Українська > Публікації УПГКЦ

Єдність в спільноті

Дата публікації:   2014-10-16
Автор:   ВВП
При служінні іншим, людина повинна бути дуже обережною і навчитися бути чуйною на  Божого Духа, щоб могти провести духовну операцію. При цьому сама повинна бути готовою дозволити себе оперувати Ісусом через братів. Треба, щоб ми мали довір’я один до одного, знали, що та людина, яка проявляє мені цю духовну службу, робить це тому, що любить мене, що в спільноті мене люблять, що спільнота потребує мене і що Бог потребує мене. Треба усвідомити: так, я маю такі позитиви, конкретно, це є моїм позитивом, і кожен це признає. Але я також маю негативи, а тому хочу піддатися духовній операції – дозволити виоперувати «пухлину», і хочу, щоб рана поступово і помалу гоїлася.



Яке повинно бути твоє відношення до інших, коли ти особисто пережив Боже прощення?

Дата публікації:   2014-10-10
Автор:   ВВП
Яке повинно бути твоє ставлення до інших, коли ти на собі пережив Боже прощення? Слово Боже говорить: «будьте милосердні, прощайте один одному, як і Бог у Христі вам простив». Жінки часто кажуть: «Я прощаю, але пам'ятаю...». Бог не пам'ятає наших гріхів – а ми? Коли прощаю, то  прощаю, як і Бог простив мені. Усвідомлю свої гріхи: Господи, а що я? Коли хтось ставить мені перешкоду на шляху, то треба сказати: «Господи, дякую Тобі за це. Це моє чистилище. Тепер, в цій ситуації, я не винен, але це – чистилище за інші гріхи. Боже, дякую Тобі». І коли почну дякувати, Бог покаже мені за що це було.



Спасіння – це Божий дар

Дата публікації:   2014-10-07
Автор:   ВВП
Ми маємо скарб, ми маємо певність у спасінні і не можемо цю спасительну віру замінити на байки і поганські міфи. Спасіння – це Божий дар, даний нам в Крові Ісуса, через віру. «Бо спасенні ви благодаттю через віру, а це не від вас: це дар Божий. Воно не від діл, щоб ніхто не міг хвалитися» (Еф. 2,8-9).



Чиста любов є ознакою волі

Дата публікації:   2014-10-04
Автор:   ВВП
Любов не полягає у відчуттях. Чиста любов полягає у волі – хочу любити, навіть коли того не відчуваю, ставлю Ісуса на перше місце у своєму житті. «Втрачаю свою душу» – це необхідний крок; це момент, коли залишаю всі марні думки задля Тебе, Ісусе. Не задля себе, не задля якихось грошей чи слави, але задля Тебе і Євангелія. Даю Тобі те, що маю.



Справжнє і фальшиве покаяння

Дата публікації:   2014-09-11
Автор:   ВВП
Другий крок у світлі – це з вірою звернути свій духовний погляд на розп'ятого Ісуса і прийняти Його прощення. «Коли ми визнаємо гріхи наші, то Він вірний і праведний, щоб нам простити гріхи наші й очистити нас від усякої неправди» (1 Ів. 1,9). Ісус помер за мої гріхи, скільки б їх не було. Треба повністю довіряти Божому милосердю. Не зловживати Божим милосердям так, що буду говорити: «Бог милосердний, я можу грішити», це обман. Згадай, що Бог є водночас справедливий. Бог обіцяв прощення гріхів, але не обіцяв тобі завтрашнього дня. Я не можу грішити і розраховувати на те, що Бог є добрий. Проти гріха я повинен виступити: Не буду грішити! В жодному разі! Мушу відсікти гріховну думку, почуття, і переключитися на інші думки.



