Українська > Публікації УПГКЦ

Втрата душі і Благовіщення

Дата публікації:   2017-04-07
Автор:   ВВП
При Благовіщенні ми зустрічаємося з таїнством. Таїнство ми повинні приймати вірою, а потім Бог відкриє його нам. Це найбільше чудо в усій історії людства: Бог бере на себе людську природу. Бог стає людиною через віру Пресвятої Богородиці, через її ТАК. Вона сказала Богу своє ТАК і Слово стало Тілом. Бог чекав на те, щоб Марія сказала Йому своє ТАК. Він також чекає, щоб і ми, навіть в малих речах, вміли казати своє ТАК і приймали ті малі хрести, які маємо з’єднувати з Ісусом. Ми повинні терпіти так, як терпіла Вона.  Зі Св. Письма і пророків Вона знала, що Ісус буде чоловіком болю: обпльований, зневажений, але, незважаючи на це, Вона сказала: «Ось Я раба Господня!»



Великий піст 2017 – реформа Церкви (+ відео)

Дата публікації:   2017-03-13
Автор:   ВВП
Коли Ісус говорив про покаяння, двічі наголосив: «Якщо не покаєтеся, всі загинете!». Він продовжував притчею про безплідну смоківницю: «Тоді він сказав до виноградаря: „Оце три роки, як я приходжу, шукаючи плода на цій смоковниці, і не знаходжу. Зрубай її: нащо й землю займає ще?ˮ А той озвався до нього: „Пане, лиши її ще на цей рік: я обкопаю навкруг неї і обкладу гноєм. Може, щось вродить за рік, а коли ні, то ти її зрубаєш.”» (Лк. 13,7-9). Ця притча стосується і тебе. Ісус дає тобі шанс ще цього року, ще в цей час посту. Якщо не принесеш плоди, гідні покаяння, тебе зустріне доля безплідної смоковниці. Будеш відрізаний з Божого виноградника і вкинений у вогонь.



Покайтеся і вірте в Євангеліє (Мр.1,15) - 4 частина: Навернення – особисте відношення до Ісуса Христа

Дата публікації:   2017-03-04
Автор:   ВВП
Людина в глибині душі прагне щастя, але справжнього щастя, яке вже ніхто не зможе у неї забрати. Адже сама тільки думка про те, що воно колись закінчитися, приносить смуток. Людина шукає щастя в людських відносинах, в майні, у кількості грошей, в кар'єрі, в людській славі, в успіху, шукає щастя в насолодах, в алкоголі, наркотиках, але в цьому щастя не знайде. Приходять розчарування, ще більша порожнеча, самотність і біль в душі. Вже св. Августин це прагнення щастя висловив словами: «Ти створив нас для себе, о Боже, і не спокійне людське серце, поки не спочине в Тобі».



Покайтеся і вірте в Євангеліє (Мр.1,15). Частина 1: Діагноз доби

Дата публікації:   2017-02-22
Автор:   ВВП
В даний час Церква з духом соборного аджорнаменто вже на стільки злилася зі світом, що не розрізняє добро і зло, правду і брехню, єресі та правовірне вчення! Моральний і духовний автогеноцид Церкви і народів продовжується. Мовчанням чи різними жестами Івана Павла II і Франциска Церква сприяє цьому запрограмованому геноциду! Немає жодного бар'єру сатанинській глобалізації! Жодного опору проти програми автогеноциду народів і світу! Ватиканський Титанік тоне. Замість намагання внутрішньо обновити Церкву, створюється тиск для масового самознищення. В корені цього є власне єресі неомодернізму, синкретизму і толерування аморальності. Основною програмою теологічних шкіл є цей автогеноцид Католицької Церкви і християнства. Духовний рак вже повністю проникнув до апостатичного Ватикану, який несе головну провину за процес самознищення християнських народів! Однак покаяння постійно відкидає! Чи можна йти в апостазії ще глибше?



Шукай правду! 18 частина: Бойове мистецтво

Дата публікації:   2016-10-24
Автор:   ВВП
Християнство не має нічого проти спорту і здорової фізкультури. Але, на жаль, східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Цю правду від нас, європейців, навмисно приховують. Дзюдо, айкідо, тхеквондо – це дорога, життєвий стиль. Слово «до» означає дорога, але це не дорога до спасіння, а дорога до погибелі. Для християнина – це дорога відступництва (апостазії), тому що ці бойові мистецтва нерозривно пов’язані зі східними медитаціями та східними релігійними системами і практиками. Християнство не має нічого проти спорту, але східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Вони нерозривно пов'язані з поганською духовністю, яка заперечує суть християнства і спасіння в Ісусі Христі. Те, що це не тільки спорт, стверджують і відомі авторитети східних бойових мистецтв! Це було б гріхом, якби ми – пастирі – мовчали і не застерігали молоде покоління від цієї надзвичайно серйозної реальності: фальшивої духовності!



