Українська > Публікації УПГКЦ

Ісус сказав до учня: «Ось Мати твоя!» І від тієї хвилини учень прийняв її до свого єства!

Дата публікації:   2014-12-23
Автор:   ВВП
Церква є організмом Містичного Тіла, де Ісус є головою, а ми членами (Еф. 5,30). Марія є матір'ю голови, а також матір'ю тіла. Ніяка мати не народжує голову без тіла або тіло без голови! Ми, християни, забуваємо, що бути християнином означає все більше і більше дозволити Ісусу жити в нашому тілі. Якщо ми прийняли Ісуса у своє життя, увірували в Нього і в Його Євангеліє, то наше завдання – вмирати своєму «я» і все більше і більше жити вірою в Сина Божого, який полюбив нас (Гал. 2,20). Ісусова сила має проявлятися з наших очей, з наших рук, коли ми будемо класти їх на хворих і вони будуть оздоровлятися (Мк. 16,17), а також з наших слів, які вже не будуть нашими, але Ісуса. Світ не хоче Ісуса, якого подають богослови і філософи, світ хоче бачити на нас живого Ісуса! А ми забули, що життя передається і розвивається через матір! Тому Ісус дав нам Її на хресті, щоб Вона перетворювала нас в живого Ісуса! Це не просто набір слів, але життєвий досвід! Прийми з вірою Марію за матір, як Іван, і дуже скоро побачиш результат! Тоді і люди будуть в тобі все більше і більше бачити Ісуса.



Життя і страждання святої славної великомучениці Ірини. IIІ частина ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2014-12-20
Автор:   ВВП
Життя і страждання святої славної великомучениці Ірини. IIІ частина



Життя і страждання святої славної великомучениці Ірини. ІI частина ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2014-12-14
Автор:   ВВП
Життя і страждання святої славної великомучениці Ірини. ІI частина



Слухай, Ізраїлю, люби Бога! (Втор. 6,4-5)

Дата публікації:   2014-12-11
Автор:   ВВП
Любити Бога означає втратити свою душу заради Нього. Іншого шляху немає. Свою душу і з її душевними силами, які заражені первородним гріхом, через цю втрату збережу для вічності.



Життя і страждання святої славної великомучениці Ірини. І частина ♫ (аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2014-12-11
Автор:   ВВП
Життя і страждання святої славної великомучениці Ірини. І частина



«Ісусе, згадай мене, як прийдеш...»

Дата публікації:   2014-12-06
Автор:   ВВП
Коли прийдеш, Господи – як прийдеш? Чи спершу до душ своїх вибраних, яких собі приготуєш, чи наперед пошлеш свою Матір і Святого Духа, щоб, як при першому приході, підготували в душах простір для Твого царства? Я не знаю таємниці Твого царства і Твого другого приходу, але знаю одне – що прийдеш в силі на цю землю. Це проголошує Твоє слово. Це для нас є дуже важливим орієнтиром.



Слово Патріарха Іллі на свято Введення в храм Пречистої Діви Марії

Дата публікації:   2014-12-04
Автор:   ВВП
Богопосвячене життя не є даремним, це максимально використаний час тут, на землі, бо ми не знаємо ні дня, ні години, коли прийде смерть. Ми, які цілковито віддалися Богу, а також і кожний, хто щиро хоче йти за Ісусом, маємо свідчити своїм життям і своїм існуванням, що належимо Господу, що нашим Господом і Спасителем є Ісус. Ми повинні наслідувати Діву Марію, яка не тільки була посвячена в храмі, як мала дитина, але потім і сміливо стояла під хрестом. Отож просімо Її, щоб і ми зуміли стояти під Христовим хрестом, як Вона, а потім щоб також могли своїм життям свідчити про воскреслого Христа.



Який грішник має шанс спастися через чистилище? /Чистилище і молитви за померлих (IX частина)/

Дата публікації:   2014-12-02
Автор:   ВВП
Який грішник має шанс спастися через чистилище? Той, який не грішить проти Святого Духа. Бо хто грішить проти Святого Духа, в самому корені відкриється духу брехні, з’єднається з ним своїм серцем, і на все дивиться через окуляри духа брехні. Коли ближній каже йому правду, то він не хоче її чути.