Роль чоловіка в сім'ї

Дата публікації:   2014-09-06
Автор:   ВВП
Ви маєте сім'ї. Чоловік повинен бути в сім'ї як священик. Він несе відповідальність за жінку і дітей. Потім буде мати внуків і правнуків. Так, як Авраам повірив і Бог дав благословення усьому його потомству, так і кожен з вас несе відповідальність. Сім'я – це ваша єпархія, це ваша парафія. Ви несете відповідальність, перш за все, за душі, а не тільки за самих себе. Чоловік повинен бути главою жінки, главою сім'ї, він має перед Богом певну відповідальність. Бог дає чоловіку і певний авторитет. Потрібно щоб чоловік мав правдиву мудрість. Щоб дійсно навчився боротися проти брехні, щоб навчився мудро керувати сім'єю і як її захистити. А це не просто.



Запевнення про прощення

Дата публікації:   2014-09-05
Автор:   ВВП
Створити, тобто мати  спільність, внутрішню спільність, – це не така проста річ. Коли християни і щиро навернуться і хочуть жити разом в єдності, прийде якась дурниця чи заздрість, посваряться, уся спільнота розіб’ється, і ніхто не знає чому. Диявол вміє так легко розбити спільноту. Чому? Бо навіть двоє людей під сонцем не мають правдивої спільноти, якщо хоча б один з них не навчився йти зі своїм добром до  духовної смерті. Що це означає? Якщо хочу створити єдність з ближнім заради Ісуса, то повинен дозволити іншому себе принизити і прийняти його погляд, який в даний момент я вважаю нерозумом: «Боже, Ти бачиш, що пропозицію брата я бачу як абсолютну дурницю, що вона не має сенсу;  я не кажу, що це був би гріх, але брат наче втратив розум... Але з любові до Тебе, Ісусе, хай так буде!».



Отож, де є правда?

Дата публікації:   2014-09-03
Автор:   ВВП
Яка найбільша заповідь Старого й Нового Завітів? Любити Бога всім серцем, всією душею і всією силою. Коли ми так любили Бога? Людина повинна мати з цим досвід. А як його отримати? Передусім так, що сконцентруюся до Божої присутності, віддам Йому свої гріхи, повністю Йому довіряю, вірю в Божу всемогутність, а вірою і любов’ю в цей момент я з’єднаний з Богом так, що навіть готовий за Нього віддати і життя, ніж  вчинити гріх. Однак цього неможливо теоретично навчитися, людина повинна мати з цим особистий досвід, а тоді зрозуміє, що означає це Боже слово: «не може грішити, бо він від Бога народився».



Час Великого посту

Дата публікації:   2014-03-18
Автор:   ВВП
Щороку наприкінці Великого посту ми пригадуємо Христову смерть і Його воскресіння. Підготовкою до цього є час посту, коли людина повинна зупинитися і більше часу присвячувати Богу і своїй душі. Ісус сказав про звільнення людини від злого духа: «А щодо цього роду бісів, то його виганяють лише молитвою і постом» (Мт. 17,21). На наше мислення впливають мас-медіа, біл-борди, розмови з людьми, які думають тільки про земні та марні справи і не говорять, ба навіть не думають про найважливіші речі, такі як смерть, Божий суд і вічність. Піст – це не тільки фізичне відречення, піст має позитивну сторону – приймати  духовні інформації, які ведуть до оздоровлення душевного і духовного життя.



Мотивація до посту

Дата публікації:   2014-03-18
Автор:   ВВП
У час Великого посту необхідно усвідомити ці основні реальності: Ти помреш. Ти будеш стояти перед Божим судом. Тебе чекає щаслива або нещаслива вічність. Божий Син, Ісус Христос, страждав і помер за тебе, щоб дати тобі вічне щастя після смерті. Терпіння при кривавому бичуванні було за твою нечистоту, приниження при коронуванні терням і плювання Христові в обличчя – за твою гордість.  Хресна дорога – за твої фальшиві дороги гріха. Христова смерть перемогла гріх і диявола та відкрила тобі дорогу до вічної слави. Ісус сьогодні говорить тобі: «Зречись самого себе, візьми свій хрест і йди за Мною». Куди? На Голготу. Там є вузька дорога (Мт. 7,14) до вічного життя через Христову смерть.



