Українська > Публікації УПГКЦ

Слово Патріарха Іллі на свято Преображення Господнього

Дата публікації:   2019-08-19
Автор:   ВВП
Три учні, Петро, Яків та Іван були свідками преображення Ісуса на горі Тавор у Галілеї. Їх осліпило сіяння Ісусового Божества. Для них це був великий досвід. Людина може думати, що якби мала якесь видіння, то віра від цього б ще поглибилась. Але ми бачимо, який вплив мало це видіння на апостолів. Через кілька днів на Оливній горі в Гетсиманії ці троє учні мали молитися з Ісусом і залишитися з Ним в його самотності, але вони спали. Після преображення Ісус говорить апостолам про своє терпіння і воскресіння. Він багато разів говорив їм, що воскресне, але вони практично цьому не вірили – навіть тоді, коли це сталося. Якою сильною є наша порушена природа!



Ортопраксія проти «Амазонії» ‒ частина 1 (+відео)

Дата публікації:   2019-08-18
Автор:   ВВП
Програма Синоду про Амазонію, що просувається псевдопапою Франциском і його співпрацівниками, веде до самознищення Церкви. Йдеться про прийняття духа поганства, пов'язаного з аморальністю і псевдодуховністю, яка приховано поклоняється сатані. Плодом гріха є всі злочини, садизм, сексуальні збочення, вбивства, війни і масові геноциди. Без гріха ці страхітливі плоди не існували б.



Слово Патріарха Іллі на свято Макавейських мучеників

Дата публікації:   2019-08-14
Автор:   ВВП
Дуже гарним прикладом вірності Богу і Його заповідям є сім Макавейських мучеників і їхня мати. Святе Письмо розповідає, як вони один за одним мужньо ішли на смерть. Вони не зрадили Христа, не зрадили Божі закони, бо знали, що їхнє життя в Божих руках. Святе Письмо каже, що жодна волосина не стане чорною або білою, і не впаде без Божої волі. Життя коротке, а вічність перед нами безконечна. Передусім, ми повинні дбати про своє спасіння. А потім і про спасіння наших ближніх. Тому треба, щоб кожен з нас – там, де є, – був свідком віри. Мати Макавейських мучеників зрозуміла, що є найважливішим в житті, і до цього вела також своїх дітей.



IІ Ватиканський Собор був і є єретичним (+відео)

Дата публікації:   2019-08-14
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Дерево пізнається по плодах; погане дерево не може приносити добрих плодів» (пор. Мт. 7,18). Внаслідок реалізації документів II Ватиканського Собору, передусім під гаслом «пошана до інших релігій», дійшло до масового поширення поганства в християнських народах. Багато настоятелів почало запрошувати у свої монастирі буддистів та індуїстів. Ця псевдомісія, побудована на синкретизмі ІІ Ватиканського Собору, є бунтом проти Бога. Вона принесла з собою інвазію псевдокультури, за якою є дух наркоманії та сексуальних збочень. По суті йдеться про пошану до демонів і сатани! Аджорнаменто проповідує іншого Ісуса, іншого духа та інше євангеліє (пор. ІІ Кор. 11,4). Ставлення Божого слова до поганства однозначне, воно визначене у Першій Божій Заповіді: «Хай не буде в тебе інших богів, крім Мене… Не падатимеш ниць перед ними!» (пор. Втор. 5,6-9). Протилежністю до цього є документи ІІ Ватиканського Собору.



Слово життя Рим. 7,18-20 (від 11.8. до 25.8.2019)

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП
«Знаю бо, що не живе в мені, тобто в моїм тілі, добро: бажання бо добро творити є в мені, а добро виконати, то ‒ ні; бо не роблю добра, що його хочу, але чиню зло, якого не хочу. Коли ж я роблю те, чого не хочу, то тоді вже не я його виконую, але гріх, що живе в мені.»



Роздуми над Словом Життя Рим. 7,18-20

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП
Зло і гріх в нас ‒ це дійсно таємниця, яку не розуміємо повністю розумом, тільки Боже світло може відкрити нам це таїнство беззаконня. Але наше завдання ‒ не копирсатись у гріху, але потрібно остерігатися його! Найважливіше ‒ знати, що з ним маємо робити. В цьому полягає справжня мудрість. Свої гріхи ми повинні віддавати до Божого світла, під хрест. А корінь зла, тобто «стара людина», була розп'ята з Христом, і цю правду треба вірою знову і знову актуалізувати.



Очищення

Дата публікації:   2019-08-10
Автор:   ВВП
Ми, як католики, віримо і приймаємо правду про чистилище: що людина має чистилище або тут на землі, якщо дійсно живе з віри, або мусить пройти очищенням в чистилищі, але якщо збереже основу, якою є Христос. Спасенний буде той, хто рахується зі смертю і живе згідно цього, хто тримається єдиної дороги до спасіння, якою є Ісус, хто призиває Ім’я Господнє «Єгошуа», що означає «Господь є моє спасіння». 