Молитва єдності і сили (другий варіант)

Дата публікації:   2014-11-25
Автор:   ВВП



Роздуми над Словом Життя Ів. 14,27

Дата публікації:   2014-11-22
Автор:   ВВП
Ісус каже: «Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!» Ісус каже: «...мій мир даю вам; не так, як світ дає...». Хочеш мати мир, який світ дати не може? Його дає тільки Ісус. Мир і радість навіть у стражданнях і переслідуваннях Ісус дає тим, які до Нього приходять! Ісус каже: «Прийдіть до Мене всі втомлені й обтяжені, і Я облегшу вас. Візьміть ярмо моє на себе й навчіться від Мене, бо Я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу (мир) душам вашим». (Мт 11,28-29)



Сильне ім’я ІСУС

Дата публікації:   2014-11-21
Автор:   ВВП
«Ісус», по-єврейськи «Єгошуа», перекладаємо як: Той, Хто Є, є наше спасіння. Ім’я Божого Сина вміщає повноту спасіння, яке Він сам нам здобув своєю смертю і воскресінням. Об’являє відношення вічного всемогутнього Бога до нас людей, Його існування є нашим спасінням. Якщо в нас живе Ісус, то ми спасенні. Ми маємо вічне життя.



Свідчення з внутрішньої молитви згідно моделі (Мк. 11,23)

Дата публікації:   2014-11-17
Автор:   ВВП
Який великий Божий дар – можливість молитися в силі Духа, покладаючись на конкретне Боже слово. Ми отримуємо найцінніше – живе з’єднання з Господом! Ця молитва дуже відрізняється від того, коли людина намагається молитися сама у своїй силі, бо коли не знає як, то не може пережити Божу присутність. Крім того, якщо згадаю сучасні псевдо-духовні інструкції до молитви, які подають різні релігійні видання, то краще в такому випадку вже не молитися ніяк, ніж так, як вони цього «навчають». Часто такі «повчання» нагадують суміш окультних методів і психологічних практик, і зовсім не спрямовують на Божу присутність.  



Чистилище і молитви за померлих (ІV частина) - Кілька думок зі Святого Письма

Дата публікації:   2014-11-14
Автор:   ВВП
Якщо в мені є вогонь, він чистить і спалює солому – марноти. Якщо вони не будуть спалені тут, на землі, то мусять спалитися у вічності. Хтось скаже: «А, я в чистилищі все надолужу». Добре, можеш, але маєш здоровий глузд, то підрахуй, що тебе чекає. Св. Августин казав: «Боже, ріж, чисти і пали мене тут, на землі, але ізбав мене мук у вічності». Якщо можемо терпіти тут, то терпимо з Ісусом і в нашому терпінні до певної міри маємо радість і щастя, навіть якщо переживаємо біль. Краще, щоб в нас горів вогонь ревності, щоб ми прийняли хрещення вогнем, щоб все це горіло вже тут, щоб потім вже не горіти в чистилищі. Найкраще було б не йти ані на хвилину до чистилища, щоб як тільки помремо, ми могли підняти руки і поглянути Ісусові в обличчя: «Господи, це я. Я тисячу разів відрікся тебе, як апостол Петро, але постійно каявся. Я слабка людина, але люблю тебе!»



Молитва єдності і сили

Дата публікації:   2014-11-13
Автор:   ВВП
Мк. 11,23: Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: Двигнись і кинься у море, та не сумніватиметься у своїм серці, лише віруватиме, що станеться те, що каже, - то буде йому так!



Чистилище і молитви за померлих (ІII частина)

Дата публікації:   2014-11-10
Автор:   ВВП
В духовній боротьбі ми потребуємо допомоги Церкви переможної, тих, які вже є в небі. Тому можемо звертатися до Пресвятої Богородиці, святих апостолів, мучеників і попросити їх про допомогу. Але таке особисте відношення завжди маємо до тих, яким ми вже допомогли попасти до неба. Я повинен ставити собі питання: чи я допоміг хоча б одній душі піти до неба? Потрібно, що я мав там силу-силенну друзів, які допомагатимуть мені в боротьбі вже сьогодні, а головне – в годину смерті. Згадувати в молитві своїх предків нас змушує обов’язок любові. Можливо деякі з них вже є в небі, але Господь і так прийме молитву та дасть ласки там, де вони потрібні. Наші молитви за них допомагають так само і нам. Однозначно, що жодна молитва, яку промовляємо за душі в чистилищі, не є даремною.