Українська > Публікації УПГКЦ

Притча про двох боржників

Дата публікації:   2016-01-18
Автор:   ВВП
У Євангелії Ісус розповідає притчу про двох боржників, де один заборгував 10 000 динаріїв, а  інший – 100. Я можу простити дрібницю, а Господь простить мені мільйони боргів. Яка це глупота: знати це, але не реалізувати! Отож щодня ми повинні втілювати це слово.



Христократія – не шаріат і не сатанократія НСП

Дата публікації:   2016-01-18
Автор:   ВВП
Європі загрожує кінець християнства і цивілізації. Надходить сатанізація через Новий Світовий Порядок та ісламізація з диктатурою шаріату. Політики і відпалий Ватикан разом з єретичними теологами копають Європі гріб. Сьогодні вже існують лише дві можливості: або Європа буде під владою Христової теократії, або під диктатурою шаріату чи сатанізму НСП. Апостатичний Ватикан і його міжрелігійний діалог з духом брехні і смерті є самогубством правовірного християнства. Або буде встановлена влада Христа – християнізація Європи, або влада сатани – сатанізація Європи! В молитві «Отче наш» взиваємо: «Хай прийде Царство Твоє!». Тому СТОП владі диявола! Царство Боже закінчується в небесній славі і не має кінця! Встановлення Христократії є порятунком від сатанократії НСП і диктатури шаріату! «Прийди, Господи Ісусе!» (Об. 22,20). Марана та! (1 Кор. 16,20).



Роздуми над Словом Життя Mт. 5,38-39

Дата публікації:   2016-01-17
Автор:   ВВП
Заповідь «око за око, зуб за зуб» нам здається жорстокою, але тут йшлося про запровадження хоча б базової справедливості і про зупинення ланцюгової помсти, адже людина за одне око виколе обидва, а за один зуб виб’є всі зуби. Але Ісус каже, що ми повинні прощати і відповідати на зло добром, а на ненависть – прощенням. Для того, щоб реалізувати цей принцип, який виступає проти природної реакції – реагувати на зло ненавистю і помстою, необхідно, щоб в нас закоренилось Боже слово про прощення, бо зло вміє обманути і тоді зірветься лавина, яку вже важко зупинити. Крім того, через прощення тому, хто робить зло, дається благодать і він може зупинитися.



Проголошення року прощення між слов'янськими народами

Дата публікації:   2016-01-15
Автор:   ВВП
Оцим Візантійський Вселенський Патріархат в апостольському і пророчому авторитеті проголошує цей 2016 рік роком взаємного прощення для слов'янських народів – Польщі, України та Росії. В даній ситуації ці народи повинні об'єднатися, як в політичній, так і в духовній сфері, щоб врятувати свою власну ідентичність і могти розвиватися також економічно. Викликання взаємної ненависті – це злочин проти цих народів! Закликаємо і всіх християн, щоб цього року щодня молилися за свій народ, щоб Бог дав ласку правдивого покаяння! Тоді через взаємне прощення Бог дасть цим народам і духовне воскресіння! Хай через ваші молитви і щирі жести прощення буде загашена ненависть, яка може викликати пожежу війни! Тоді вже буде занадто пізно!



Чи християнський Бог тотожний мусульманському Аллаху?

Дата публікації:   2016-01-14
Автор:   ВВП
Другий Ватиканський Собор у 1965 році проголосив єресь, що християнський Бог і мусульманський Аллах є одним і тим самим богом. Церква не з пошаною, але завжди з жахом дивилась на  криваву інвазію ісламу. Однак на Соборі настала радикальна зміна. Замість необхідної обережності, проголосили самогубну пошану, і навіть єресь, що Бог християн – Отець Господа нашого Ісуса Христа, – нібито є кровожерливим Аллахом! А це брехня і богохульство! Що тепер повинні робити церковні проводирі, які обманули людей? Покаяння! Що таке покаяння? Публічно визнати, що проповідували єресі, і, навпаки, проповідувати правди віри. Що стосується мусульман, згідно з Євангелієм, ми зобов'язані проповідувати їм Христа і шлях спасіння, навіть ціною мученицької смерті!



