Українська > Публікації УПГКЦ

Ми створені на образ Божий (відео)

Дата публікації:   2016-10-24
Автор:   ВВП
Ми створені на образ Божий. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Шукай правду! 18 частина: Бойове мистецтво

Дата публікації:   2016-10-24
Автор:   ВВП
Християнство не має нічого проти спорту і здорової фізкультури. Але, на жаль, східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Цю правду від нас, європейців, навмисно приховують. Дзюдо, айкідо, тхеквондо – це дорога, життєвий стиль. Слово «до» означає дорога, але це не дорога до спасіння, а дорога до погибелі. Для християнина – це дорога відступництва (апостазії), тому що ці бойові мистецтва нерозривно пов’язані зі східними медитаціями та східними релігійними системами і практиками. Християнство не має нічого проти спорту, але східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Вони нерозривно пов'язані з поганською духовністю, яка заперечує суть християнства і спасіння в Ісусі Христі. Те, що це не тільки спорт, стверджують і відомі авторитети східних бойових мистецтв! Це було б гріхом, якби ми – пастирі – мовчали і не застерігали молоде покоління від цієї надзвичайно серйозної реальності: фальшивої духовності!



Роздуми над Словом Життя Ді. 2,38-39

Дата публікації:   2016-10-23
Автор:   ВВП
Петро у своїй проповіді говорив про Ісуса, про Його смерть і воскресіння. На кінець він сказав: «Нехай, отже, ввесь дім Ізраїля твердо знає, що Бог зробив Господом і Христом оцього Ісуса, якого ви розіп'яли!», – це були зранюючі слова. На ті слова звинувачення – ви Його розіп'яли – вони могли образитися, адже прийшли в Єрусалим аж на П'ятидесятницю, багато з них на свято Пасхи там навіть не були. Вони не могли вплинути на жидівський синедріон на чолі з Анною і Каяфою, який зловжив римську політичну владу, представлену Пилатом, і змусив його вчинити судовий злочин – вбивство невинного Христа. Але вони не образились, ані не стискали кулаки і не кричали фанатично, як ненависний натовп кілька тижнів тому в день Пасхи. Вони були свідомі своєї співвини з народом – всенародного злочину, який скоїли проти Бога – і з покаянням запитали: «Що нам робити?». Чи і я ставлю собі це питання? Що я повинен робити, щоб бути спасенним – я, мій дім і мій народ? Тоді Петро відповів їм, що вони повинні каятися та охреститися на відпущення гріхів, і як дар отримають Святого Духа.



Заклик американському народу перед виборами

Дата публікації:   2016-10-22
Автор:   ВВП
Шановні християни США і люди доброї волі! Президентські вибори попередніх років неможливо порівняти з теперішнім історичним моментом! Як один, так і другий кандидат, якого раніше висували, представляли програму закулісної еліти, яка просувала поступову ліквідацію моральних і духовних цінностей та правовірного християнства.  Сьогодні Бог дає новий шанс в особі подібного кандидата, щоб в цей історичний момент він вивів США зі стрімкого шляху до дочасного і вічного пекла! Ніхто з американців не зможе виправдовуватися на Божому суді, що став жертвою вищої політики. Долю США через ці вибори Бог дає в руки кожного американського громадянина – у твої руки!



Дух Святий, який воскресив з мертвих Ісуса Христа, перебуває в вас (відео)

Дата публікації:   2016-10-21
Автор:   ВВП
Дух Святий, який воскресив з мертвих Ісуса Христа, перебуває в вас. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Як побачу кров, мину вас» (Вих. 12,13)

Дата публікації:   2016-10-21
Автор:   ВВП
Згадаймо подію, коли ізраїльтяни мали вийти з єгипетського рабства, і коли Господь карав єгиптян десятьма карами. Остання кара була найважчою. Мойсей сказав Божому люду, що вони повинні заколоти пасхального агнця, і що його кров’ю мають помазати одвірки своїх домів. І дійсно, цієї фатальної страшної ночі ангел-губитель пройшов усім Єгиптом і в домах усіх єгиптяни померли первородні сини, первородні тварини – все первородне. На Єгипет впала Божа кара, але всі ізраїльтяни були збережені і врятовані, ніхто не був покараний. Чому? Чи ці ізраїльтяни не були такими ж грішниками, як єгиптяни? Були, але Бог дивився тільки на одну річ – на кров. Де була кров, там було життя, де крові не було, там впала Божа кара. 



