Українська > Публікації УПГКЦ

Шукай правду! 7 частина: Ювенальна юстиція

Дата публікації:   2016-02-25
Автор:   ВВП
Наддержавна організація ООН створила Конвенцію (т.зв.) прав дитини. На підставі цієї Конвенції окремим державам нав'язують закони, які під позитивними термінами і без реальних причин узаконюють викрадення дітей у батьків. Система заснована на ліквідації сім'ї, а згодом і її окремих членів. Система ювенальної юстиції – це лакмусовий папір, який виявляє в країні діяльність тіньового уряду прихованих глобалізаторів НСП. Закликаємо народ, а особливо студентів: пробудіться з байдужості і мобілізуйтеся! Безкомпромісно закликайте депутатів, щоб скасували всі злочинні закони, які останнім часом були прийняті шляхом обману, хабарів і зрадників!



Чи священик Т.Галік є єретиком? /частина 7/

Дата публікації:   2016-02-25
Автор:   ВВП
Заключне слово не тільки щодо єресей священика Т.Галіка, але й щодо єресей декларації Nostra aetate. У попередніх частинах на конкретних випадках ми показали, як католицький священик Т.Галік ставить під сумнів найосновніші правди християнства. Передусім, дух єресі проявився в тому, що він тонко заперечив Христове воскресіння. За 26 років плоди його публічної діяльності, включаючи літературу, свідчать про те, що Галік не проповідує правовірне вчення і не має Духа Христового, але духа Нью Ейдж. Це – дух неомодернізму і синкретизму. Галік не цитує Св. Письмо в дусі правовірності, але зловживає ним. Він вносить духовний і моральний розклад. З цього випливає ясний висновок – на основі Гал. 1,8-9 Галік є відступник і єретик. Сьогодні громадськість Чехії по праву вимагає, щоб керівники церкви, кардинали, єпископи, монахи і священики каялися, тобто щоб дали приклад правдивої самокритики. Основний крок покаяння для церковної ієрархії – це признати правду, що на Соборі була проголошена самогубна єресь в декларації Nostra аetate.



Слово на неділю митаря і фарисея

Дата публікації:   2016-02-21
Автор:   ВВП
Ісус розповів фарисеям цю притчу, бо вони вважали себе зразком святості. Молитва, яку молився фарисей, не є поганою молитвою. Він дякує Богу за те, що не є таким, як інші люди – грабіжники, неправедні, перелюбники або як митар. Але тут йдеться про намір, який він мав – свою славу, прагнення бути кращим, ніж інші. І ми це робимо. Це робить первородний гріх, який є в нас – інфекція диявола, а диявол – це дух гордості, який робить себе богом. Митник, який обдирав людей, був явним грішником, але покаявся і Бог простив йому гріхи. І цього чоловіка Ісус дає нам в приклад! Чому? Бо він був щирий в своєму серці, бачив свої гріхи, знав, як люди на нього дивляться, і признав собі це: «Боже, змилуйся надо мною грішним!». Він усвідомлює свій гріх – а це найважливіше. Головна річ в нашому житті, яку кожен з нас потребує – це покаяння, усвідомити свій гріх.



Заклик Православній Церкві в Росії, Україні та Молдові

Дата публікації:   2016-02-20
Автор:   ВВП
Патріарх Кирило зрадив Христа і Церкву! Анатемою, яка впала на нього, він скликає прокляття на Церкву і народ! На основі апостольського і пророчого авторитету закликаємо Священний Синод Православної Церкви, хай не пізніше 29.02.2016 р. відкличе з уряду відступника Кирила. Якщо цього не зробить, хай до 01.03.2016 р. єпископи України проголосять свій Патріархат. Те саме хай зроблять і єпископи Молдови. Бог хоче цього!