Шукай правду! 4 частина – Первородний гріх: б) Справжній психоаналіз і психогігієна

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Атеїст Фрейд дає інструкції до т.зв. психоаналізу і спонукає до того, щоб людина досліджувала своє минуле. Але цього не достатньо. Це не дає виходу, оскільки не вказується на прощення гріхів і на духовний вимір після смерті. Приклад з власного життя: У 1966 році, коли я вступив до семінарії, в колишній Чехословаччині пропагувався атеїзм. Стати священиком я вирішив, коли мені було 16 років. Причиною було те, що я пізнав правду і відчував обов'язок цю правду про життя і смерть проповідувати якомога більшій кількості людей. Простіше кажучи, я усвідомлював реальність, що життя – це лише коротке випробування, потім прийде смерть і вічність. Дорогі молоді друзі, які живете в цей важкий час, я хочу передати вам цей досвід внутрішньої молитви, яка зробить вас щасливими у вашому житті, у смерті і після неї. Я бажаю, щоб слов'янські країни через правдиве покаяння пережили духовне воскресіння. Не тільки бажаю цього, але і молюся за вас, щоб Бог дав вам ті ласки, які дав мені, і щоб, насамперед, дав вам дар духовної спраги, яка вестиме вас до того, щоб ви щодня шукали Його в молитві, щоб з Ним спілкувалися. Пам'ятайте: якби і всі залишили вас, Син Божий, Ісус Христос, який помер за вас на хресті, ніколи вас не залишить і завжди буде з вами. Тільки ви не залишайте Його. Нехай Божий Дух вкладе в ваше серце таїнство внутрішньої молитви. Нехай поступово розкриває вам таїнство первородного гріха – родовища зла в нас, і вказує на засоби боротьби проти нього.



Господь дає мир тим, які вміють з серця прощати іншим

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Господь дає мир тим, які в покорі і правді вміють з серця прощати іншим. Коли людина усвідомить свій гріх, гріхи і провини щодо інших (як їх осуджує, критикує, обмовляє і т.д.), то потім також здатна усвідомити: «Я собі це заслуговую, це мені належить, Господи, дякую Тобі».



Прости нам провини наші, як і ми прощаємо...

Дата публікації:   2016-01-13
Автор:   ВВП
Коли я не прощу, то і мені не може бути прощено. Коли я можу простити, то маю заслуги, і якийсь певний тріумф щодо ближнього, а тоді можу правдиво молитися прохання з «Отче наш»: «Прости нам наші провини, як і ми прощаємо винуватцям нашим…». А таку правдиву просьбу з «Отче наш» Господь чує. Якщо я правдиво пробачу і упокорюся, то Господь дає мені великий мир. Прощення, певність і мир залежать від моєї віри, яка пов'язана з покорою.



Слово Патріарха Іллі з нагоди свята Різдва Христового (2016)

Дата публікації:   2016-01-08
Автор:   ВВП
Справжньою і найбільшою радістю Різдва не є якісь подарунки, але народження Спасителя. У Ньому ми отримали від Бога найбільший дар. Він, Всемогутній Бог, Творець всесвіту, усіх зірок, сонця, місяця, всієї землі і кожного атома, кожної клітини, з любові до нас став беззахисною Дитиною. Він народився у Вифлеємі, в убогому вертепі, бо для Нього не було місця – для Всевишнього Творця і Бога не було місця. Він прийшов також і заради тебе, щоб ти мав вічне життя. Це справжня радість Різдва – Бог став людиною, щоб ти став Божою дитиною. «Котрі ж прийняли Його – тим дав право дітьми Божими стати» (Ів. 1,12). Він приходить в серця тих, які Йому відкриються. Сьогодні тобі народився Спаситель! Знову усвідом і переживи це слово: СЬОГОДНІ і МЕНІ НАРОДИВСЯ!  