Шукай правду! 17 частина: Буддизм

Дата публікації:   2016-09-26
Автор:   ВВП
Самі буддисти згідні з характеристикою буддизму, яка говорить, що буддизм – це релігія без Бога і без душі, тобто атеїзм. Буддизм рішуче бореться проти правди про Бога, як Творця світу і не визнає доктрини про те, що Бог дав світові спасіння. На відміну від християнства, буддизм проповідує абсолютне неприйняття світу. Його ідеал – повне знищення світу, і особливо знищення особового буття – самознищення. Колишній прихильник далай-лами, Станіслав М., написав страхітливе свідчення про тибетський буддизм: «Я був буддистом. В далай-ламі ми приймаємо і вшановуємо одного з антихристів!» Сьогодні буддизм є головною духовною силою в новій антихристівській релігії і системі Нью Ейдж. Молитва agere contra Буддисти та індуїсти заперечують Тебе, Бога Творця, і вірять диявольській брехні. Я виступаю проти цього і визнаю: «Ти, Боже, створив цей світ і весь Всесвіт! Ти Творець!».



Різдво Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-09-21
Автор:   ВВП
21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього. Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері. Знову можемо усвідомити: Вона є нашою Матір’ю. Що хочемо зробити в день Її свята? Найперше, хочемо подарувати Їй якийсь невеличкий подарунок: або якесь самозречення, або щось інше  зробити для Неї, а потім сказати, що хочемо, щоб Вона нам випросила у свого Сина: якусь ласку, благословення, охорону... Кожен має проблеми і очікує Божої допомоги, світла для їх вирішення. З живою вірою звернімося до Неї, а також даймо якийсь конкретний подарунок нашій Небесній Матері. Використаймо це свято, коли Пресвята Діва випрошує численні ласки у Свого Сина.



Візія відродження християнства в Україні

Дата публікації:   2016-08-21
Автор:   ВВП
Було би добре, щоб священики вирішили давати Богу і своїй душі неповні два дні на тиждень і проводити час на молитвах і над Божим словом. Тоді настало б духовне воскресіння всієї України. Люди шукають, але християнство є в цілковитій кризі. Славні теологи і славні філософи відвели від суті і мають на сумлінні духовний цвинтар. Треба дати людям живого Ісуса. Треба на Нього вказати. Треба вказати дорогу і засоби, а ними є братня спільнота, справжнє братерство. З нього будуть виростати вчителі, мученики і апологети. А це завдання Бог ставить перед нами. Де нас Бог поставить, це вже Його справа, важливо, щоб ми були разом в єдності, щоб Він був серед нас.



Привітання прочан ходи до Києва

Дата публікації:   2016-07-26
Автор:   ВВП
Дорогі прочани хресної ходи до Києва, наша духовна боротьба не є проти тіла і крові, але, як каже Святе Письмо, проти демонічних сил, які виконують свою владу у піднебесних просторах (Еф. 6,12). Ці духовні сили зла неможливо перемогти ні танками, ні ракетами, але вони переможені духовною зброєю, якою ви озброїлися – це покаяння, прощення, молитва і змагання за справжній мир з Богом і між собою. Бог в цей час шукає героїв, які не бояться залякувань. Цими героями стали ви! З вірою ви вийшли хресною ходою до серця України, де святий Володимир охрестив Київську Русь і де до сьогодні в Києво-Печерській Лаврі знаходяться нетлінні мощі багатьох святих. Витривайте в дусі покаяння та в ревній молитві і після закінчення хресної ходи. Бог, який розпочав своє діло, через вашу витривалу молитву його закінчить! Бог воскресить Україну!



Шукай правду! 13 частина: Істинне і фальшиве християнство

Дата публікації:   2016-07-06
Автор:   ВВП
Просування поганства, особливо через т.зв. екуменічний діалог з буддистами та індуїстами, сьогодні є однією з найпотужніших психологічних зброй для знищення християнських народів. Тому необхідно відрізняти істинне християнство від фальшивого християнства з духом глобалізації та пошаною до поганства. Якщо ми дійсно поважаємо поган, то ми повинні проповідувати їм спасіння, яке є тільки в Христі і ні в кому іншому. Це наш обов'язок – проповідувати їм, щоб відвернулися від своїх ідолів, від обожнювання тварин та інших фальшивих шляхів, і щоб через віру в Христа знову народилися для Божого Царства. Як справжні християни, які знають правду, ми зобов'язані цю правду проповідувати. Фальшиві християни через фальшиву пошану толерують і поклоняються поганським божкам – демонам. Це зрада Христа та Євангелія і один з найбільших гріхів, що скликає прокляття.



