Українська > Публікації УПГКЦ

Щодня треба усвідомити, що є моїм хрестом

Дата публікації:   2016-09-27
Автор:   ВВП
Справді, ми не знаємо ні дня, ні години, і немає нічого певнішого, ніж смерть. Тому потрібно використовувати час. Як? Живою вірою, щоденним вправлянням в упокоренні, тобто в постійному зреченні свого добра, своїх добрих планів і намірів. А конкретні труднощі потрібно приймати як хрест. Щодня ми повинні усвідомлювати, що є нашим хрестом – не абстрактним, але конкретним. Зазвичай це питання нашого душевного стану: настрої, страхи, протиріччя, наші уявлення, які в даний час не можуть реалізуватися і яких ми повинні пуститися і т.д. Ми маємо приймати ситуації і обставини такими, які вони є, а не мріяти: що би було, якби... Треба максимально використовувати у вірі ті ситуації, які є.



Шукай правду! 17 частина: Буддизм

Дата публікації:   2016-09-26
Автор:   ВВП
Самі буддисти згідні з характеристикою буддизму, яка говорить, що буддизм – це релігія без Бога і без душі, тобто атеїзм. Буддизм рішуче бореться проти правди про Бога, як Творця світу і не визнає доктрини про те, що Бог дав світові спасіння. На відміну від християнства, буддизм проповідує абсолютне неприйняття світу. Його ідеал – повне знищення світу, і особливо знищення особового буття – самознищення. Колишній прихильник далай-лами, Станіслав М., написав страхітливе свідчення про тибетський буддизм: «Я був буддистом. В далай-ламі ми приймаємо і вшановуємо одного з антихристів!» Сьогодні буддизм є головною духовною силою в новій антихристівській релігії і системі Нью Ейдж. Молитва agere contra Буддисти та індуїсти заперечують Тебе, Бога Творця, і вірять диявольській брехні. Я виступаю проти цього і визнаю: «Ти, Боже, створив цей світ і весь Всесвіт! Ти Творець!».



Я повинен жити з віри сьогодні, а не аж завтра

Дата публікації:   2016-09-25
Автор:   ВВП
Треба стояти у вірі, у живій вірі – навіть в найменших дрібницях. В цьому полягає святість: бачити ці дрібниці, приймати їх з вірою і у вірі стояти без нарікання на обставини, на ворогів і т.д. Ми повинні жити з віри сьогодні, а не аж завтра, і коли сьогодні здається, що все спокійно! Ми можемо не дожити до завтра.



Дух антихриста в Церкві (відео)

Дата публікації:   2016-09-25
Автор:   ВВП
Дух антихриста в Церкві. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Роздуми над Словом Життя Mт. 8,2-3

Дата публікації:   2016-09-24
Автор:   ВВП
Прокажений був відділений від спільноти здорових і мусів перебувати у відлюдному місці, щоб не заразити інших. Такий нещасний наблизився до Ісуса, впав перед Ним на землю і з великою вірою, а водночас довір’ям, вигукнув: «Господи, якщо хочеш, можеш мене очистити!». До цього життєвого шансу зустрічі з Ісусом він вклав усе! А яка твоя зустріч з Ісусом на молитві? Чи йдеться про звичний формалізм, або чи ти з вірою і покорою змагаєшся за живий контакт з Ним? Кожен з нас несе в собі інфекцію первородного гріха, яка прогресує через явні і приховані гріхи, такі як нечистота, пожадливість, гордість, заздрість чи захланність маєтку і кар'єри... Якщо людина духовно сліпа, то не усвідомлює цієї хвороби заразного гріха в собі. Ображається, коли хтось їй на неї вкаже і цим докаже, що її має. Проказа – це хвороба тіла, а гріх – це проказа душі.



Нова Європа без ЄС

Дата публікації:   2016-09-23
Автор:   ВВП
На своїх початках ЄС виникав як Європейське економічне співтовариство (ЄЕС), засноване на принципі економічного співробітництва. Але незабаром перетворився на співтовариство політично-ідеологічного характеру, яке без єдиного пострілу позбавило 27 держав незалежності, автономії і свободи. Ці держави вже вільно не вирішують питання своєї внутрішньої і зовнішньої політики, але під загрозою санкцій мусять триматися ідеологічної лінії, яку диктує Європейська комісія. Лісабонська угода була і є обманом та злочином проти громадян 27 держав. Парламенти окремих держав в ході переговорів стосовно Лісабонської угоди мали перед собою документ, який було нереально прочитати: він містив кілька сот сторінок і посилався на наступні тисячу сторінок. По суті, депутати не знали, що схвалюють і що випливає з цієї угоди для їхніх громадян. Однак сьогодні, через декілька років функціонування ЄС в рамках Лісабонської угоди, бачимо плоди.



Шукай правду! 16 частина: Християнство та іслам

Дата публікації:   2016-09-23
Автор:   ВВП
Останнім часом проходить масова ісламізація Європи, яку просувають США разом з Ватиканом. Потік біженців фінансово підтримують в основному США та Німеччина. Те, що ми бачимо в сьогоднішніх новинах – це щось, що має 1400-річну історію, тобто нічого нового. Це третє вторгнення мусульман в Європу. Перше відбулося в 711 році, друге – в 1453 році, а третє – сьогодні. Ісламський світ провів проти класичної цивілізації 548 битв.  Проблемою є не мусульмани, а відпалі християни, які не мають ні розуму, ні совісті і просувають автогеноцид свого народу і людства.



