Українська > Публікації УПГКЦ

Візія відродження християнства в Україні

Дата публікації:   2016-08-21
Автор:   ВВП
Було би добре, щоб священики вирішили давати Богу і своїй душі неповні два дні на тиждень і проводити час на молитвах і над Божим словом. Тоді настало б духовне воскресіння всієї України. Люди шукають, але християнство є в цілковитій кризі. Славні теологи і славні філософи відвели від суті і мають на сумлінні духовний цвинтар. Треба дати людям живого Ісуса. Треба на Нього вказати. Треба вказати дорогу і засоби, а ними є братня спільнота, справжнє братерство. З нього будуть виростати вчителі, мученики і апологети. А це завдання Бог ставить перед нами. Де нас Бог поставить, це вже Його справа, важливо, щоб ми були разом в єдності, щоб Він був серед нас.



Один за всіх і всі за одного

Дата публікації:   2016-08-20
Автор:   ВВП
Чотири мушкетери, хоч були світськими людьми, однак боролися проти зла, проти церковників і творили єдність, але їх гасло має в собі частку правди, коли сприйметься правдиво: один за всіх і всі за одного. Той Один є Господь Ісус, бо Він вже помер за нас всіх і у нас всіх хоче творити цю єдність.   



Зберігай закон і закон збереже тебе (відео)

Дата публікації:   2016-08-20
Автор:   ВВП
Зберігай закон і закон збереже тебе.   + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Ісусова дорога на смерть (з Гетсиманії на Голготу)

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
1. Ісус умиває ноги апостолам. В четвер ввечері Ісус разом з апостолами перебуває в горниці. Пасхальні свята пов'язані з обрядом жертвування агнця і з пасхальною вечерею. Ці свята відображають вихід ізраїльтян з рабства єгипетського фараона. Ісус прийшов, щоб звільнити людство з рабства гріха і диявола. На початку Ісус вмив апостолам ноги. Цим дав їм приклад покори і любові. Покора – це правда, і вона визволяє. Ісус сказав: «Вчіться від Мене, бо Я покірний серцем». Ми повинні вчитися від Нього. Маємо наслідувати Його, тобто в дрібних жестах і вчинках вчитися покори та правдивості щодо Бога і людей.



Ікона Розп'ятого

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
Бачу Христовий хрест. Він є на фоні світлої блакиті, що має форму еліпса. Блакить переходить в темний колір, який створює прямокутну рамку. Світляні промені вздовж Христових розп’ятих рук пронизують світлу блакить і переходять у яскраве світло навколо голови Ісуса Христа. Це світло найбільш сконцентроване над головою Христа. Воно виражає присутність Небесного Отця, який віддав за мене Свого Сина. У Його руки в момент смерті Ісус віддає Свого духа. Спершу дивлюся на п'ять ран Ісуса, а потім і на інші рани, якими боляче роздерте все Ісусове тіло. Щодня хоча б деякий час (1-5 хвилин) дивись на ікону Розп’ятого, а потім до Його очей. Скажи Йому: «Ісусе, дякую Тобі, що Ти терпів та помер і за мене та моє спасіння!».



Задумайся над своїм життям і усвідом ціну відкуплення

Дата публікації:   2016-08-17
Автор:   ВВП
Кожен гріх є зрадою – навіть малий і в незначних речах. Бог дійсно мусить відкрити нам очі, щоб ми усвідомили свій гріх. Але одночасно в цьому світлі маємо усвідомлювати і Боже милосердя. Гріх – це образа Пресвятого Бога, бунт проти Нього. Чому ми вмираємо? Це кара за гріх Адама. А чому люди в пеклі? Бо не рахувалися з первородним гріхом, плодом якого є особисті гріхи, від яких не відділилися, бо не чинили правдивого покаяння і так відкинули Боже милосердя, яке Бог дав нам у Своєму Сині: «Бо відплата за гріх – смерть, а дар Божий – життя вічне в Христі Ісусі, Господі нашім». Це Божа любов – прощення гріхів, що Ісус заплатив за мене рахунок смерті, розірвав боргову розписку. Достатньо з вірою поглянути на Ісусів хрест: «Ти – Божий Син, помер за мої гріхи! За зло, яке я зробив. Я віддаю Тобі всі гріхи. Приймаю Твоє прощення, яке даєш мені даром, з любові до мене, і дякую Тобі».



