Українська > Публікації УПГКЦ

Притча про двох боржників

Дата публікації:   2016-01-18
Автор:   ВВП
У Євангелії Ісус розповідає притчу про двох боржників, де один заборгував 10 000 динаріїв, а  інший – 100. Я можу простити дрібницю, а Господь простить мені мільйони боргів. Яка це глупота: знати це, але не реалізувати! Отож щодня ми повинні втілювати це слово.



Господь дає мир тим, які вміють з серця прощати іншим

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Господь дає мир тим, які в покорі і правді вміють з серця прощати іншим. Коли людина усвідомить свій гріх, гріхи і провини щодо інших (як їх осуджує, критикує, обмовляє і т.д.), то потім також здатна усвідомити: «Я собі це заслуговую, це мені належить, Господи, дякую Тобі».



Прости нам провини наші, як і ми прощаємо...

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Коли я не прощу, то і мені не може бути прощено. Коли я можу простити, то маю заслуги, і якийсь певний тріумф щодо ближнього, а тоді можу правдиво молитися прохання з «Отче наш»: «Прости нам наші провини, як і ми прощаємо винуватцям нашим…». А таку правдиву просьбу з «Отче наш» Господь чує. Якщо я правдиво пробачу і упокорюся, то Господь дає мені великий мир. Прощення, певність і мир залежать від моєї віри, яка пов'язана з покорою.



Пророцтва вказують на Ісуса (відео)

Дата публікації:   2016-01-06
Автор:   ВВП
Пророцтва вказують на Ісуса. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Чи я в Христі, чи в собі – в Адамі, в старій людині?

Дата публікації:   2015-12-30
Автор:   ВВП
Важливо, де я є: чи я в Христі, чи в собі – в Адамі, в старій людині? Якщо я в собі, то є лише питанням, скільки зла зробить стара людина. Вона захищається, інспірована не Святим Духом, але  іншими духами, з якими товаришує, а з деякими і має єдність. Потім у фальшивому світлі та сугестивній правді ми осуджуємо інших, жаліємо себе і опиняємось в пастках різних «ангелів світла». Треба змагатися за одне – за єдність з Христом, щоб коли прийдуть різні думки, ми зразу конкретно упокорились, віддали Господу гріх, всім простили, всіх благословили, а потім конкретно тій або тим особам, які нас останнім часом найбільше образили. Тоді зможемо правдиво промовляти прохання з молитви «Отче наш»: «Прости нам наші провини, як і ми прощаємо винуватцям нашим».



Ніщо не є випадковістю

Дата публікації:   2015-12-18
Автор:   ВВП
Ніщо не є випадковістю. Все, що приходить, треба приймати з вірою, і так все глибше, правдивіше і конкретніше віддавати Ісусу всі проблеми. Він піклується про нас. Він керує нашим життям. Ми належимо Йому. Він має на нас право, але це не означає, що ми будемо захищені від терпінь і випробувань. І Ісус страждав, як ніхто з нас, хоча Він був без гріха. Але те, що Він терпів, було за нас, за наші гріхи. Тому головне – бути в кожному випробуванні з Христом, не бути самому.  



Щоб любити ближнього, я повинен залишатися в Христі та Його слові

Дата публікації:   2015-12-18
Автор:   ВВП
Диявол часто діє через смуток так, що розіб’є взаємні відносини в сім’ї та спільноті! Хтось, навіть не бажаючи цього, заглибиться в якусь проблему чи почне мріяти і не усвідомлює, що ми говоримо більше обличчям, ніж словами (тому і люди при розмові дивляться в обличчя, щоб пізнати і відчути, що саме думає ця людина). Але ми говоримо обличчям і тоді, коли уста мовчать. Наша думка, за якою є  певний дух, проявиться на нашому обличчі, в очах. Тому вже з любові до ближнього я маю залишатися в Христі і Його слові, сповнятися ним.



