Українська > Публікації УПГКЦ

У Божому світлі побачимо світло (Пс. 36)

Дата публікації:   2016-07-19
Автор:   ВВП
Ми повинні пізнавати в Бозі певні таїнства: таїнство добра і зла, таїнство історії людства і духовної боротьби з демонами, таїнство Божої любові, Божої величі та інші таїнства – все це ми будемо пізнавати в небі у Божому світлі. Тут ми бачимо тільки як у дзеркалі (1Кор. 13, 12), неточно, але там будемо бачити правду і Бога в обличчя. Через пізнання людина чимось збагачується, це приносить їй щастя. А в небі будемо пізнавати правду все глибше і глибше.



Авраам цілковито довіряв Богу (відео)

Дата публікації:   2016-07-18
Автор:   ВВП
Авраам цілковито довіряв Богу.  + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Бог живий! (Свідчення віри)

Дата публікації:   2016-07-18
Автор:   Вірні
За рік часу в мене суттєво погіршився стан здоров’я. Мені терміново порадили лягати в лікарню: на серйозне обстеження та лікування під наглядом лікарів. Для мене це не було легко, бо до лікарів я дуже рідко зверталася. Але для мене це була знову нагода довірити все Господу Богу. Ще до того, ввечері, подзвонила моя товаришка і сказала, що в наших знайомих сталося велике нещастя.  Другий удар, бо ці люди були для мне дуже дорогі і я їх дуже любила. Вона просила, щоб за них молитися.



Що буде зі мною після смерті?

Дата публікації:   2016-07-18
Автор:   ВВП
Коли хтось мав йти тільки на світський суд, то тремтів від страху. А всі ми будемо стояти перед Божим судом, але не направляємо за собою зло. Що зробив би той, хто б мав у себе наркотики і знав, що якщо їх у нього знайдуть, буде розстріляний? Швидко би їх відкинув від себе і так позбувся їх. Ми носимо з собою гріх. Але в годину смерті з ним до неба не пройдемо, бо він тягне нас до пекла. Боже слово ясно каже: «Заплата за гріх – смерть» (Рим. 6,23). Тому мусимо його викинути, засудити і дати під владу Ісусової крові, яка очищує нас від кожного гріха.



Роздуми над Словом Життя Mт. 7,7

Дата публікації:   2016-07-16
Автор:   ВВП
Про що ми повинні просити в першу чергу, що маємо шукати і в які двері стукати? Передусім маємо просити про дар покаяння, щоб нам відкрилися очі, а не просити про матеріальне чи тимчасове добро. Маємо просити про те, щоб розуміти Христове Євангеліє, щоб любити Ісуса і прагнути бути з Ним у молитві. Шукати маємо передусім Ісуса, потрібно в молитві шукати Його обличчя і в цьому пізнавати все своє щастя і справжню радість. Ми повинні прагнути цієї відданості – святості. Тоді маємо стукати у небесні двері, у серце Богородиці, яка повна ласк і щедро дає своїм дітям все потрібне для спасіння і дочасного життя. Ісус сказав: «Ось, твоя Мати!». Хто послухав Ісуса, здобув собі серце Богородиці, а тим і ласку в Бога і запоруку свого спасіння.



Папа Франциск: Заклик до покаяння і мій приклад

Дата публікації:   2016-07-15
Автор:   ВВП
Перший заклик Ісуса звучав: «Покайтеся і віруйте в Євангеліє» (Мр. 1,15), а на іншому місці Ісус говорить: «Якщо не покаєтеся, всі загинете!» (Лк. 13,3). Покаяння мусить чинити кожен християнин без винятку – і не тільки раз в житті, але все життя. Щоразу, коли людина зійде з правильної дороги, якою є Христос, і вчинить особистий гріх, одразу ж кроком покаяння повинна повернутися до світла Христової науки і відділитися від гріха.



Папа Франциск: «Я назавжди прощаюся зі світовою елітою!»

