Українська > Публікації УПГКЦ

Коли ворог нападає, треба засурмити до бою

Дата публікації:   2017-08-09
Автор:   ВВП
Є ще й інші слабкості та злі звички. Хтось має, наприклад, схильність до гніву, інший – до наркотиків (як це сьогодні відбувається з молоддю ще в школі). Після того, як людина навернеться, мусить знати, що коли прийде якась криза або період духовної пустелі, сухості, диявол почне нападати, щоб людина повернулася туди, де була раніше. В той момент, коли прийде атака, мусить пустити сигнал надзвичайної тривоги – негайно розбудити ревність і оголосити війну. Коли ворог нападе, треба засурмити до бою. Не спати! Прокинутись! Тут йде боротьба!



Радійте, бо Господь близько!

Дата публікації:   2017-08-07
Автор:   ВВП
Навіть якби нас обмовляли, переслідували, і якщо б ми не мали умов для життя, ми повинні радіти. Найбільша нагорода – це коли можемо терпіти не тільки за свої дурниці і гріхи, але і заради Христа. Боже слово: «Радуйтеся завжди у Господі; знову кажу: Радуйтеся, бо Господь близько» (Фил. 4,4). Він дійсно близько, особливо, коли людина розп'ята разом з Христом. І навіть коли прийдуть випробування, і навіть якщо б ворог їх зінтенсивнював, не дозвольмо себе відвернути від Божої волі.



Щодня ми повинні боротися за Божу любов

Дата публікації:   2017-08-04
Автор:   ВВП
Іноді ми завалені течією всіляких праць і обов'язків. З цим, звичайно ж, пов'язана певна заклопотаність, а іноді й нервовість. Це для нас хрест. Але і в цих ситуаціях треба знайти спосіб, як їх використати. Необхідно намагатися все, що приходить, переживати в співрозп'ятті і терпеливо, ще інтенсивніше особисто пережити цей час в єдності з розіп'ятим Ісусом. Так Бог дає нам можливість вмирати для свого «я» і приносити з вірою малі жертви. Дійсно, найважливішим є жити з віри! Тому необхідно, щоб це було цілковито – коли ми  разом з Ісусом, любимо Його всім серцем, всією душею і всією силою. Це Божа норма, а одночасно перша і найбільша Заповідь.



Слово Патріарха Іллі на празник святого пророка Іллі

Дата публікації:   2017-08-01
Автор:   ВВП
Приклад пророка Іллі є одним з найкращих прикладів послуху Богу і Його слову. У Святому Письмі читаємо, що Бог виховував свого пророка через різні випробування, коли в послусі він мав зробити конкретний крок віри. Ця боротьба є вельми актуальною і сьогодні, коли люди відпадають від віри в істинного Бога до неопоганства. І тоді всі відпали, а Ілля сам виступив проти всіх Ваалових пророків. Святе Письмо написане не тільки для нашого підбадьорення, але і нам на науку, щоб ми вчилися діяти в вірі. Тепер ми робимо те саме, що тоді робив пророк Ілля – боремося з демонами і з духом неопоганства, захищаємо правдиву віру і за це зазнаємо переслідувань. Хай же пророк Ілля випросить нам дар віри, щоб ми навчились довіряти Богу, і, як він, могли сказати: «Я все зробив за Твоїм словом!».



ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /ІV частина/ - Момент Воскресіння і поява Богородиці ♫ (аудіо)

Дата публікації:   2017-07-31
Автор:   ВВП
ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /ІV частина/ - Момент Воскресіння і поява Богородиці ♫



Щодня маємо ходити у святому Дусі

Дата публікації:   2017-07-30
Автор:   ВВП
Ми повинні не тільки прийняти Святого Духа, але маємо в Ньому ходити. І то щодня! Що означає ходити у Святому Дусі? Це означає перебувати в Божому світлі, входити до нього! А також дивитися на своє життя з перспективи смерті і вічності! З перспективи Ісусового слова маємо дивитися на перебіг подій у своєму житті, усвідомлюючи, що все знімають небесні камери.  



Роздуми над Словом Життя Кол. 2,12

Дата публікації:   2017-07-29
Автор:   ВВП
Через хрещення ми з’єднані з Христовою смертю і Його похованням, яке відображає реальність Христової смерті. Але ми також з’єднані і з Христовим воскресінням, тобто з новим життям. Все це ми прийняли у хрещенні. Ми повинні бути перетворені в Христа тим, що наша порушена природа через віру входить до єдності з Христовою смертю. Насправді йдеться про вмирання пристрастям, проявам егоїзму і зла, а головне – йдеться про смерть і поховання кореня зла, родовища зла в нас, первородного гріха, або т.зв. «старої людини». Маємо лише співпрацювати з Божою силою, а це означає ходити в послусі віри, тобто в послусі Святому Духу.



