Празник Богоявлення 2014: Заклик до покаяння /Пастирське послання/

Дата публікації:   2014-01-18
Автор:   Синод УП ГКЦ

 

Празник Богоявлення 2014: Заклик до покаяння

 

(Пастирське послання)

 

Євангеліє свідчить: «Коли Ісус був хрещений в Йордані, ось, небо відкрилось і з неба голос промовив: Це Син Мій Улюблений». Суттю Богоявлення є об’явлення, що Ісус є істинний Бог і обіцяний Спаситель. Прийняття цього об’явлення з нашого боку передумовлено правдивим покаянням. Сьогодні це означає відділення від єресей, які руйнують Церкву, і відділення від євромайдану, який готує содомізм і самогубство Церкви і народу.

 

Фарисеї не прийняли Хрещення Іванове, не покаялися і відкинули план, який Бог мав з ними. На жаль, сьогодні багато церковних фарисеїв також відкидають правдиве покаяння, відкидають Христа, Його Євангеліє і схвалюють содомізм.

 

Св. Петро в день П’ятидесятниці закликає: «Покайтеся і охрестіться, та отримаєте того самого Духа, що й ми» (Діян. 2). Коли ми каємося, Дух Божий об’являє нам Христа і відкриває наші духовні очі, щоб ми Його прийняли.

 

Ми закінчили ювілейний рік Хрещення Київської Русі. Україна як народ прийняла тоді Христа і Божі закони. Трагедія полягає в тому, що в ювілейний рік Хрещення церковні лідери закликали християн до відступництва від Божих законів і прийняття євро-содому, що пов'язано з євромайданом. Тут зрадницька церковна ієрархія мусить чинити покаяння, бо виступила проти Бога і Церкви, та стала звідником народу.

 

Павлу, який переслідував істинних християн, Ісус з'явився на дорозі в Дамаск. У великому світлі він побачив Христа й почув Його голос: «Савле, чому ти Мене переслідуєш?» Він впав з коня і осліп. У Дамаску він був хрещений, прийняв Духа Божого, і йому повернувся зір. Подібний випадок повторився з жидами в Ефіопії.

 

В шостому столітті в Ефіопії, в Омирітському краї, було жорстоке переслідування християн через царя Данаяна, який був жидом. Данаян був переможений царем Елезвоєм і страчений. Олександрійський Патріарх до цього краю послав архиєпископа Григорія і священиків. Прийняттю християнства на цій території перешкоджали місцеві жиди під проводом їх керівника вченого Єрвана. Тому була розпочата релігійна дискусія між Єрваном і архиєпископом Григорієм, яка тривала кілька днів. Жиди не хотіли чути правду і не хотіли прийняти Христа. Єрван на кінець сказав архиєпископу, що він і жиди приймуть християнство, якщо він покаже їм живого Христа. Архиєпископ Григорій після короткої молитви, у якій просив про явлення Божої волі, пристав на цю умову. Він голосно молився і з довірою просив Бога, щоб прославився в цій ситуації. Коли закінчив молитву, всі на нього уважно дивилися. Раптом стався великий землетрус і грім страшний зі сходу, що й земля захиталася і всі попадали зі страху. Помалу ж вставши і до сходу очі возвівши, побачили, що відкрилося небо і хмара ясна з полум’ям вогненним і променями сонячними звідти сходила на землю. Посеред хмари ж видно було Мужа, гарнішого вродою від синів людських. Господь наш Ісус Христос лицем невимовно сіяв і одягом, до блискавок подібним, світився. Плавним рухом по хмарах ступав і йшов, наближаючись до нижніх. Тоді встав вгорі перед архиєпископом на хмарі, привертаючи всі очі і серця до себе вродою своєю, яку язик описати не може. Але від страху слави його, яку неможливо побачити, як колись учні на Таворі, впали всі ниць на землю: цар, вельможі і весь народ, від малого до великого. А юдеї, трепетом великим одержимі, туди і сюди оберталися, шукаючи втечі. Але не було можливо їм втекти, невидима сила тримала їх. Архиєпископ же укріпився і великим голосом до Єрвана закликав: «Це, о Єрване, Той, про Кого багато слів ти чув. Поглянь на Нього і переконайся, що єдин Свят, єдин Господь Ісус Христос на славу Бога Отця. Амінь.» Єрван же, омертвівши, не міг нічого промовити. І прийшов голос від величної слави Господньої, кажучи: «Заради молитви єпископа зцілює вас Той, Кого розіп’яли батьки ваші». Від голосу того ще більше людей стрепенулися і попадали на землю, страхом одержимі. Вони осліпли, і хоч розплющені мали очі, проте нікого не бачили. І тужили та ридали гірко. Коли це їм сталося, був перед лицем Господнім шум божественний і хмара світла сховала Його від всіх очей та йшла услід Йому, коли сходив Він угору, аж поки вся слава Господня не зникла у небі та все інше видиме для очей не сховалося. Цар же і вся громада християнська, осмілівши, сильним голосом услід Господу довго кликали, кажучи: «Господи, помилуй! Господи, помилуй!…». Чесний же архиєпископ лежав лицем до землі і за людей молитву Господу приносив зі сльозами. Люди ж один одного питали: «Чи бачиш що, брате?» І відповідали один одному, що нітрохи не бачать. Закричали ж до Єрвана: «Горе нам, учителю наш, що робиш?» Єрван же казав: «Чи ми одні осліпли? Чи і християни так постраждали?» Християни, чувши, казали: «Ми благодаттю Господа нашого добре бачимо. Ви ж єдині є сліпими за невірство ваше». Тоді Єрван зі всією громадою єврейською молив архиєпископа зі сльозами, щоб відкрив осліплені очі їхні та подав їм святе Хрещення. Архиєпископ же питав їх, чи справді вірують в Господа нашого Ісуса Христа. І повідомили всі, що вірують безсумнівно. Огласивши їх, сам і з тими, що були з ним єпископами і пресвітерами, служив Хрещення святого Таїнства. Було ж так, що коли входили євреї у святу купіль, зразу спадала з очей їхніх ніби луска, і прозрівали тілесними, а разом і душевними очима, серцем віруючи в правду, устами ж своїми Господа нашого Ісуса Христа ісповідуючи на своє спасіння.