Різдво Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2016-09-21
Автор:   ВВП
21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього. Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері. Знову можемо усвідомити: Вона є нашою Матір’ю. Що хочемо зробити в день Її свята? Найперше, хочемо подарувати Їй якийсь невеличкий подарунок: або якесь самозречення, або щось інше  зробити для Неї, а потім сказати, що хочемо, щоб Вона нам випросила у свого Сина: якусь ласку, благословення, охорону... Кожен має проблеми і очікує Божої допомоги, світла для їх вирішення. З живою вірою звернімося до Неї, а також даймо якийсь конкретний подарунок нашій Небесній Матері. Використаймо це свято, коли Пресвята Діва випрошує численні ласки у Свого Сина.



Спасіння є тільки в Христі (відео)

Дата публікації:   2016-09-20
Автор:   ВВП
Спасіння є тільки в Христі. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



«Де двоє або троє зібрані в Моє Ім'я, там Я є серед них»

Дата публікації:   2016-09-17
Автор:   ВВП
Господь сказав: «Де двоє або троє зібрані в Моє Ім'я, там Я є серед них». А далі Ісус каже, що якщо двоє погодяться в будь-якій речі і проситимуть, їм буде дано. Це дійсно ключ не тільки до будування живої спільноти як основної клітини Церкви, а й до справжньої єдності, де в центрі є Ісус і де треба, щоб обидві сторони, тобто обидва віруючі, увійшли до безсильності, тобто зреклись себе, взяли свій хрест, а тоді Ісус вже може діяти. Якщо не дотримується принцип самозречення і якщо людина відмовляється нести свій хрест, Ісус безсильний.



Духовна боротьба є у нашому серці

Дата публікації:   2016-09-16
Автор:   ВВП
Проблема нашого характеру полягає в тому, що хоча в характері кожного з нас від природи запрограмоване добро, але водночас в ньому є певна духовна отрута, конкретна форма гордості, певна сліпота, негативні способи поведінки, які практично нищать всі позитиви нашого характеру. А це є в кожної людини, хоча в кожного має інший відтінок. За нашими природними дарами (позитивними рисами характеру) є отрута гріха, яку ми успадкували від Адама. Вона в кожного має іншу форму. Там приховується «стара людина», яка має одну мету: не дозволяє чинити покаяння і не хоче назвати справжнім іменем отруту в нас, тобто те все негативне. А якщо хтось лише торкнеться цього – настає вибух. «Стара людина» має надзвичайно вміло побудовану оборонну систему. Вміє навіть «винюхувати», підозрювати і аж перебільшувати, тільки щоб хтось не доторкнувся її особи.



Моїм хрестом є і конкретні обставини й ситуації

Дата публікації:   2016-09-12
Автор:   ВВП
Нести свій хрест означає спершу ідентифікувати, що саме є цим хрестом. Одна річ – це мій хрест, який стосується мого характеру і природи, але щось інше – хрест брата. Однак нашим хрестом є не тільки наш характер, але й конкретні обставини і ситуації, в яких ми безсильні. Що б ми не робили – нічого не діє, можна сказати, ще більше заплутуємося. Потім мусить прийти якийсь удар, в якому самі будемо винні, або нас мусить «вдарити» хтось інший, щоб ми виплуталися з цього.  



Британія перестає бути християнською країною

Дата публікації:   2016-09-12
Автор:   Зі світу
Вперше в історії Британії кількість британців, які вважають себе нерелігійними, перевищила кількість християн. Зараз християнами називають себе 44%, 8% дотримуються інших релігій і 48% не дотримуватися ніякої. Занепад християнства – це, ймовірно, найважливіша з змін, які відбувалися в країні протягом останнього століття. Зрозуміло, в занепаді церкви немає нічого нового, але до сих пір він йшов повільно. Багато десятків років було прийнято вважати, що, хоча християни і відходять від церкви, вони зберігають якесь духовне життя, пов'язане з вченням Ісуса Христа.



Представники сексуальних меншин вимагають ввести в шотландських школах предмет «Основи ЛГБТ»

Дата публікації:   2016-09-12
Автор:   Зі світу
Представники сексуальних меншин, які 20 серпня вийшли на черговий гей-парад в Глазго, вимагають ввести в шотландських школах предмет «Основи ЛГБТ». Організатори параду вважають, що шкільна програма містить недостатньо інформації про представників секс-меншин і їх внесок в історію, культуру і літературу. Тому, на їхню думку, все ще процвітає дискримінація і неприязнь до ЛГБТ-представників.



Канадські жінки опублікували петицію проти дискримінації християн

Дата публікації:   2016-09-12
Автор:   Зі світу
24 серпня 2016 року закордонні ЗМІ опублікували петицію канадської громадської організації «Справжні жінки Канади» ( «REAL Women of Canada») проти дискримінації християн і нехтування традиційних цінностей в сучасній Канаді. Петиція оформлена у вигляді клопотання в нижню палату канадського Парламенту – Палату Громад.