Пекло реальне

Дата публікації:   2016-08-15
Автор:   ВВП
Так, пекло є реальною небезпекою, яка стосується кожного. Але тут є Ісус, Який прийшов, щоб врятувати нас від пекла. Тому страх перед пеклом має бути для нас сильним стимулом до правдивого покаяння, щоб ми спасли свою душу. Під час нашого земного життя Бог є безмежно милосердний і добрий, але після смерті – Він справедливий. Тут є милосердний, але якщо ми відкидаємо Його милосердя, то після смерті засуджуємо себе на вічність без Нього. Тоді нас чекає тільки справедливість. Коли тут, на землі, Бог допускає кари, то це з любові, щоб ми не йшли в пекло. Святе Письмо каже, що в пекло підуть ті, які хочуть туди іти; до неба також підуть тільки ті, які хочуть туди іти. Отож, кожен сам несе відповідальність за свою вічну погибель. Тому ми повинні прийняти Божу благодать, яку Бог дає нам через віру. «Бо так полюбив Бог світ, що Сина Свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто в Нього вірує, не загинув, але мав вічне життя» (Ів.3,16) Отож йдеться про те, щоб ми не загинули, але мали вічне життя!



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,13-14

Дата публікації:   2016-08-13
Автор:   ВВП
Ісус говорить про вузькі двері і вузьку дорогу, яка веде до життя. Цими вузькими дверима є Христові заповіді любові, а тією вузькою дорогою – Христовий хрест і Його смерть, через яку входимо у вічне життя. Широкою дорогою, яка веде до погибелі, є дорога егоїзму, моральної розбещеності, обману і брехні, яка часто пов’язана з демонськими практиками віщування, магії чи спіритизму, фактично з вшановуванням зла і демонів. Ця дорога веде до вічної погибелі.Запитайте себе: Якою дорогою йду я? Широкою дорогою гріха, чи вузькою дорогою наслідування Христа? Справжня мудрість рахується з кінцем, зі смертю і з вічністю. А дурний є духовно сліпим і забуває про смерть та вічність.



Заклик до покаяння для Польщі

Дата публікації:   2016-08-12
Автор:   ВВП
Шановні члени польського Уряду і польського єпископату! В історії Європи та в історії Церкви польський народ зробив багато добра. Якби не відвага Яна Собеського, то Європа вже була б мусульманською.З 26 по 31 липня 2016 р. у Кракові відбулась всесвітня зустріч молоді з Франциском. Одразу ж першого дня католицький світ був шокований повідомленням про ритуальне вбивство 85-літнього французького священика прямо під час Богослужіння. Франциск згадав про цю трагедію лише алібістично, а згодом агітував польську владу, щоб відкрилась ісламізації через прийняття мусульманських «іммігрантів». А що найгірше: Іван Павло II скликав зустріч в Асижі (1986 р.) з поганськими лідерами, з ними молився і своїм жестом дав зрозуміти, що християнство і поганство є рівнозначними дорогами до спасіння, а це – єресь максима! Канонізація єретика означає самогубство Церкви, тому що цим одночасно канонізується і дорога апостазії! Єдиним рішенням є покаяння.



З любові до Тебе, Ісусе! (Свідчення віри)

Дата публікації:   2016-08-11
Автор:   Вірні
Одного дня, після обіду в мене почала сильно боліти голова. Якраз був місяць листопад, коли молимося за визволення душ з чистилища. Я вирішила пожертвувати біль голови: «Ісусе, з любові до Тебе жертвую свій біль голови, прошу за визволення душ з чистилища». За дуже короткий час, пройшло приблизно пів хвилини, біль пропав. Дякую Богу, що через цей біль могла любити Ісуса