Слово життя Кол. 2,12 (від 30.07 до 13.08.2017)

Дата публікації:   2017-07-29
Автор:   ВВП
Слово життя Кол. 2,12 (від 30.07 до 13.08.2017)



Програма духовного росту міститься у Святому Письмі

Дата публікації:   2017-07-27
Автор:   ВВП
Навернення є тільки половинчасте, якщо людина не хоче прийняти Божий погляд на окультизм, і якщо не хоче з живою вірою, в послусі, прийняти основні принципи Євангелія в боротьбі проти «старої людини», а головний з них – «зречись себе» (Мт. 16,24). Без цього навернення не є повним, і в критичний момент така душа зрадить Христа і Його Євангеліє.



Що означає бути убогим духом?

Дата публікації:   2017-07-25
Автор:   ВВП
Перше блаженство звучить: «Блаженні убогі духом, бо їхнє Царство Небесне» (Мт. 5,1-2). Що означає бути убогим духом? В нашій душі є велике багатство різних залежностей: від людей, речей, від своїх думок, почуттів, поглядів, своїх планів... Це багатство перешкоджає нам, щоб на перше місце у своєму житті ми поставили Ісуса Христа, щоб могли ходити в Божій присутності і щоб в нас горів вогонь любові до Бога. Тоді ми вже не йдемо прямою дорогою за Ісусом, але стаємо рабами брехні. Отож, душевне багатство є великою небезпекою. Хто убогий духом, той не зв'язаний різними залежностями, або пастками світу чи диявола.



«Гріх є в тому, що не вірують в Мене ...»

Дата публікації:   2017-07-22
Автор:   ВВП
Можливо, нам здається, що це слово нас не стосується. Але задаймо собі питання: Чи я дійсно вірю Ісусові, коли прийде якась проблема, або чи піддаюся смутку і безнадії? Чи я вірю Ісусовому слову? Чи живу ним і реалізую його? Чи намагаюся щодня ходити у Святому Дусі?



...Він вийшов на гору, щоб молитися на самоті

Дата публікації:   2017-07-18
Автор:   ВВП
Це конкретний приклад для кожного з нас. Сказано, що коли Ісус відпустив народ, ішов на гору молитися. І ми маємо молитися на самоті. Але це не означає, що ми повинні йти молитися на гору. Маємо молитися там, де можливо молитися; де нам не заважає телевізор, інтернет, світська музика чи інші речі. Це має бути місце, де є умови на зустріч з Богом, місце, де наша душа може Йому відкритися і так з’єднатися з Ним. Тоді Бог може давати нам Своє світло, слово і силу.



Роздуми над Словом Життя Кол. 1,27

Дата публікації:   2017-07-16
Автор:   ВВП
Необхідно усвідомлювати таїнство, що Христос є в нас і що Він є нашою силою. З цим маємо практично рахуватися. Ми маємо до Нього звертатися і маліти через зречення своїх планів та своєї волі, шукаючи Божу волю. Таким чином даємо простір Божій всемогутності. Наша боротьба пов'язана з внутрішнім терпінням і приносить благословення також для інших, насамперед для щирих людей, які є в Церкві, в Містичному Тілі Христовому. Отож пам’ятаймо, що Христос є серед нас, бо перебуває і в нас.



Слово життя Кол. 1,27 (від 16.07 до 30.07.2017)

Дата публікації:   2017-07-15
Автор:   ВВП
Слово життя Кол. 1,27 (від 16.07 до 30.07.2017)



Коктейлі Молотова на монастир монахинь /відкритий лист Президенту України П.О.Порошенку/

Дата публікації:   2017-07-14
Автор:   Сестри конт. монаст. св. пр.Іллі
Шановний пане Президенте! Звертаємося до Вас з проханням про допомогу і охорону нашого монастиря у Львові-Брюховичах, вул. Шкільна, 27, бо життя сестер знову в небезпеці!   13 липня 2017 року о 23:30 було скоєно напад на наш монастир. Невідома група чоловіків кинула у вікна коктейлі Молотова. В монастирі спало 30 сестер і 5 гостей. Тільки завдяки Божому чуду не дійшло до катастрофи і монастир не став братською могилою.