Злоякісна пухлина німецької теології в Церкві (+відео)

Дата публікації:   2019-08-08
Автор:   ВВП
Сучасні німецькі єпископи і теологи, окрім незначних винятків, є єретиками і апостатами. Голова Єпископської конференції кард. Маркс, а також кард. Каспер просувають перехід Церкви до Нью Ейдж. Вони пропагують содомію та програму Синоду про Амазонію, який пов'язаний з прийняттям поганського сатанізму для т.зв. оживлення Церкви і Літургії. В цьому вони мають єдність з псевдопапою Франциском. До того ж, більшість німецьких єпископів просовує ісламізацію Європи. Ці німецькі лжепророки є найбільшим наривом на тілі Католицької Церкви. Вони вже не є ні католиками, ні християнами. Згідно з Гал. 1,8 всі вони виключені з Містичного Тіла Христового, і якщо не покаються, їх чекає вічне засудження. Духовна отрута виходить з Німеччини вже кілька десятиліть і приносить плоди смерті.



Слово Патріарха Іллі на свято пророка Іллі

Дата публікації:   2019-08-02
Автор:   ВВП
Ім'я Ілля означає «Господь є Бог». І можна сказати, що це якраз було програмою і змістом життя цього пророка. Мета і сенс нашого життя ‒ аж до кінця залишитися вірними на Дорозі, якою є Христос. Він також є Правда і Життя. Витриваймо, підбадьорюймо одні одних, щоб ми вистояли до кінця, а потім прийняли вінець вічної слави, який Бог приготував нам. Нехай же і ми ‒ як пророк Ілля, взятий у небо на вогненній колісниці ‒ зійдемо у вогні Божого Духа в обійми Небесного Отця!



Яке наше завдання?

Дата публікації:   2019-07-30
Автор:   ВВП
Наше завдання ‒ спасти свою душу і спасти якомога більше душ. Але маємо спасти хоча б одну душу. Тоді цілу вічність матимемо за це славу і нагороду. Звісно, найперше треба спасти свою душу, але потім намагатися робити місії, коли не можемо словом, то молитвою чи терпінням. Можемо молитися і терпіти. А сьогодні треба таких місіонерів.



Слово Життя Рим. 3,14-19 (від 28.7. до 11.8.2019)

Дата публікації:   2019-07-27
Автор:   ВВП
«„Уста у них прокльонів повні і гіркоти. Щоб проливати кров, швидкі їхні ноги. На їхніх дорогах злидні і руїна. Вони не відають дороги миру. Немає Божого остраху у них перед очима.” Ми ж знаємо, що все, що Закон говорить, тим, які під Законом, говорить, щоб усякі уста замкнулись і щоб увесь світ визнав себе винним перед Богом»



Роздуми над Словом Життя Рим. 3,14-19

Дата публікації:   2019-07-27
Автор:   ВВП
У всьому цьому уривку підкреслюється правда, що всі згрішили, весь світ виявився винний перед Богом. У 10-18 віршах описується «стара людина» і її зла діяльність. Але ми знаємо, що Ісус прийшов, щоб взяти на Себе всі гріхи, які виходять з отруйного кореня в нас, який Святе Письмо називає «стара людина».



Амазонія, гріб ортодоксії (+відео)

Дата публікації:   2019-07-26
Автор:   ВВП
Наступний пункт Синоду про Амазонію ‒ це підступне скасування священичого целібату, а тим самим спричинення хаосу з метою уникнення правдивого покаяння. Вони лицемірно посилаються на Східні Церкви. Але це не зупиниться на скасуванні целібату. Бергольйо і його єретична команда прямують до запровадження висвячення жінок на священиків. Прецедентом для т.зв. обнови Церкви має стати висвячення тубільських чародійок Амазонії. Це наступний крок переходу до антихристової церкви Нью Ейдж. Антицерква Бергольйо стає синагогою сатани і тягне людей до пекла. Бергольйо і кардиналів, які мають того ж духа сатанізму, стосуються слова св. Павла: «Це апостоли неправдиві, робітники лукаві, що вдають апостолів Христових. Воно й не диво: сам бо сатана вдає з себе ангела світла» (ІІ Кор. 11,13-14).



Як старість стає цінною в Божих очах?

Дата публікації:   2019-07-23
Автор:   ВВП
Якби ж то жінки, особливо старші і, наприклад, вдови, знайшли собі час на молитву! Згадую про одну бабусю з моєї колишньої парафії, яка мала близько 85 років. Після Сповіді я говорив з нею: «Ви молитеся?» ‒ «Так». ‒ «А що ви молитеся?». ‒ «Я молюся постійно». Я здивувався: «Як ви молитеся постійно?» Вона відповіла: «Вранці молюся ранішні молитви, тоді йду на Святу Літургію, а коли повернуся додому, довіряю Господу Ісусу проблеми і потреби ‒ свої і своїх ближніх. Також дякую Йому за дари і ласки, які Він мені дав. Коли вночі пробуджуся, то також молюся. Я така щаслива, що Господь дозволив мені дожити до старості! 



Франциск і дух екології Нью Ейдж (+відео)

Дата публікації:   2019-07-14
Автор:   ВВП
17 червня 2019 р. був оприлюднений насторожуючий документ Instrumentum Laboris для Синоду про Амазонію. Документ має три частини. Документ про Амазонію є скупченням пантеїстичних і гностичних єресей. Це наступна духовна отрута алхімії Бергольйо. Що мають робити щирі кардинали і єпископи? Об’єднатися для усунення фальшивого папи-єретика! Що мають робити священики? У Літургії вже не згадувати його ім’я! Що мають робити віруючі? Молитися і постити за нового правовірного папу і за усунення єретика. Якщо священик в Літургії все ще згадує папу-єретика, то хай в цей момент присутні впівголоса скажуть: «Анатема!»