Українська > Публікації УПГКЦ

Треба знати, що є основне

Дата публікації:   2015-05-14
Автор:   ВВП
Треба, щоб ми знали основне, щоб були свідками там, де ми є. Кожен там, де він є, має просити про силу Святого Духа, щоб на конкретному місці бути євангелистом, вчителем, пророком. Євангелист має в силі проповідувати Євангеліє. Вчитель вміє пояснювати Святе Письмо. Пророк – це той, хто бачить і вказує на суть речей.



Роздуми над Словом Життя Ів. 16,32

Дата публікації:   2015-05-09
Автор:   ВВП
Що в духовному сенсі означає те «своє»? Це найглибша глибина в нашому нутрі. Грецький оригінал Біблії це виражає терміном «eis ta idia». Цей термін також використаний і при вираженні Христового заповіту з хреста в останню годину Його життя: «„Ось Мати твоя!” І від тієї години той учень прийняв Її до себе – eis ta idia».



Тільки Христовий хрест є мостом до Бога

Дата публікації:   2015-05-09
Автор:   ВВП
Після першого гріха ми не можемо самі відкрити небо. Жодна наука самоспасіння, яку мають індуси чи буддисти, нікого не спасе, ані жодні людські методи нікого не спасуть і не позбавлять гріхів. Між нами і Богом є прірва. З одного боку – грішна людина, а з іншого – святий Бог. Ніякими людськими зусиллями, добрими справами, самоспасительними релігіями чи медитаціями ми не подолаємо цю прірву. Тільки Христовий хрест є тим мостом, який грішна людина може перейти і з’єднатися зі святим Богом.



З Ісусом я сильний

Дата публікації:   2015-05-08
Автор:   ВВП
З гріхом миру не існує, ми повинні з ним боротися, і ця боротьба завершиться аж 15 хвилин після смерті. Ми не маємо права миритися з гріхом  і приймати його як норму. Не можна капітулювати і сказати: «Я слабкий, я вже не можу!» Так, я слабкий, але з Ісусом я сильний. Він дасть мені силу!



Яка єдність між Христом і Веліялом?

Дата публікації:   2015-05-07
Автор:   ВВП
Яка єдність між Христом і Веліялом? Ніколи не можемо стверджувати, що християнство і поганство є рівноцінними дорогами до спасіння! Спасіння є тільки в Ісусі. Якщо б поганські дороги вели до спасіння, Христос не мусів би приходити на цю землю, щоб померти за наші гріхи. Але, як говорить Святе Письмо, Він прийшов, взяв на себе біль, страждання і приниження, щоб спасти нас і вирвати з темряви й рабства диявола.  



Справжній героїзм

Дата публікації:   2015-05-03
Автор:   ВВП
В кожному з нас є первородний гріх, ця вроджена глупота, яка нас постійно все життя обманює. Ми повинні з цим боротися. А тому Ісус каже: «Зречись сам себе!» Зречись тієї  брехні, яка є в тобі, яка хоче для тебе зла, водить тебе за ніс і веде до самознищення, а на кінець – до пекла. Це наша гордість. Коли хтось показує нам нашу помилку або скаже, що ми горді, ми ображаємося аж на смерть. Які ми дурні! Ми мали б дякувати кожному, хто нам скаже: ти такий і такий. І якщо б хтось наплював нам в обличчя, ми мали б дякувати: «Так, можливо, я не розумію того, що мені говориш, але усвідомлюю свої гріхи...». Коли людина покірна, диявол одразу втече.



Дух фарисейства

Дата публікації:   2015-05-02
Автор:   ВВП
Дух фарисейства – це дух, який спеціально паразитує на Церкві. Треба взяти бич і так, як колись міняйлів, гнати його з Божого храму. Церковні фарисеї не зносять правди. В них є бунт і пиха. Самі не входять до Божого Царства, ані іншим не дозволяють, як це сказав Ісус в Євангелії. Треба виступити проти цього духа: «Якщо хочете, то ідіть до  пекла, але ми хочемо бути спасенними! А для спасіння потрібна жива віра в Ісуса. Хто не ввірує, буде засуджений. Це Його Слово, а не наше!»