Критика Франциска на Світовому дні молоді

Дата публікації:   2016-08-11
Автор:   ВВП
26.07.2016 року, в день відкриття Світового дня молоді, у Франції два ісламісти увійшли до храму і під час Богослужіння брутально перерізали горло 85-річному священику. Відповідальність за злочин взяла на себе Ісламська держава. 26-31.07.2016 року у Кракові відбулася зустріч молоді з Франциском. Майже в кожній проповіді для молоді він маніпуляційним способом нагадував, що необхідно приймати ісламських іммігрантів. Повертаючись з поїздки до Польщі 31 липня, Франциск абсурдно реагував на брутальне вбивство 85-річного священика. Цитата Франциска: «Мені не подобається говорити про мусульманське насилля». Відповідь: Але вбивства священиків і віруючих Франциску, мабуть, подобаються. Як це так, що він реагує на брутальне вбивство свого священика таким абсурдним і цинічним способом? Як це так, що він не домагається справедливого покарання ісламістів і не перестерігає перед ними громадськість? Замість того, незважаючи на всі криваві теракти і злочини, він витривало їх захищає і абсурдно закликає громадськість не пов’язувати іслам з насильством! Так може реагувати тільки найбільший зрадник і цинік.



Католицька молодь обманена!

Дата публікації:   2016-08-11
Автор:   ВВП
На Світових днях молоді в Кракові псевдопапа Бергольо нечесно і цинічно обманув католицьку молодь. У п'яти проповідях він захопив її безпосередністю, удаваною простотою і уважністю до молодих людей. Проповідь моментами була майже харизматичною і через неї діяв дух. Але який? Цього духа молодий, недосвідчений християнин важко розпізнає, тим більше, що Бергольо постійно повторював молоді, що Бог їх любить «фанатично» такими, якими вони є... без покаяння, без відвернення від гріха, без правовірного вчення. Не наголосив їм навіть на мінімальних моральних принципах, без яких християнство мертве. Водночас тим, що Бергольо в Кракові завоював довір'я молоді, він досягнув того, що вона прийняла його ідеологію і погляди, які насправді є антихристівськими та сатанинськими.



Ми повинні бути залежними лише від Ісуса

Дата публікації:   2016-08-10
Автор:   ВВП
Господь часто виховує нас, щоб ми ні на що не наліплювалися: на жодний спосіб, на жодну уяву, щоб були повністю убогі духом і змагалися тільки за одне – за самого Ісуса, щоб Його нам ніщо не замінило і щоб ні в чому ми не мали глибокого задоволення, тільки в Ньому, Який полюбив нас споконвіку і заради нас принизився аж до смерті – смерті хресної.



Наша Батьківщина є на небі

Дата публікації:   2016-08-09
Автор:   ВВП
Мета нашого життя – з'єднатися з Богом і в цій єдності перебувати цілу вічність. Вічне життя починається вже тут, на землі, де Бог поставив нас до проби. Це випробовування у кожного інше. Ми живемо в різні часи на різних місцях, кожен з нас має точно визначену кількість років, а потім прийде кінець нашої життєвої подорожі. Ці кілька десятків років минуть дуже швидко, а крім того, вони здебільшого сповнені турботами, розчаруваннями... Життя на землі – це постійне скитання. Наша Батьківщина є на небі. Тут ми тільки подорожні і не знаємо ні дня, ні години. Треба пам'ятати про вічність. Справжнє щастя не полягає в кар'єрі, в грошах, чи в насолодах. Це все марнота. Все мине. Справжнє щастя полягає в тому, що людина має чисте серце, в якому перебуває Бог.   



Шукай правду! 14 частина: Напівтаємна організація масонів

Дата публікації:   2016-08-08
Автор:   ВВП
Якщо людина, яка є певним авторитетом у науці, культурі або політиці, відмовиться співпрацювати з цією таємною організацією, її систематично очорнюють і її кар'єра закінчена. Якщо ж займе лояльну позицію щодо організації, то її тримають на посаді, щоб вона створювала добрий імідж університету. Але ректором університету залишається той, кого масонська організація обрала як вірного члена, навіть якщо з професійної точки зору він не може зрівнятися з авторитетним науковцем. Секрет полягає в тому, що окремим членам не відкривають ні суть організації, ні її стратегію. Вони роблять лише часткові послуги, які їм представлять як позитивні. Аж на вищих рівнях посвяти людина дізнається, що тут не йдеться про добро, а добро тут є всього лиш прикриттям для просовування зла.