Українська > Публікації УПГКЦ

Світлом тіла є око

Дата публікації:   2015-08-10
Автор:   ВВП
«Світло тіла – око. Як, отже, твоє око здорове, все тіло твоє буде світле. А коли твоє око лихе, все тіло твоє буде в темряві» (Мт. 6,22-23). Коли людина сліпа, то нічого не бачить, тільки темряву. Коли людина має здорові очі, то бачить все. Є світло, яке приходить до нас через фізичний зір. Ми бачимо денне світло, людей, дерева, будинки, прекрасну природу. Однак є і світло розуму, яким пізнаємо деякі приховані правди. Також є ще світло віри. Дякувати Богу за світло розуму, але воно не покаже  нам все. Скільки є людей, всіляких філософів, які опираються тільки на розум! Але якщо вони не навернені і не служать своїм розумом Богу, то є наче медіумами духа темряви, як напр. Маркс, Дарвін. Дарвін був атеїстом, а Маркс сатаністом. Вони вигадували і вигадували, і вибудували певні природні правди, але так, що за цим був дух брехні. Вони не вказали на Бога, але навпаки, виступили проти Нього. Цілі континенти прийняли їхні фальшиві філософії. А плодом цього були концтабори і т.д.



Любов до Христа

Дата публікації:   2015-08-09
Автор:   ВВП
Що таке любов? Це не сентиментальні почуття. Любов до Христа є конкретною – дотримуватися Його заповідей, мати особисте відношення до Христа, тобто що людина особисто усвідомлює: «Ти за мене помер, Ти любиш мене. Ти за мене терпів, заливався кровавим потом в Гетсиманії, був бичований, вінчаний терням, на Тебе плювали, Тебе принижували, Ти йшов хресною дорогою, падав, був зневажений між злочинцями і вбивцями, наче б був одним із них, як жебрак – Ти, що робив чуда, дозволив себе так принизити і висміяти заради мене. На кінець Ти дозволив себе розіп’ясти на Голготі – і все це заради мене. І я готовий за Тебе терпіти, і навіть віддати життя».



„Я дам вам нове серце” (Єз. 36,26)

Дата публікації:   2015-08-08
Автор:   ВВП
Не став умову, що хочеш дізнатися, що таке нове серце, але прийми його вже тепер. Це є Моя воля: „Дам вам нове серце” (Єз. 36,26). Або приймеш, або відкинеш. „Прийшов до своїх (власних), а свої (власні) Його не прийняли...” (Ів. 1,11). Прийняття цього таїнства – це необхідна умова для того, щоб воно стало тілом і в тобі! А що ти? Мусиш найперше прийняти, а потім в тому залишатися, поглиблювати і з того жити. Ходити у вірі, ходити в Дусі, ходити в новому серці, перебувати в ньому – в ньому є Бог.



Це Він мені простив!

Дата публікації:   2015-08-07
Автор:   ВВП
Прийняти Ісуса як свого Спасителя означає через покаяння стати на дорогу. З тієї дороги ми часто сходимо, тому треба знову повертатися, знову іти за Ісусом. Він є Дорога, Правда і Життя. Це дуже важливо. Коли ми перебуваємо на дорозі, якою є Ісус, то на ній не панує жоден гріх. Гріх є за дорогою, за нею має владу диявол, але якщо ми на дорозі, диявол нас не досягне. Св. Письмо близько 120 разів говорить, що ми в Христі. Треба це знати, усвідомлювати це. Ми знову будемо грішити, знову зійдемо з дороги, але знову треба  повертатися – щодня. Це означає не 7 разів, але багато разів. Завжди, коли згрішимо, треба повернутися. Коли тільки прийде якась думка – вже повертатися. В ранах Ісуса є наше оздоровлення.