Чим важча боротьба – тим більше треба покори і відданості Господу Ісусу

Дата публікації:   2016-10-19
Автор:   ВВП
Господь показує нам, що чим важча і глибша боротьба – тим більше треба покори і відданості Господу Ісусу, тим більше мусимо виходити із себе! Це дорога – дорога через смерть до воскресіння.



Єдиний, хто визволить нас з рабства гріха і темряви, – це Ісус Христос

Дата публікації:   2016-10-15
Автор:   ВВП
Людина дивується, як дух брехні водить нас за ніс. Але чому дивуватися? У світі підло діє дух світу, а в нас є «стара людина», тобто інфекція гріха, яка прагне брехні. Диявол, який панує над обома (над злом в світі і злом в нас), тримає нас, як медіумів, в рабстві гріха і темряви. Єдиний, хто може спасти нас, – це Ісус Христос. Ніякі психології чи філософії не визволять нас з цієї системи брехні і смерті. Ми мусимо чинити покаяння і вірити Євангелію. Ми повинні прийняти Боже слово спасіння і Самого Спасителя, а не якісь замінники, які нам подає брехун і вбивця зі своєю армією і які «стара людина» (отрута в нас) радо приймає. Ми повинні радикально виступити проти диявола і духа зради, який є в нас. Не можемо служити двом панам. Не можемо служити дияволу, його системі, а водночас Христу і Божому Царству.



Слово Патріарха Іллі на свято Покрову Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-10-14
Автор:   ВВП
На свято Покрову Пресвятої Богородиці читаємо Євангеліє про те, як Ісус прийшов до Марти і Марії. Марта скаржилася Ісусові, що Марія залишила її саму служити і, сівши біля ніг Ісуса, слухала Його. Ісус відповів їй: «Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, тільки одного ж потрібно. Марія  вибрала кращу частку, що не відніметься від неї» (Лк. 10,41-42). «Тільки одного потрібно». Те єдине і необхідне – це мати живого Ісуса, мати спасіння і вічне життя в Ньому, мати живе з’єднання з Ним, бо Він є Дорога, Правда і Життя. Він є істинний Бог, єдиний Спаситель. У Ньому є життя вічне. Хто має Сина Божого, той має вічне життя; хто не має Сина Божого, не має вічного життя. Лише одного потрібно – МАТИ ІСУСА! Все інше – це марнота і обман.  Пресвята Богородиця є для нас прикладом. Все її життя було зосереджене на Ісусі – вона мала до Нього дуже близьке відношення, мала з Ним повну духовну єдність.



Церковна кар'єра? (відео)

Дата публікації:   2016-10-13
Автор:   ВВП
Церковна кар'єра? + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Як правдиво упокорятися

Дата публікації:   2016-10-12
Автор:   ВВП
Умиранню свого «его» найбільше допомагає жива спільнота і певні форми самоупокорення. Перша і основна форма – прийняття Божого порядку, що кожного дня хочу відкриватися Святому Духу і в міру пізнання виконувати Божу волю. Далі зростанню покори сприяє те, що кожного вважатиму кращим за себе (див. Фил. 2,3) – в правдивому світлі. Треба намагатися бачити в ближньому позитиви, а коли він дає згіршення і грішить, то терпеливо це зносити. Просто завжди треба бути в покорі щодо ближнього. А коли прийдуть ревнощі чи духовна заздрість, треба одразу ж впокорятися перед собою, доки не прийде Божий мир.



Ми повинні очищуватися, щоб бути ефективними Божими інструментами

Дата публікації:   2016-10-10
Автор:   ВВП
Божа сила проявляється в нашому безсиллі. Якщо ми просовуємо наше «его», то Христос – Божа всемогутність не може діяти. Ми все беремо в свої руки. Керуємося тим, як ми це бачимо і відчуваємо. Навіть коли щось зробимо – то подібні на паровоз, який пихкає, на всі боки вилітають вогненні іскри, але їде, однак корисна дія становить всього 5 %. Ось так ми їдемо. Що Бог має з нами робити? Він приймає нас такими, якими ми є. Але щоб Бог міг нас використати, Він мусить спершу очистити нас, і так станемо плідними Божими інструментами. Ми повинні бути залежні від Бога, тому добровільно хочемо стати Божими рабами. Це справжня свобода.



Європейське правосуддя: дівчина заплатить штраф, за те, що перешкодила біженцю себе зґвалтувати

Дата публікації:   2016-10-10
Автор:   Зі світу



Великобританія: англіканський єпископ заявив про свою гомосексуальність

Дата публікації:   2016-10-10
Автор:   Зі світу



Колумбія: колишні бандити обміняли свою зброю на Біблію

Дата публікації:   2016-10-10
Автор:   Зі світу