Різдвяне пастирське послання Україні

Дата публікації:   2016-01-07
Автор:   ВВП
Дорогі віруючі і весь український народе!Ми живемо в історичний час, коли вирішується майбутнє не тільки України, але й усієї Європи і світу. Ісус є наріжним каменем; хто прийме Його, буде спасенний, хто відкине – буде засуджений. Україна в ці дні приймає закони, які відкидають Ісуса, життя і мир, та приймає такі закони, які приносять неспокій і самознищення. А що робиш ти? Які закони приймаєш ти? Чи приймаєш Ісуса як Правду, чи залишаєшся в темряві брехні? Чи сьогодні Ісус не плаче над тобою, як колись плакав над Єрусалимом? Чи не плаче сьогодні над твоєю родиною? Чи не плаче сьогодні над цілою Україною, бо для Нього немає місця ні в твоєму серці, ні в твоїй родині, ні в твоєму народі? Чи ти прийняв Ісуса? Якщо так, тоді тебе стосується: «Тим, які Його прийняли, дав право стати Божими дітьми». А що, як ти відкинув і не прийняв? Тоді зроби це сьогодні. Завтра може бути вже пізно. А що, як голос та стукіт Ісуса стихне, і твоє серце затвердіє, можливо, і назавжди? Сьогодні, коли почуєте Його голос, не робіть затверділими ваших сердець!



Пророцтва вказують на Ісуса (відео)

Дата публікації:   2016-01-06
Автор:   ВВП
Пророцтва вказують на Ісуса. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Новорічний лист польському народу

Дата публікації:   2016-01-06
Автор:   ВВП
В даний час архітектори НСП (Нового Світового Порядку) просовують ісламізацію Європи. Їх метою є знищення християнства, європейської культури та ідентичності окремих народів в рамках запровадження мультикультуралізму. Польща повинна вирішити: або виступить радикально проти, або пасивно прийме мусульман згідно квот, встановлених ЄС. Дорогі польські християни і громадяни, публічними маніфестаціями підтримайте зусилля влади не допустити ісламізацію Польщі. В цей критичний момент боротьби з ісламізацією не слухайте розпорядження папи Франциска, але слухайте наказ святого папи Пія V, який закликав до молитви на вервиці за порятунок Європи від ісламізації. Нехай буде врятована хоча б Східна Європа, тобто Польща, Чехія, Словаччина і Угорщина!



Святий рівноапостольний князь Володимир Великий, Хреститель Русі. ІІ частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2016-01-05
Автор:   ВВП
Святий рівноапостольний князь Володимир Великий, Хреститель Русі. ІІ частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)



Кардинал Влк має одного бога з мусульманами

Дата публікації:   2016-01-03
Автор:   ВВП
Мусульмани не визнають Триєдиного Бога – Отця, Сина і Святого Духа. А «хто не має Сина, той не має і Отця» (1 Ів. 2,23). Кард. Влк проповідує ті ж єресі, що й Т. Галік. Водночас, разом з Галіком, він є головним репрезентантом т.зв. «Різдвяного заклику», який просовує ісламізацю Європи та Чехії. А це зрада християнства і зрада народу! Цим Влк одночасно виявив, що вони з Галіком мають спільного бога з мусульманами, але не з правовірними християнами. Вся система т.зв. міжрелігійного діалогу побудована на обмані. Християнство незаконно репрезентують відпалі ієрархи та єретичні теологи. Вони кажуть, що мають одного Бога (бога) з мусульманами, буддистами та індуїстами. Бог єретиків не є істинним Богом, навіть якщо вони виступають в силі церковного авторитету. Діалог апостатів, що базується на брехні про спільного бога, не дозволяє проповідувати поганам навернення і свідчити про суть спасіння в Ісусі Христі. Цим апостати грішать проти Святого Духа і не каються. Вони є найбільшими неприятелями Христового вчення про спасіння (Влк, Дука, Галік...).



В боротьбі проти сил темряви потребуємо помочі Пресвятої Богородиці (відео)

Дата публікації:   2016-01-03
Автор:   ВВП
В боротьбі проти сил темряви потребуємо помочі Пресвятої Богородиці. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату