Українська > Публікації УПГКЦ

Що ти робиш для спасіння своєї безсмертної душі?

Дата публікації:   2016-05-27
Автор:   ВВП
За сто років нікого з нас тут вже не буде. Ми всі будемо на цвинтарі і з нас всіх буде лише трохи кісток і пороху. Але наша душа безсмертна, і вона буде або в пеклі, або в небі. Чистилище – це лише перехідний стан. Над тим, щоб нас затягнути до пекла, працюють: 1) наша гордість з некерованими пожадливостями; 2) світ зі своєю системою брехні; 3) дух брехні – брехун і вбивця. Ці троє мають єдине завдання: запровадити нас до пекла. Отож треба рішуче і безкомпромісно поставити до світла цих трьох ворогів з їхнім ворожим убивчим планом і проголосити їм війну. Йдеться про вічність, і не тільки про нашу – від нас залежить і вічність людей, які є навколо нас.  Ісус помер за тебе на Голготі, пролив за тебе всю свою кров, бо любить тебе. Це Він зробив для тебе і твого спасіння. А що робиш ти для спасіння своєї безсмертної душі – для вічного життя?



Ніхто не уникне смерті

Дата публікації:   2016-05-26
Автор:   ВВП
Тільки той живе розумно, хто рахується зі смертю. Не той, хто про неї знає і не рахується з нею, але той, хто зі смертю рахується. Ми не знаємо ні дня, ні години, коли Господь покличе нас до вічності. День за днем минає. Кожна ніч є символом смерті – людина не знає, чи пробудиться. Скільки людей несподівано помирає! Людей, яких ви знали і любили, вже немає серед нас, вони на цвинтарі. Можемо сумніватися у всьому, але у смерті сумніватися не можемо. Ніхто не уникне смерті. Конкретно мене і тебе чекає смерть, і не знаємо коли. Це реальність.



НІЧНА СТОРОЖА

Дата публікації:   2016-05-25
Автор:   Вірні
Якийсь час мені було дуже важко ставати на нічну молитовну сторожу. При вставанні тяжко було боротися проти оспалості і лінивства. Одного разу, після дня виснажливої подорожі мене очікувала нічна сторожа в дуже важливому намірі. Тіло було змучене і знову пригадалися якісь негативні почуття: «А, буде тобі тяжко вставати, знову ця сторожа буде намарно і т.д.»



ЧОТИРИ СЛОВА З УКРАЇНИ

Дата публікації:   2016-05-25
Автор:   ВВП
Ця книжка складається з чотирьох слів, які є особливо актуальними в сучасній добі. Вони ведуть до покаяння та усвідомлення своєї християнської ідентичності.



Ісус з’являється Петрові біля Генезаретського озера /Мотивація до молитви у Великодній час/

Дата публікації:   2016-05-22
Автор:   ВВП
Коли людина оглянеться на своє життя від самого дитинства, то скільки там було зради! Кожним гріхом я зраджував Його – чи це була слабкість, коли гріх був сильніший, або страх, або гордість, що не хотів признатися до Ісуса – і це неодноразово. Я стільки разів Його зрадив! І Ісус це все знає. Але тепер запитує і мене: «Чи любиш ти Мене?». Усвідомлюючи свій гріх, у дусі покаяння кажу Йому: «Так, Господи, навіть якщо б я і тисячу разів зрадив Тебе, але Ти знаєш, що люблю Тебе!».



СИСТЕМА МАНІПУЛЯЦІЇ В ЗАКОНОДАВСТВІ ЄС

Дата публікації:   2016-05-22
Автор:   ВВП
Юридичний сектор Візантійського Вселенського Патріархату розробив для всіх, в тому числі для юристів і політиків, пояснення того, на яких принципах діють сучасні зміни законодавства, що просовуються ЄС, РЄ і США. Проаналізувавши практику відносин держав-членів РЄ, слід зазначити, що вони дедалі більше відходять від принципу партнерства незалежних держав. Часто рекомендації та резолюції ПАРЄ, що де-юре носять консультативний характер, де-факто є імперативними нормами. А це в свою чергу звужує суверенітет держави і впливає на національну самобутність, вікові традиції та духовну спадщину країни.



Роздуми над Словом Життя Mт. 6,34

Дата публікації:   2016-05-21
Автор:   ВВП
Турботи ми створюємо собі автоматично. Що робити з турботами? Ми повинні вчитися щодня на молитві віддавати їх Богу. Це єдине правильне рішення. Коли навчимося віддавати свої турботи Богу, молитва стане щоденною потребою, а наше життя стане плідним. Господь щодня даватиме нам нові й нові досвіди з Його силою і любов’ю. Коли на тебе прийде страх, перед початком якоїсь праці чи обов'язку, або коли потрапиш в неочікувану ситуацію і не знаєш, як зорієнтуватися, усвідом Божу присутність і декілька разів з вірою  повторюй: «Ісусе, довіряю Тобі!». Хай це буде твоїм гаслом, яким ти декілька разів на день з вірою звернешся до Ісуса: Ісусе, довіряю Тобі!



Хто з’єднаний з Ісусом, має мир в душі

Дата публікації:   2016-05-21
Автор:   ВВП
З Ісусом ми повинні вмирати, і з Ним також воскресати з мертвих. У нашому житті ми повинні актуалізувати єдність з Ісусом. Як тільки залишаємося в собі, приходять проблеми. Людина, яка з'єднана з Христом, постійно має мир в душі. Адже той, хто з'єднаний з Ісусом, має мир, який світ дати не може. Це закон, який діє: така людина в проблемах, які прийдуть, переживає внутрішній мир. Бог дає його душі, яка Йому відкриється. Це може спробувати кожен.



Чи є адгортація Amoris laetitia єретичною?

Дата публікації:   2016-05-20
Автор:   ВВП
260-сторінкова апостольська адгортація Франциска викликала галас. Ліберали її оспівують. Кард. Каспер заявив, що це найбільша революція в Католицькій Церкві за 1500 років. На противагу цьому, зокрема сімейні організації висловилися, що йдеться про єретичний документ, який просовує ліквідацію християнської моралі та сім'ї! Вина за катастрофічний стан Церкви сьогодні лягає на: 1) папу Франциска Бергольйо, 2) на отруйні корені II Ватиканського Собору. По плодах Собору пізнається дерево. Сьогодні ми пожинаємо плоди єресей, духа світу, синкретизму, а головне – аджорнаменто, пристосування до цього світу. II Ватиканський Собор дійсно став історичним переломом. Його останнім плодом сьогодні є єретична адгортація Франциска.



Ніхто не має більшої любові, як хто душу свою поклав би за друзів своїх

Дата публікації:   2016-05-20
Автор:   ВВП
За день до своєї смерті Ісус говорить: «Ніхто не має більшої любові, як хто душу свою поклав би за друзів своїх» (Ів. 15,13). Отож усвідом: Як Ісус тебе любить! За яку ціну ти був відкуплений! Людина думає про все, але те найголовніше ігнорує. Ісус каже: «Шукайте найперше (!) Царства Божого і Його справедливість». А чим є та справедливість? Ця справедливість, пов'язана з милосердям, любов’ю і правдою, а не з брехнею, самообманом і напівправдою. Це справедливість, якою є Ісус! Він каже: «Я є Правда». Правда пов'язана зі світлом, яким є Він. «Я – світло для світу», каже Ісус.



Чи настане реформа всередині Фоколяре?

Дата публікації:   2016-05-20
Автор:   ВВП
Правдива критика руху Фоколяре є проявом чистої любові і прагнення, щоб вони змагалися за справжню єдність з розп’ятим Христом і ходили в Дусі правди. Нехай вони стануть світлом і прикладом в цей час надзвичайного випробування, в якому опинилась Церква (і не тільки в Чехії).



Звернення до мера м. Києва (18.05.2016)

Дата публікації:   2016-05-19
Автор:   ВВП
Шановний пане мере! Звертаємося до Вас у справі заборони гей-параду, запланованого на 12 червня 2016 року. Гей-парад пов’язаний з таїнством прокляття. Бог в Своєму слові перестерігає, що за просування содомії приходить покарання масового винищення. Відлякуючий приклад для майбутніх поколінь поданий в апокаліптичному покаранні: вогонь впав з неба і повністю знищив міста Содом і Гоморру (Юд. 7; 2Пт. 2,6). Вас, пане мере, Бог поставив на Вашу посаду саме в цей час, щоб Ви захищали духовний скарб і місто Київ. Гей-парад скликає прокляття і Божу кару. Ні в якому разі не дозвольте осквернення цього духовного центру Православної Церкви. Дякуємо Вам, що попередніми роками Ви витривали в психологічній та духовній боротьбі і Київ був охоронений. 



Що значить бути перед обличчям Господа

Дата публікації:   2016-05-17
Автор:   ВВП
Я повинен також мати досвід з тим, що означає бути перед обличчям Господа. Це не означає, що будемо мати видіння і появи Христа. Стояти перед обличчям Господа дуже просто: зупинюся, усвідомлю Божу присутність і стану перед Богом в правді, як грішник. Визнаю Йому хоча б один гріх і буду готовий прийняти від Нього виявлення й інших моїх гріхів. Я також готовий пробачити всім, хто мене образив, бо хочу, щоб Бог мені простив. Коли приходимо перед Боже обличчя, ми повинні також усвідомити, що чиста любов до Бога означає знову Йому все віддати. Таким є правдиве відношення. Ми однак постійно хочемо щось тримати. Але все ж таки мусимо це все пускати.



У небі ми будемо мати все, чого так прагне людське серце

Дата публікації:   2016-05-16
Автор:   ВВП
Тільки подивіться, який багатий наш Отець і яка спадщина нас очікує! Все, що належить Богу, Він дасть нам. Він каже, що ми є співспадкоємцями з Христом. Небесний Отець дав все Христу, а Ісус дав нам Самого Себе, видав Себе за нас. Він дасть нам вічний вінець слави – тим, які прийняли Його як свого Спасителя і готові заради Нього тут, на землі, зносити  тимчасове страждання і приниження. Треба це знати. Святе Письмо каже, що ми будемо співцарювати з Христом, будемо мати спільність зі святими, мучениками, апостолами, пророками, ангелами і Дівою Марією, нашою Матір’ю.



В проблемі шукай Ісуса

Дата публікації:   2016-05-15
Автор:   ВВП
Коли прийде якась проблема в нашому житті, перше питання: «Де є Ісус?». Шукайте Ісуса. А де є Ісус? Він каже нам: «Я з вами по всі дні вашого життя». Він з нами, але ми не є з Ним, не рахуємось серйозно з Ісусом у своєму житті. Але це не означає, що коли з Ним будемо рахуватися, то вже не буде ніяких проблем. Проблеми і хрести будуть, однак коли ми вірою з’єднаємося з Ісусом, тоді чим більший буде хрест, тим більше він наблизить нас до Ісуса.