Дата публікації:   2016-07-15
Автор:   ВВП
Я, Франциск I, глава Католицької Церкви, цим листом звертаюся до вас, представники ООН, ЄС, США, світові банкіри і масони, бо за свого життя з вами всіма мав єдність в дусі антихриста і служив вашим сатанинським ідеям. Я, розкаяний Франциск, щиро закликаю вас: ЗУПИНІТЬ ЦЕ САМОЗНИЩЕННЯ ЛЮДСТВА, що закінчується у вічній погибелі, яке ми разом з вами розпочали. Закликаю вас, відречіться своєї масонської посвяти, відречіться диявола і віддайте своє життя Ісусу Христу, Який і за вас помирав на хресті Голготи! Кайтеся і зупиніть ваші плани сатанізації і геноциду людства до т.зв. золотого мільярда.



З вірою приймати все, що Бог допустить

Дата публікації:   2016-07-14
Автор:   ВВП
Яке ставлення я маю мати до Бога, до Його провидіння і до таїнства гріха у світі, в нас і в Церкві? – Тут також я маю упокорятися. Коли Йов нарікав, Бог йому сказав: «Де ти був, коли Я ставив основи землі і всесвіту?». Наше пізнання дуже обмежене! Ми не повинні нарікати, але в покорі і з вірою приймати все, що Бог допустить.



Заклик британському народу після референдуму

Дата публікації:   2016-07-14
Автор:   ВВП
Дорогі громадяни Великобританії! 23.06.2016 р. відбувся референдум, в якому Великобританія вирішила вийти з Європейського Союзу. Слід віддати честь особливо старшому поколінню, яке у вирішальний момент віддало свій голос за визволення з тюрми народів. Лісабонська угода цинічно легалізувала всі моральні збочення. Таким чином програма Євросоюзу стала запланованим самогубством європейського континенту. Цей потопаючий корабель відкинув моральні принципи і відсік здорові корені християнства. Через відпад від правдивого християнства виник духовний вакуум, який відкриває двері для ісламізації Великобританії. Не допоможе тільки вийти з ЄС, потрібно зробити наступний крок – правдиве покаяння, повернення до своїх здорових християнських коренів.



За будь-яку ціну я хочу здобути вічне життя

Дата публікації:   2016-07-13
Автор:   ВВП
В своєму житті ми повинні мати мотивацію, мету, перспективу. Наша мета – не довге життя, але вічне життя. Ми повинні постійно бачити перед собою небо – свою справжню Батьківщину, бачити реальність вічного щастя. Людина переважно до цього повністю байдужа, наче б це її зовсім не стосувалося. Буде роздумувати про якусь конкретну річ, що треба купити в магазині і т.д., – це для неї живе і актуальне, але найосновнішу і найважливішу річ – небо – зовсім не усвідомлює.



В кризових ситуаціях достатньо лише дивитися вгору

Дата публікації:   2016-07-09
Автор:   ВВП
Ніколи не забувайте про головне: любити Бога понад усе, отож і понад своє «еґо»! Любити означає помирати! Любов є розп'ята! А в кризових ситуаціях достатньо лише дивитися вгору і усвідомлювати, що Бог мене тепер бачить і що тепер приймаю цей біль. Також згадаю собі про фізичну смерть. Одного разу вона прийде і буде вже пізно. Але тепер, сьогодні, ще є час до покаяння, до ревності! 



Чи патріарх Кирило є духовним шизофреніком, чи свідомо обманює громадськість?

