближчій річці. Прикладом є віднова Хрещення, яка була проведена в Києві /відео/.



Урочиста віднова Хрещення (відео)

Дата публікації:   2013-07-11
Автор:   ВВП
Урочиста віднова Хрещення



ЗАКЛИК МОНАСТИРЯМ РОСІЇ

Дата публікації:   2013-07-05
Автор:   ВВП
Дорогі монахи, Ісус Христос покликав вас залишити світ і йти за Ним. Тому ви пішли в монастир. У душі кожного монаха, як і в душі кожної людини, відбувається духовна боротьба. Це боротьба з нашою порушеною гріхом природою. Це боротьба з самообманом, власною гординею і з невпорядкованими пристрастями. Бог в цей час шукає святих монахів, які будуть охочими стати борцями за Божі Закони. Щоб монах став справжнім Божим мужем – пророком, то основою мусить бути дорога покаяння і внутрішня молитва. Але її не слід плутати з якимись буддійськими чи йогінськими медитаціями і концентраціями.



Ювілейна віднова Хрещення (відео)

Дата публікації:   2013-06-21
Автор:   ВВП
Ювілейна віднова Хрещення