Коли говорити, а коли мовчати

Дата публікації:   2016-02-17
Автор:   ВВП
Не досить, щоб людина устами мовчала, але залишалася в негативному мисленні. Наші уста мають мовчати щодо марних думок, але наш розум повинен перебувати в Божому слові. Ми говоримо обличчям і жестами, а тому маємо перебувати у Божому слові, щоб потім, коли ми знаходимось у спільноті, Христос міг перебувати посеред нас. З іншого боку, треба говорити, але для підбадьорення, виправлення і настанови (1 Кор. 14,3). Ми повинні звертати увагу на те, щоб нашу неадекватну мовчанку лукавий не зловжив для поширення підозр і припущень.



Ісус є спасіння – світло на просвіту поганам

Дата публікації:   2016-02-15
Автор:   ВВП
«І як сповнилися дні очищення їхнього, за законом Мойсея, вони привели його в Єрусалим поставити його перед Господом, як то написано в Господньому законі... І тоді Симеон, ведений Святим Духом, прийшов до храму. І як батьки вносили дитя-Ісуса, щоб учинити над Ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, благословив Бога й мовив: „Нині, Владико, можеш відпустити слугу Твого за словом Твоїм у мирі, бо мої очі бачили Твоє спасіння, що Ти приготував перед усіма народами, світло на просвіту поганам, і славу Твого люду Ізраїля”».Ісус є спасіння, світло – вічне світло. Треба, щоб ми Йому відкривалися і ходили в цьому світлі. Просімо Господа, щоб Своїм світлом проникнув темряву гріха, яка є в нас, і хмару первородного гріха – щоб ми від неї відділилися. Треба за це просити. А це світло також з’єднане зі Святим Духом. Святий Дух привів Симеона і Анну до Єрусалимського храму саме в той час, коли туди принесли Ісуса. Тому потрібно, щоб і ми були чутливими на Духа Божого, який веде нас до світла. Ми повинні дозволити, щоб Він нас вів, як Симеона і пророчицю Анну.



Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. І частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)

Дата публікації:   2016-02-15
Автор:   ВВП
Страждання великомученика Євстахія Плакиди та його родини. І частина ♫ (відео + аудіо – Життя святих)



Роздуми над Словом Життя Mт. 6,3

Дата публікації:   2016-02-13
Автор:   ВВП
Це слово Господь Ісус дає нам не для дискусії, а для реалізації. Воно має свій глибокий сенс і пов'язане з подвійною жертвою: по-перше, людина зрікається якоїсь своєї власності на користь інших, а по-друге, якщо це робить приховано, то ще й жертвує і людське визнання та похвалу. Ісус пояснює, що це відбувається тому, «щоб твоя милостиня була таємна, і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно» – не тільки людську нагороду, але Божу – вічну. Тут здійснюється: втрачаємо, щоб отримати. Втрачаємо матеріальне, щоб здобути нематеріальне. Жертвуємо дочасне, щоб отримати вічне. Пам'ятай: твій Отець знає, що є таємне, а Ісус тобі нагадує: «Він віддасть!».



Чи священик Т.Галік є єретиком? /частина 6/

Дата публікації:   2016-02-13
Автор:   ВВП
Продовження аналізу богословсько-літературної діяльності Т.Галіка: 6. Метод релятивізму. Галік вирішує питання, чи всі релігії в своїй основі однакові і мають ту саму вартість: «Можу дати три різні відповіді і кожну відстоювати: НІ, НЕ ЗНАЮ, МОЖЛИВО!». Галік інтенсивно просовує поганську антимісію. Цитата: «На питання чи всі релігії мають однакову вартість, мушу дати щиру відповідь: НЕ ЗНАЮ». Відповідь: Галік ховається за щирістю, але це тільки лицемірство і маніпуляція. Поганство ігнорує спасіння і веде до загибелі, у той час як християнство веде до вічного життя. А це діаметральна різниця, яку Галік затуманює і з протилежних речей робить релігійний конгломерат. Він, як католицький священик, повинен знати найосновніші правди віри і також їх представляти, а не відповідати: НЕ ЗНАЮ. Незнання основних речей Галік подає так, наче б це була мудрість, щоб навмисне виключити можливість правильної відповіді. Галік не знає, що Бог на питання віри в Нього, і вшановування поганських культів вже ясно відповів на багатьох місцях у Біблії. І соромно, що Галік цього не знає. Галік не дотримується правовірного католицького вчення, але як єретик проповідує єресі, які заперечують суть християнства.



