Українська > Публікації УПГКЦ

Роздуми над Словом Життя Рим. 5,15

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
«Та не так воно з провиною, як з даром ласки. Бо через переступ одного померло багато». Що стосується первородного гріха, то через те, що Адам не послухав Божого наказу, він відкрив себе і своє потомство на дію гріха. Цей духовний генетичний код покладів зла і брехні ми всі успадковуємо. Однак, це не означає, що ми всі будемо підлеглі вічній смерті. Бог змилосердився і дав нам Спасителя. Бог дав нам більше, ніж Адам зіпсував. Але мусимо вірою прийняти Христа і намагатися, з Божою ласкою, через покаяння постійно обновляти єдність з Ним та зберігати Божі заповіді. Тоді ми стаємо спадкоємцями Божого царства, Божими дітьми, і нас чекає вічне життя після смерті.



Слово життя Рим. 5,15 (від 29.07 до 12.08.2018)

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
«Та не так воно з провиною, як з даром ласки. Бо коли через переступ одного померло багато, то тим більше ласка Божа і дар через ласку одного чоловіка, Ісуса Христа, щедро вилились на багатьох»



Антиреформа, Церква і Содом. 4 частина: Відповіді на висловлювання в передачі (відео)

Дата публікації:   2018-07-27
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 4 частина: Відповіді на висловлювання в передачі



Йдеться про те, який крок від тебе хоче Бог

Дата публікації:   2018-07-17
Автор:   ВВП
Ми часто стоїмо перед рішенням: який крок зробити? Звичайно, можемо якийсь зробити, але йдеться про те, який крок хоче від нас Бог! Ти зробиш крок, але потрапиш в пастку, навіть якщо логічно думаєш, що чиниш мудро. Тобі не допоможе твоя мудрість і досвід. Кожен випадок є по своєму оригінальним. Людина мусить використовувати розум, діяти розумно, мудро, але часто дійде до певного рівня, де відбувається боротьба духів. Це боротьба з духом брехні, а наш розум дуже легко сприймає брехню і любить її.



Слово життя Гал. 5,16-17 (від 15.07 до 29.07.2018)

Дата публікації:   2018-07-14
Автор:   ВВП
«Знову кажу: Духом ходіте, і тіла пожадливостей не будете чинити; бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б»



Роздуми над Словом Життя Гал. 5,16-17

Дата публікації:   2018-07-14
Автор:   ВВП
Протягом двох тижнів на молитві усвідомлюймо дилему, що тіло протирічить Духу. Тут чітко вказано, що ми повинні жити з сили Святого Духа, а тоді пожадливостей тіла не будемо чинити, тобто не станемо рабами людських пристрастей. Якщо ми живемо з сили Божого Духа, то не піддамося тому, до чого нас тягне тіло. Це означає, що коли гнів, нечистота, себежаль чи інший прояв тіла хоче опанувати твоїм духом, треба його радикально паралізувати − духовно відсікти таку думку чи почуття і відкинути від себе, або, як каже апостол Павло, поклади зла в нашому тілі мають бути духовно розп'яті, паралізовані, щоб не могли приносити і поширювати згубні плоди. Це є внутрішній акт самозречення та любові до Бога, до самого себе і до ближнього.



Ісуса ранить наше нарікання

Дата публікації:   2018-07-14
Автор:   ВВП
Напевно кожен з нас опинявся в ситуації, коли хтось проти нас виступив і ставився до нас, як до злочинця. Можливо, ця людина була обманена своїм додумуванням, людьми або мас-медіа. З нею не вдавалося нормально говорити, бо вона повірила брехні і не хотіла чути правди. Можливо, прийде час, наприклад, за кілька років, коли правда виявиться і ця людина отямиться, пізнає, що помилялася і прийде вибачитися, бо була обманена духом брехні. Отож, хай Бог їй простить, хоча її поведінка тепер нас болить і ранить. Але усвідоммо: кожного з нас демон так обманює по відношенню до Ісуса. Те саме робимо ми, коли нарікаємо на Бога. Коли прийде терпіння, ми починаємо бунтуватися і докоряти: «Чому це так? Боже, чому Ти це допустив?».



Мученик Ян Гус – 1-5 частина (відео)

Дата публікації:   2018-07-06
Автор:   ВВП
Мученик Ян Гус – 1-5 частина



Антиреформа, Церква і Содом. 3 частина: Заклик Біблії до покаяння і чистоти (відео)

Дата публікації:   2018-07-01
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 3 частина: Заклик Біблії до покаяння і чистоти



Антиреформа, Церква і Содом. 2 частина: Позиція Святого Письма і апостольської Традиції (відео)

Дата публікації:   2018-06-30
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 2 частина: Позиція Святого Письма і апостольської Традиції



Роздуми над Словом Життя Гал. 4,18-19

Дата публікації:   2018-06-30
Автор:   ВВП
Апостол нагадує галатам їхню першу ревність, коли словом і могутніми ділами проповідував їм Ісуса. Їхня щирість була великою. Це були погани, які прийняли Боже життя. Апостол ревнує за одне − щоб християни доросли до зрілості, щоб насправді були вкорінені у Христі, і буквально каже, щоб вони були сформовані, тобто перетворені в Христа. І апостол за них не тільки молиться, не тільки дає їм поучення з Божого слова, але й сам духовно переживає цей процес зміни. Цей процес і біль апостол переживає аж до кінця свого життя.



Слово життя Гал. 4,18-19 (від 1.07 до 15.07.2018)

Дата публікації:   2018-06-30
Автор:   ВВП
«Воно добре − ревнувати, але у добрім; завжди, а не лиш тоді, коли я між вами. О мої дітоньки, яких я знову народжую в муках, доки Христос вообразиться у вас!»



Антиреформа, Церква і Содом. 1 частина: Методи священика Кобилінського для зміни мислення (відео)

Дата публікації:   2018-06-29
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 1 частина: Методи священика Кобилінського для зміни мислення



Евтаназія − винищення чехів?

Дата публікації:   2018-06-29
Автор:   ВВП
У парламенті Чехії виступила депутат Прохазкова з пропозицією впровадження евтаназії за нідерландською моделлю. Вона стверджує, що нідерландським законом начебто не можна зловжити. Також вона посилається на свій буцімто лікарський авторитет, бо 30 років працювала в реанімації. Тому сьогодні для всієї Чехії просуває закон, який швидко усуне страждання − так, що лікарі вб’ють пацієнта. Гіппократ перевертається в гробі!Звертаємо увагу депутатів і кожного, хто буде підтримувати узаконення цього фашистського методу: якщо дана особа є християнином, то цим є виключена з Церкви. Вона запускає злочинний механізм, який вже не зможе зупинити! Цим здійснює злочин проти Бога і чеського народу!Шановні депутати, пам'ятайте: хто що посіє, те потім пожне! Усвідомте відповідальність за майбутні покоління!



Подружжя геїв і лесбіянок − це самогубство народу

Дата публікації:   2018-06-29
Автор:   ВВП
Гомо-лобісти в Чехії прагнуть знищити основну ланку суспільства, якою була і є сім'я. Існує реальна підозра, що 70 000 підписів петиції сфальсифікували, щоб потім мати можливість просунути до чеського суспільства автогеноцидний закон. Тому необхідно перевірити всі підписи. Крім сфальсифікованих підписів, тут також є підписи людей, які не були проінформовані і зовсім не підозрюють, які згубні наслідки принесе їхній підпис народу і  майбутнім поколінням. Без правдивого інформування кожного підписаного і без вказування трагічних наслідків, підписи є тільки обманом і маніпуляцією.