Землетрус в північному Техасі (США) спричинений видобуванням сланцевого газу

Дата публікації:   2015-08-05
Автор:   Зі світу



Пастори Кенії закликали Обаму не пропагувати гомосексуалізм

Дата публікації:   2015-08-05
Автор:   Зі світу



Гріх приносить біль тому, хто грішить, та іншим навколо нього

Дата публікації:   2015-08-04
Автор:   ВВП
Кожен гріх приносить біль людині, яка його вчинить, і людям навколо неї. Навіть таємний гріх приносить шкоду, має вплив на інших. А на кінець все буде дано до світла. У нас є Божі закони, які Бог нам дав, щоб ми згідно них жили, а тому ми повинні їх респектувати. Тоді на нас спочине Боже благословення і мир.



Дух пророка Іллі

Дата публікації:   2015-08-02
Автор:   ВВП
Божа всемогутність пов'язана з послухом Божому слову, як це бачимо в пророка Іллі: «Я зробив все за Твоїм словом». Бог послав його до потоку Керіт – і він йшов. Коли послав його до Сарепти, ішов до Сарепти. Коли Бог сказав йому, що має робити на Кармелі, він сказав: «Щоб усі бачили, що я зробив все, як Ти сказав мені». Отож суттю пророчого духа є послух віри і послух Божому слову. Бог хоче, щоб ми всі були пророками. Він хоче говорити через кожного з нас. І ми повинні мати послух Божому слову, щоб в молитві віри могли з'єднатися з Божою всемогутністю.



Роздуми над Словом Життя Ів. 17,24

Дата публікації:   2015-08-01
Автор:   ВВП
Коли Він молився цю молитву, був фізично в Єрусалимі, в горниці, але через молитву перебував зі Своїм Отцем, переживав єдність з Ним. Сьогодні Ісус є у славі, але водночас містичним способом перебуває і в кожному, хто Його прийняв. Цю єдність ми можемо актуально переживати саме на молитві, усвідомлювати цю глибоку єдність з Христом, про яку Він на багатьох місцях говорить і наголошує на ній. Найважливіше в нашому житті – це бути з Христом! Де? Всюди! Апостол нагадує: з Христом я розп'ятий..., з Ним ми померли, з Ним ми воскресли, з Ним були вознесені на небо і з Ним маємо співцарювати.



В Люксембурзі пройшло перше в ЄС содомітське «весілля» чинного прем'єра

Дата публікації:   2015-07-30
Автор:   Зі світу



Непряма пропаганда наркотиків: папа Франциск в Болівії спробував листя коки

Дата публікації:   2015-07-30
Автор:   Зі світу



Телевізор і дитячі хвороби

Дата публікації:   2015-07-30
Автор:   Зі світу



Ми повинні служити Богу

Дата публікації:   2015-07-29
Автор:   ВВП
Ми повинні служити Господу Богу. Навіть якщо ми слабкі, але як каже апостол Павло: «Коли я слабий, тоді я сильний» (2 Кор. 12,10). Я падаю, але маю каятися. Не кажи: «Аж коли буду добрим, тоді буду справжнім християнином». Ми повинні приходити до Бога такими, якими є, зі своєю бідою, убогістю. Ісус постійно чекає на нас, щоб ми дали Йому свою біду, свій гріх, бо хоче дати нам своє прощення і свій мир. Він хоче навчати нас через ситуації, через покаяння, щоб ми міняли своє мислення.



Як боротися зі смутками

Дата публікації:   2015-07-27
Автор:   ВВП
Коли приходить смуток чи депресія, треба зразу запитати: Який дух є за цим? Дух брехні. Як тільки людина йому відкриється, він буде мучити її годину, день, а іноді й тиждень. Треба зупинитися. Вгору серце! Усвідомити Божу присутність і віддати Ісусу свою проблему. Він одразу ж її візьме і дасть мир, який світ дати не може. Це діє на 120%! Лише треба, щоб ми це робили – приходили до Ісуса.



Маємо жити з віри

Дата публікації:   2015-07-25
Автор:   ВВП
Коли в годину смерті будемо стояти на Божому суді, то не буде нічого таємного, що не стане явним. Нас бачить не тільки камера нашої совісті, але й Бог і ангели. Вони будуть правдиво свідчити. Тому ми повинні жити з віри, мудро, не як раби гріха, але як раби Божі, як Пресвята Богородиця. Вона сказала: «Я раба Господня!». А це справжня свобода.