Тому що ви прийняли Боже слово, як Боже слово...

Дата публікації:   2015-04-28
Автор:   ВВП
Слово Боже треба прийняти як Боже слово – прості правди Божого Євангелія так, як Ісус нам їх дає. Апостоли не були ніякими теологами, були звичайними рибалками. Однак через їхню проповідь весь світ був спасенний. Людська гордість і мудрування ні до чого не ведуть. Боже слово поєднане з таїнством. Людський розум повинен бути підпорядкований Божому слову, а тоді розумом має керуватися воля, і аж потім – почуття.  Якщо людина це переверне догори ногами, якщо відкине відношення до Бога, побудоване на вірі, то все в її житті є догори ногами.



Роздуми над Словом Життя Ів. 16,23-24

Дата публікації:   2015-04-25
Автор:   ВВП
Ісус в ніч перед своєю смертю кілька разів підкреслює цю правду: просити в Його Ім'я. Він також говорить про справжню любов до Бога, яка полягає в тому, щоб ми додержували Його заповіді.



В Ісусі маю все (відео)

Дата публікації:   2015-04-24
Автор:   ВВП
В Ісусі маю все + Ілля Патріарх Візантійського Католицького Патріархату



Ісус і вівці (відео)

Дата публікації:   2015-04-16
Автор:   ВВП
Ісус і вівці   „Я ж – Добрий Пастир і знаю своїх, а мої Мене знають.” Ів.10,14



Чому плачеш, кого шукаєш?

Дата публікації:   2015-04-16
Автор:   ВВП
Марія Магдалина шукала Христа і потім прийшла радість – їй з’являється живий Ісус. І коли ми з болем і плачем будемо шукати живого Христа, Він прийде і дасть нам воскресіння, простить нам гріхи і звільнить нас, як Марію Магдалину, від наших залежностей, від усіх тих хмар демонів, які висять над цілими народами. Ці хмари демонів були також над Голготою, коли Христа розпинали, але на кінець Христос воскрес. І Він воскресне також в Україні, але шукає людей, які мають в серці біль, і з болем Його шукають.



Роздуми над Словом Життя Ів. 16,12-13

Дата публікації:   2015-04-11
Автор:   ВВП
Ці слова промовляє Ісус ввечері перед своєю смертю. Добре було б знову і знову перечитувати слова Христа, сказані ввечері перед Його смертю, від 13 аж до кінця 17 глави євангелія від Івана. Ці п'ять глав мають дуже глибокий зміст. Знову і знову можемо їх читати. Кожне речення містить глибоке таїнство. Жодний екзегет, жоден учений, жодний теолог і навіть жодний святий не уведе вас до глибин цих правд – це може зробити тільки і тільки сам автор Євангелія і всієї Біблії, а ним є Святий Дух.



Бог до нас говорить...

Дата публікації:   2015-04-04
Автор:   ВВП
Бог до нас говорить, але вся проблема в тому, що ми Його не чуємо. Проблема в нашому приймачі. Ми повинні налаштувати наше серце, щоб чути Його голос. Він хоче діяти і через вас, через вашу віру. Хоча ми слабкі – тим більше маємо довіряти Господу, бо «коли я слабий, тоді я сильний». Ісусе, довіряю Тобі!



Справжня любов до себе

Дата публікації:   2015-04-02
Автор:   ВВП
«Люби Господа Бога твого всім серцем, всією душею і всією силою!» Це перша і найбільша  заповідь. А друга подібна до неї: «Люби ближнього твого, як самого себе». Але ми повинні любити правильним способом – тобто так, щоб бути спасенними. Любити себе так, щоб мати найбільший скарб – вічне життя. Цього скарбу маю бажати для всіх, навіть для моїх неприятелів і ворогів – так, як це чинили святі мученики. Якщо хочу по-справжньому любити себе, мушу каятися. Це чиста любов до себе – зробити в собі порядок, поставити на перше місце Бога...