Дата публікації:   2016-07-08
Автор:   ВВП
26.06.2016 р. папа Франциск заявив, що Церква повинна вибачитися перед ЛГБТ за те, як до них відносилась. На заяву папи Франциска відреагувала Російська Православна Церква.Цитата прес-служби патріарха Кирила: «На наш погляд, це досить дивний заклик... Від нас нічого подібного не почуєте... Гріх називаємо гріхом, а грішників закликаємо до покаяння. І для Православної Церкви інших підходів бути не може. Людина повинна усвідомлювати свій гріх, а не прикриватися якимись загальнолюдськими цінностями».Відповідь: Ця заява прес-служби Патріархату є повністю православною і католицькою. Так повинен відповісти кожен християнин, якщо прийняв Ісуса Христа і дотримується Божих Заповідей. Але проблема полягає в тому, що в понеділок, 20.06.2016 р., на Соборі на Криті був прийнятий документ, яким Православна Церква під приводом усунення дискримінації фактично схвалила гомосексуалізм.



Плани США і Ватикану з Україною

Дата публікації:   2016-07-08
Автор:   ВВП
Посол США зобов’язаний дотримуватися програми закордонної політики Америки, яка в якості пріоритету поставила просування гомосексуалізму в кожній державі. І ця людина сказала про С. Шевчука, що за три роки саме він справив на нього найбільше враження. Що це означає? Це означає, що він має того ж духа і єдність інтересів. Шевчук буде слухняним інструментом Америки в реалізації американських технологій, які просувають гомосексуалізм. Що стосується кард. Гузара і Гудзяка, громадян США, вони вже в цій лінії провели «революцію гідності» (просунення гомосексуалізму). Вони виконали своє завдання. Також псевдопапа Франциск, який цілує ноги мусульманам і транссексуалістам, перебуває в ідеологічній єдності з цими трьома церковними ієрархами, а тим більше є їхнім найвищим главою.



Реакція на відкрите послання до псевдопапи Франциска

Дата публікації:   2016-07-08
Автор:   ВВП
Шановний екс-патріарху Варфоломію!29.06.2016 р. Ви надіслали відкрите послання псевдопапі Франциску, тому відкрито реагуємо на Ваше лицемірне «послання».Ви звернулися до псевдопапи з проханням про молитву за плідні результати Всеправославного Собору. Плід молитви Франциска – це прийняття на Соборі єретичного документа, який насправді просовує гомосексуалізм в Церкву, але називає все піднесено: «усунення дискримінації». Ця маніпуляція є злочином проти Бога і насмішкою над Євангелієм та всією християнською Традицією! В єретичному документі було проштовхнуто і «усунення фанатизму»: це означає, що хто не прийме сучасних єресей і синкретизму, які проповідує Католицька Церква, той буде затаврований як релігійний фанатик і покараний. Також документ офіційно запроваджує т.зв. «міжрелігійний діалог», який означає підпорядкування християнства поганським культам, і, таким чином, його фактичну ліквідацію. Далі стверджує єресь, що одна релігія (християнство) не має права домінувати над іншими (поганськими культами). Це гріхи проти Святого Духа, за які падає Божа анатема на Вас і на екс-патріарха Кирила, бо ви обоє відповідаєте за цей єретичний документ і його пропаганду!



Проповідь Патріарха Іллі на свято Різдва Івана Хрестителя

Дата публікації:   2016-07-07
Автор:   ВВП
Іван Хреститель був людиною віри. Ісус сказав, що поміж народженими з жінок не було більшого від Івана Хрестителя, бо він готував дорогу для Христа, проповідував покаяння, конкретно вказуючи на Ісуса: «Ось Агнець Божий, що бере на Себе гріх світу». Він у вірі вказує на Ісуса: «Слідом за мною іде сильніший від мене, що Йому я недостойний, нахилившись, розв'язати ремінця Його сандалів. Я вас хрестив водою, а Він хреститиме Святим Духом» (Mр. 1,7-8). Іван Хреститель готує дорогу Ісусові, а потім сам помирає як мученик. Йому відтяли голову за те, що він проповідував Боже слово і не відступив від його вимог. І ми сьогодні, на свято Івана Хрестителя, просімо, щоб і нам Бог дав ласку бачити Христа і сказати так, як Іван Хреститель: «Йому треба рости, мені ж маліти» (Ів. 3,30). Це програма і для нас.