«Все, що бажали б ви, щоб люди вам чинили, те ви чиніть їм»

Дата публікації:   2015-12-11
Автор:   ВВП
Одне з ключових речень Євангелія: «Все, що бажали б ви, щоб люди вам чинили, те ви чиніть їм». Це можемо реалізувати аж до смерті. В цьому є весь закон і пророки (пор. Мт. 7,12).



Конкретна абетка Євангелія

Дата публікації:   2015-11-27
Автор:   ВВП
Ми часто були обманені різними поглядами на Св. Письмо! Ми забули жити Божим словом, яке є дороговказом для нашого життя. Отож, треба помалу і серйозно почати вивчати КОНКРЕТНУ АБЕТКУ. Наприклад, Ісус каже: «Якщо твій брат має щось проти тебе, то йди і примирися зі своїм братом». Отож, коли настане напруження, маю застосувати цей принцип.



Дорога святості – дорога очищення

Дата публікації:   2015-11-21
Автор:   ВВП
Терпіння більше є душевним, ніж тілесним, але ці різні терпіння ведуть до звільнення та зцілення. Коли ми пізнаємо правду про себе, про ближнього і про світ, це завдає нам терпіння. Це дуже просто, а водночас приховано. По суті, йдеться про те, щоб почати в повноті жити Євангелієм. Почати жити Першою і найбільшою заповіддю – любити Бога понад усе і ближнього, як самого себе. Всі інші заповіді і поради ведуть до цієї вершини.



Самоупокорення і малі жертви

Дата публікації:   2015-11-19
Автор:   ВВП
Перша форма любові – це постійне самоупокорення. Але людина не мусить шукати чогось штучного. Йдеться тільки про те, щоб приймати правду! Друга форма любові – це жертва! Приносити малі жертви, самозречення за ближнього, але не з позиції «я спасаю», але аж тоді, коли я перед ним упокорюся і визнаю його кращим від себе. Чиста любов розп'ята. Треба кликати Ісуса до таких ситуацій, не робити нічого у власній силі. Таким чином створюю надзвичайний простір для чудес і досвідів!!!



Відкидання старої людини і зодягання в нову починається в думках

Дата публікації:   2015-11-17
Автор:   ВВП
Якщо людська природа не респектує закони Євангелія, то реагує переважно однаково. Це ревнощі на ближнього, конкурентність, заздрість, коли у нього є щось краще, заздрість  духовних дарів, заздрість навіть хреста, а з іншого боку – себежаль і впертість (перед Богом та людьми). Це має найтонші відтінки, але по суті – це наше «я», яке не хоче упокорятися, не хоче жити в непевності, не хоче слухати Бога і підчинятися Йому.



Що робити, щоб зростала любов до ближнього

Дата публікації:   2015-11-14
Автор:   ВВП
По суті, кожна людина, крім Непорочної, зранена первородним гріхом, який засліплює людину, тримає в брехні і фальші. Навіть якщо людина хоче робити добро, робить зло (Рим. 7,23). Любити означає постійно упокорятися, приймати ближнього таким, яким він є.



Засівай у вірі

Дата публікації:   2015-11-12
Автор:   ВВП
Час, який проживеш на тому місці, де ти є, призначений Богом і вже ніколи не повернеться. Що посієш у вірі, те колись будеш збирати – ти сам та інші. Засівай у вірі, навіть якщо не будеш бачити ніяких результатів. Засівай щодня тим, що будеш приймати ті  ситуації, які приходять, але не дозволь, щоб вони тебе пригнітили чи забрали всю твою увагу, але приймай їх з вірою, в єдності з Ісусом – вчися перебувати в Ньому!



Ми повинні робити вчинки для вічності

Дата публікації:   2015-11-10
Автор:   ВВП
Ми повинні робити вчинки для вічності, робити їх разом з Ісусом. Бути з Ним – це має вартість для вічності, інакше все даремно. Людина хоче бачити ефект, результат, хоче похвали. А часто немає жодної похвали, тільки биття, переслідування, ніякого ефекту – здається, що це лише витрачена енергія, втрачений час. Можеш сказати: «Добре, це так, але я, Господи, діяв у вірі». І тоді це має вартість  для вічності, а плоди побачимо згодом.