Шукай правду! 12 частина: Божа сила в тобі – Святий Дух

Дата публікації:   2016-06-02
Автор:   ВВП
«Ви приймете силу (динаміс) Святого Духа; і будете Моїми свідками (мартирес)» (Ді.1,8). Ця сила потрібна тобі особливо сьогодні, щоб ти не був зрадником. Таїнство прийняття Святого Духа пов'язане з таїнством Хрещення. Святий Дух постійно діє у своїй Церкві різними способами. Він діяв протягом двох тисячоліть. І сьогодні, на початку третього тисячоліття, мабуть, настають останні часи, коли Божий ворог вже виступає в силі і буде робити фальшиві знамення, щоб спокусити навіть Божих вибранців (Мр. 13,22). Тому особливо сьогодні і тобі потрібна сила (динаміс) Святого Духа, щоб ти не став зрадником, але був свідком Христа – мартирем.



Шукай правду! 11 частина: Правда зробить вас вільними

Дата публікації:   2016-05-07
Автор:   ВВП
Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва, яка походить з основних християнських догм і є Христоцентричною. Бог створив тебе з любові і з любові відкупив. Усвідом таїнство свого відкуплення глибше. Згадай дату свого народження і нинішню дату, а тепер усвідом теперішню мить. Що було до цього – це минуле, яке не вертається. Що буде опісля – це майбутнє, але воно не є в твоїх руках. Ти можеш переживати тільки сьогодення, тобто саме цей момент. Як використовувати його для вічності? Як використовувати час? Усвідом три реальності: смерть, гріх і суд. Реальність прощення гріхів. Фундаментом, на якому базується і розвивається відношення до Бога, є внутрішня молитва. Щодня присвячуй їй хоча б чверть години.



Пастирське послання на Великий піст

Дата публікації:   2016-03-27
Автор:   Синод УП ГКЦ
Спасіння має одну умову – прощення. Ми конче потребуємо прощення своїх власних гріхів і зла, яке ми спричинили свідомо чи несвідомо. Бог з любові до нас дав свого Єдинородного Сина, який помер за кожного з нас на хресті і своєю Кров’ю стер нашу боргову розписку. Задля заслуг Христа Бог прощає нам наші провини і через жертву Христа нам відкрите вічне щастя в небі з ангелами і святими. Але ми повинні простити своїм ближнім. Ісус ясно говорить: «Якщо ви не простите, то і вам Небесний Отець не простить ваших провин». А з іншого боку: «Якщо простите, то і вам Небесний Отець простить». Проблема прощення полягає в тому, щоб людина перед собою і перед Богом правдиво усвідомила зло, яке спричинила, і попросила у Бога прощення, а водночас простила всім, які її скривдили. Це справжнє покаяння.



Шукай правду! 24 частина: Анамнеза і епіклеза

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
В даний час правовірну Церкву нищить дух глобалізації Нового Світового Порядку (НСП). Під позитивними поняттями запроваджує сатанізацію і втілює духа антихриста. Засобом для досягнення цього є єресі і синкретизм з поганством, що практикується в міжрелігійному діалозі. Західна Церква на чолі з останніми папами вигнала зі свого середовища Святого Духа. До цього прямує також і Східна церква на чолі з патріархами Вартоломієм та Кирилом, за прикладом апостатичного Заходу. До сучасної Церкви відносяться слова, що вона є долиною сухих кісток. Видіння, яке Господь показав пророку Єзекиїлу, стосується і наших днів. «Ці кості – це все дім Ізраїля» – сучасна церква без духа покаяння і Духа правди. Тому треба так, як і пророк, взивати до Бога за нове сходження Святого Духа в особистій молитві, а особливо в Літургії, конкретно – в Епіклезі.



Шукай правду! 7 частина: Ювенальна юстиція

Дата публікації:   2016-02-25
Автор:   ВВП
Наддержавна організація ООН створила Конвенцію (т.зв.) прав дитини. На підставі цієї Конвенції окремим державам нав'язують закони, які під позитивними термінами і без реальних причин узаконюють викрадення дітей у батьків. Система заснована на ліквідації сім'ї, а згодом і її окремих членів. Система ювенальної юстиції – це лакмусовий папір, який виявляє в країні діяльність тіньового уряду прихованих глобалізаторів НСП. Закликаємо народ, а особливо студентів: пробудіться з байдужості і мобілізуйтеся! Безкомпромісно закликайте депутатів, щоб скасували всі злочинні закони, які останнім часом були прийняті шляхом обману, хабарів і зрадників!




 |<     <<    1    2    3    4    5    6    7    8    9     >>      >|