Правдива революція починається від себе

Дата публікації:   2014-03-04
Автор:   Синод УП ГКЦ
Події, які розгорнулися в Україні, тривожать кожного українця. Але чи змінивши людей при владі, зміниться сама система? – Ні! Як змінити «систему наживи»? – Почавши від себе! Що спричинило до такого стану зубожіння в Україні? – Можна шукати багато відповідей та скидати відповідальність на когось, але справжньою причиною є гріхи народу. Бог це на нас допустив. Ми, українці, відійшли від живого Бога! Це наша спільна провина.Бог дає ще час зупинитись! Не надіймося на людину, але на Бога, який є над усім! Скільки потрібно ще Божих бичів і кар, щоб наш народ поставити на коліна?



Заклик французьким католикам і людям доброї волі

Дата публікації:   2013-11-06
Автор:   ВВП
Як розпочати реформу через покаяння? 1) Розпочніть безперервну молитву за духовне воскресіння Церкви і Франції. Кожен християнин нехай дасть Богові обіцянку щодня молитися одну годину впродовж одного року. 2) Попросіть свого священика, щоб він публічно відрікся духа Асижу, сучасних єресей і щоб перестав в Літургії згадувати свою і вашу єдність з «папою» Франциском. В даний час у Церкві є стан sedes vacantis. 3) Продовжуйте ваші маніфестації проти антизаконів, які ліквідують сім'ю, Церкву і народ. 4) Єпископи, священики і віруючі, які чинять покаяння, хай відділяться від тих, які залишаються під прокляттям духа Асижу і духа єресей (Гал. 1,8-9). 5) Правовірні єпископи і священики разом з віруючими хай проголосять «Французький Католицький Патріархат»!  Так Франція стане моделлю для обнови цілої Західної Церкви!



Безкровна революція /маніфест російському народу/ частина 2: Реформа Церкви (+ відео)

Дата публікації:   2013-10-01
Автор:   ВВП
Щоб настало воскресіння народу і обнова сім’ї, повинно в повноті проповідуватись Боже слово. А щоб воно могло проповідуватися ще й в силі і могутності й могло стати закваскою для народу, тут повинні бути особистості, які цим Божим словом живуть, тобто реалізують його. Тому кожен християнин повинен каятися за себе і за гріхи своїх батьків і прабатьків. Тоді Дух Божий дасть силу для порятунку російського народу.  Хто мусить покаятися в першу чергу?  З яких гріхів треба каятися?



Лист православним єпископам, монахам і священикам (+ відео)

Дата публікації:   2013-08-28
Автор:   ВВП
Апостол Павло говорить, що наша боротьба не проти тіла і крові, а проти начал, які здійснюють свою владу в піднебесних просторах. Тому ми повинні надягнути на себе повну зброю Божу. З шести видів зброї увиразнюється меч Духа, яким є слово Боже. (пор. Еф. 6,10 і наст.). Ви повинні боротися з пекельними воротами за порятунок російського народу і Православної Церкви.Воїни Христа, священики, монахи і єпископи, майте духа Юди Макавея, який захищав Божий закон. Він не мав єдності з духом язичництва, тобто на сьогодні – з духом Асижу і Астани. Почніть, Дух Божий вас поведе! Почніть в цьому ювілейному році Хрещення Київської Русі! Почніть, Бог через вас воскресить російський народ!



Заклик до віднови Хрещення

Дата публікації:   2013-07-13
Автор:   ВВП
Візантійський Вселенський Патріархат звертається до всіх єпископів, монахів та священнослужителів Росії, України та Білорусії, щоб в неділю 28 липня, на свято св. Володимира, коли відбудеться святкування ювілею Хрещення Київської Русі, закликали віруючих відновити Хрещення, і щоб здійснили це у найближчій річці. Прикладом є віднова Хрещення, яка була проведена в Києві /відео/.