Ходити в правді перед Богом (відео)

Дата публікації:   2016-02-12
Автор:   ВВП
Ходити в правді перед Богом. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Кров мучеників є насінням нових християн (відео)

Дата публікації:   2016-02-10
Автор:   Зі світу
Кров мучеників є насінням нових християн



Чи священик Т.Галік є єретиком? /частина 5/

Дата публікації:   2016-02-10
Автор:   ВВП
Продовження аналізу богословсько-літературної діяльності Т.Галіка: 5. Метод неособистого підходу до віри. Це вершина богохульства – порівнювати Христове спасительне страждання зі садомазохізмом і називати Спасителя чемпіоном і професіоналом у перенесенні терпінь. Підхід католицького священика Т.Галіка до терпіння і смерті Того, хто з любові помер за нього на хресті, межує з демонічним цинізмом. Галік декілька разів був головним супроводжуючим тибетського далай-лами в Чехії. Галік не скаже, що до недавнього часу в Тибеті існувала кара смерті за проповідування християнства? Твердження, що Христос, Будда і Крішна є одним – це груба брехня і єресь, яка заперечує основи християнства. Теологія Галіка є не тільки єретичною, але й слинявою і садомазохістичною. Не рух Ґоббі, але гностичний рух Галіка є психопатичним. На противагу цьому, Галік, шанувальник Ніцше, як справжній криптофашист, медитуючи у своїй крипті, просякнутій далай-ламою, вимагає, щоб його не лише сприймали серйозно, але ще й до того обожнювали як гуру made in EU. Тому кожен щирий католик і християнин, а також і щирий атеїст повинен знати, що Галік не є правовірним теологом, але є архиєретиком.



Любов до людей

Дата публікації:   2016-02-10
Автор:   ВВП
Господь Ісус дозволив себе принизити людьми і прибити на хрест. Він, покірний Агнець, був ведений на страту, і тим, які Йому прокололи руки і ноги, простив, за них молився і з любові за них помер. Який прекрасний ідеал і приклад любові! А під хрестом стоїть Марія. Ісус з хреста бачив і тебе, і дав тобі свою Матір, щоб Вона стала і твоєю Матір’ю (Ів. 19,25). Вона хоче вчити нас чистої любові, щоб ми поступово забували про себе, тренуючись в терпеливості до себе і до ближніх – тим, що Маріїною покорою одразу ж в зародку будемо перемагати заздрісні і підозрюючі думки (1 Кор. 13,4).



Втрачати свою душу ради Христа (відео)

Дата публікації:   2016-02-09
Автор:   ВВП
Втрачати свою душу ради Христа. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Чи священик Т.Галік є єретиком? /частина 4/

Дата публікації:   2016-02-09
Автор:   ВВП
Продовження аналізу богословсько-літературної діяльності Т.Галіка: 4. Метод віртуальної реальності. Цей новий погляд у Галіка є нібито результатом надзвичайного «просвічення», і наперекір всім нормальним досвідам він стверджує, що по суті все є одно, що нібито і він сам є «цілковито тим і іншим». Тоді аналогічно можемо продовжити: якщо людина є цілковито тим і іншим – тоді, наприклад, є повністю людиною і повністю ослом. Це пізнання в деяких випадках було б дійсно корисним просвіченням. Людиною на високому рівні вважається той, хто вірить Галіковим байкам, але заперечує Євангеліє. Коли сьогодні, після 26-ти років публічної діяльності Т.Галіка ми аналізуємо його твори, духа, форми прояву і згубні плоди, то доходимо до однозначного висновку: Т.Галік є не лише єретиком, але архиєретиком.