Українська > Публікації УПГКЦ

Небо є близько

Дата публікації:   2016-03-20
Автор:   ВВП
Треба серйозно пам'ятати про небо, яке нам приготував Бог. Радісна надія на небо має запалити мене ревністю. Задумайся: Що я досі зробив для неба? Можливо, дуже мало або майже нічого. Але як багато я трудився задля тимчасової нагороди, земної слави і честі! Скільки енергії я вклав туди! Тому тепер хочу використати кожну можливість. Ніщо не може бути для мене заважким. Буду триматися поради Христа: «Збирайте собі скарби на небі» (Мт. 6,20).



Шукай правду! 9 частина: Рух опору

Дата публікації:   2016-03-19
Автор:   ВВП
Дорогі студенти! Не з власної вини ви були відрізані від здорових духовних коренів, що виходять з тисячолітньої християнської культури, і вам прищепили деградуючу американську псевдокультуру, яка веде до морального, духовного та фізичного занепаду. Бог дає тобі шанс, щоб порятунок народу почався від тебе. Ти можеш його прийняти або відкинути. Коли відкинеш, будеш нести спільну відповідальність за масове самогубство молодого поколі-ння, і, таким чином, цілого народу. Або будеш сьогодні героєм, або злочинцем! Відкрийте очі і мобілізуйтесь, проведіть революцію опору проти інвазії американізму! Тому закликаємо вас до духовної революції, виступіть проти псевдокультури! Відкрийте таїнство внутрішньої молитви, яка веде до особистої єдності з Богом. Візантійський Вселенський Патріархат цим вас закликає: виступіть проти глобалізаційного сатанізму! Оголосіть бойкот американській псевдокультурі!



З’єднай свій біль з Моїм болем

Дата публікації:   2016-03-18
Автор:   ВВП
У терпінні ми повинні стати у вірі, не нарікати, але навпаки, дякувати і прославляти Господа, звертати свій погляд на терплячого Ісуса і з’єднувати біль, самотність, духовну сухість і всілякі негативні почуття, які важко перерахувати, з болями Господа Ісуса. Це найкращі дари, що Бог допускає на нас, щоб ми вибралися з полону обману, марноти, брехні світу і старої людини, і таким чином входили до світла Божої правди.



Сім слів з хреста (розважання) – І слово з хреста: „Отче, прости їм, бо не знають, що роблять!” (Лк. 23,34)

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
Сім слів з хреста (розважання) – І слово з хреста: „Отче, прости їм, бо не знають, що роблять!” (Лк. 23,34);  Патріарх Ілля; Візантійський Вселенський Патріархат



Шукай правду! 24 частина: Анамнеза і епіклеза

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
В даний час правовірну Церкву нищить дух глобалізації Нового Світового Порядку (НСП). Під позитивними поняттями запроваджує сатанізацію і втілює духа антихриста. Засобом для досягнення цього є єресі і синкретизм з поганством, що практикується в міжрелігійному діалозі. Західна Церква на чолі з останніми папами вигнала зі свого середовища Святого Духа. До цього прямує також і Східна церква на чолі з патріархами Вартоломієм та Кирилом, за прикладом апостатичного Заходу. До сучасної Церкви відносяться слова, що вона є долиною сухих кісток. Видіння, яке Господь показав пророку Єзекиїлу, стосується і наших днів. «Ці кості – це все дім Ізраїля» – сучасна церква без духа покаяння і Духа правди. Тому треба так, як і пророк, взивати до Бога за нове сходження Святого Духа в особистій молитві, а особливо в Літургії, конкретно – в Епіклезі.



Дорога любові і послуху

Дата публікації:   2016-03-17
Автор:   ВВП
Дорога очищення – це дорога любові. А Боже слово говорить: «Любов проганяє страх» (1 Ів. 4,18). І далі: «Любов довготерпить, не заздрить, не величається...» (1 Кор. 13,4 наст.). Найбільшим прикладом любові для нас є сам Ісус. Як у Нього проявлялася любов до Бога Отця і до людей? Щодо Отця Він був слухняний у всьому – був слухняний аж до смерті: «Отче, хай не Моя, а Твоя буде воля». І з любові до Отця і наших безсмертних душ Він прийняв найжорстокішу смерть.



Що таке досконалий жаль?

Дата публікації:   2016-03-16
Автор:   ВВП
Досконалий жаль не полягає у відчуттях чи розумі, але, передусім, це питання живої віри в Боже слово. Він складається з двох кроків: перший – що людина охоча стати до Божого світла і дозволити себе ним просвітити, буквально, як рентгеном. Потім другий крок – що людина стане у вірі під Христовий хрест і усвідомить силу Христової крові. «Якщо ходимо у світлі, Кров Ісуса Христа очищує нас від кожного гріха» (1Ів. 1,7). Це слово треба ввести в практику, до щоденного життя, тому що і праведник 77 разів на день згрішить, як каже Писання.



Прощення

Дата публікації:   2016-03-15
Автор:   ВВП
Умова того, щоб Бог простив мені, був до мене милосердний, пов’язана з моїм прощенням ближнім, тобто з моїм милосердям. Це один з принципів, яких я мушу навчитися. Бог хоче, щоб я в своєму житті втілював досвід з прощенням. Практично це дуже просто. Якщо я стану до Божого світла і усвідомлю свій борг щодо Бога, то потім спокійно пробачу ближнім. Але якби я дивився на це почуттями, то не матиму сили простити. Я мушу прийняти Боже слово, побудоване на реальності, тобто зробити жест – акт віри: «Господи, я прощаю це і це». Тут за одну копійку можемо сплатити борги, але ми повинні простити ближнім, бо інакше не отримаємо ласки Божого прощення.



Слово Патріарха Іллі на Великій піст

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
В час Великого посту Бог дає нам час – 40 днів – для того, щоб ми зупинилися і роздумували над стражданнями Христа. Молитва-розважання над семи словами Ісуса на хресті, які Він промовив, коли три години помирав на Голготі, спонукає нас до того, щоб ми відкрилися Божій любові, яка віддалася нам аж до крайнощів. Ми повинні зупинитися і подивитися на своє життя з погляду вічності. Якщо б я тепер помер, то де була б моя душа? Я повинен мати святий егоїзм: «Мушу подбати про свою душу!». Коли стоятиму на Божому суді, мені не допоможуть жодні виправдання, я буду змушений дати звіт за своє життя. Треба зупинитися, знайти час. І саме в час Великого посту Церква закликає нас до цього. Ми повинні навчитися нормальних принципів Євангелія, простих засад, які є здорові, природні, а водночас Божі. Це є наслідування Христа. В духовній боротьбі за спасіння душ йдеться про дві речі: піст і наші взаємні стосунки, тобто про внутрішню єдність. Тоді молитва праведника досягає небес. Коли двоє або троє перебувають в єдності, Христос є посеред них і вже тоді Він молиться – вже Він за це відповідає.



Відповідь на промову папи 3 березня 2016р.

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
Цитата: «Європа протягом історії пережила багато вторгнень, але завжди була здібна взяти себе в руки, йти далі, щоб стати ширшою завдяки міжкультурному обміну». Відповідь: Папа говорить як мрійник, або навмисно бреше. Якщо б європейці в минулому не захищалися від мусульманських вторгнень, пов'язаних з їх антикультурою, то вся Європа вже давно була б під півмісяцем, подібно як Константинополь і територія Туреччини. Там були перші християнські громади: Ефес, Смирна, Пергам, Сарди, Лаодикія (див. Одкр. 1,11). Апостол Павло, Іван та інші апостоли засновували в цих місцях християнські громади. Там жив і діяв св. Василій Великій, Кападокійські Отці та Іван Золотоустий. Константинополь був головним центром християнської Візантійської імперії аж до 1453 року, коли прийшла кривава мусульманська інвазія.  Сьогодні там всього лиш 0,1% християн, але навіть вони не можуть сповідувати свою віру та культуру.



Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. ІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2016-03-14
Автор:   ВВП
Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. ІI частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)



Про піст (відео)

Дата публікації:   2016-03-13
Автор:   ВВП
Про піст / + Ілля  Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Лицемірство папи Франциска

Дата публікації:   2016-03-13
Автор:   ВВП
В неділю, 06.03.2016 р., папа Франциск згадав про теракт в Ємені, під час якого загинули, окрім інших жертв, і 4 монахині. Водночас цей момент він використав для агітації, щоб Європа тим більше приймала т.зв. «біженців». Цитата: «Молюся за них і за інших загиблих під час теракту...». Відповідь: Франциск був зобов’язаний радикально виступити проти злочинної системи, що породжує ісламізацію Європи. Замість цього, він маніпуляційно використовує теракт для її пропаганди. Тому його молитва є молитвою лицеміра. Цитата: Схвалив ініціативу «гуманітарних коридорів» для біженців. Відповідь: Просування цих т.зв. гуманітарних коридорів папою Франциском – це маневр і наступний злочин.



Роздуми над Словом Життя Mт. 6,14-15

Дата публікації:   2016-03-12
Автор:   ВВП
В молитві «Отче наш» Ісус виділяє 7 прохань, якими ми повинні просити Небесного Отця. Одне з них – це прохання про прощення: «І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим». І саме до цього прохання дає коментар. Тобто наголошує, що в щоденному житті ми повинні прощати ближнім. Треба знати, що Бог милосердний, прощає всі гріхи, якщо Його просимо. Але тут є одна умова – і ми повинні прощати тим, які нас скривдили. Щоб прощати ближнім стало для нас звичним, треба пізнати правду про себе. Це означає самокритично признати перед Богом свої провини.



Лицемірне милосердя папи Франциска

Дата публікації:   2016-03-11
Автор:   ВВП
Під час генеральної аудієнції 02.03.2016 р. Франциск виступив з промовою про Боже милосердя. З одного боку, він говорить про глибокі правди, що стосуються Божого милосердя і покаяння, а з другого боку – так, як і при кожній нагоді – закликає до ісламізації Європи так званими біженцями. Начебто якщо католики будуть приймати ісламістів до своїх парафій, монастирів і прочанських місць, то Бог простить навіть найважчі гріхи: «Коли б гріхи ваші були, як багряниця, вони стануть білими, як сніг; коли б, мов кармазин, були червоні, стануть, як вовна..., і люди споживатимуть блага країни і житимуть в мирі» (Іс. 1,18-19). Зловживати цитату Св. Письма для підтримки ісламізації – це маніпуляція і гріх проти Святого Духа. Крім того, на практиці вже бачимо, як ісламісти споживають блага країни і вчиняють один кримінальний злочин за іншим. Але Франциск про це ніколи не говорить. Він є тільки рупором архітекторів Нового Світового Порядку (НСП) і просуває їхню програму. Злочини Франциска важчі, ніж злочини Нерона чи Гітлера. «Віл знає господаря свого, а осел – ясла пана свого. Але Ватикан з Франциском Мене не знає» (пор. Іс. 1,3).