 

Ефіопія в 6 столітті пережила своє Богоявлення. На молитву святого Григорія Христос з’явився у своїй славі християнам і жидам. Одні залишилися зрячими, а другі осліпли. Але на кінець через покаяння і віру сліпі прозріли фізично і духовно.

 

І сьогодні Україна через правдиве покаяння потребує прозріти духовно і душевно. Це означає, що потребує прийняти живого Христа, а також правду про сучасну реальність. Гузарова церковна ієрархія вносить прокляття на Галичину через єресі. Тому католики вже не розпізнають основні правди християнства. Більш того, вони не в змозі прийняти навіть звичайну реальність, що пріоритетом політики ЄС є узаконений гомосексуалізм! Він знищує всі моральні, духовні та християнські цінності. Злочин Гузарової зрадницької ієрархії полягає в тому, що цю реальність свідомо приховує. Це є ознакою прокляття, пов’язаного з втратою совісті і розуму. Галичани копають гріб собі і Україні, коли фінансово і матеріально підтримують євромайдан. Це самогубство церковники подають їм як патріотизм та їх християнський обов’язок.

 

Навпаки, правовірні католики УП ГКЦ є голосом волаючого в пустелі. У даній ситуації Гузарові католики мали б зробити інший майдан – з вимогою, щоб пішла у відставку Шевчукова церковна влада. За свої єресі кард. Гузар, Глава УГКЦ Шевчук і ті єпископи та священики, які знаходяться з ними в єдності, стягнули на себе Боже прокляття згідно Гал. 1,8-9. Сучасна політична влада захищає Україну від євро-содому. Церковна влада цей євро-содом, а тим самим і автогеноцид народу, просовує навіть ціною братовбивчої війни! Така церковна влада мусить бути скинена.

 

Ісус, хоч не мав гріха, показав нам через Богоявлення необхідність правдивого покаяння. Його суть – це признати перед собою і перед Богом, що я був обманений церковними лідерами і мас-медіа. Вони є інструментом євро-содому і американських глобалістів. Покаяння означає почати називати правду правдою, а гріх гріхом, конкретно називати єресі Гузара єресями і відділитися від них та від нього, а також від тих, хто їх просуває. Покаяння означає прийняти правду, що євромайдан просовує систему гомосексуалізму. Кожен католик і кожен християнин повинен це признати і засудити.

 

Від імені Синоду єпископів УП ГКЦ закликаємо в день Богоявлення обманених галичан:

 

1) щоб вони відділилися від Гузара, Гудзяка і Шевчука, які ведуть до дочасного і вічного пекла;

 

2) щоб дистанціювалися від содомітського євромайдану.

 

Бог хоче через покаяння об’явитися українському народу і врятувати його від євро-содому і автогеноциду!

 

Усіх щирих греко-католиків благословляють

 

+ Маркіян, ЧСВВр
Глава УП ГКЦ

 

+ Дмитро, ЧСВВр
Єпископ-секретар УП ГКЦ

 

Львів, 19.01.2014р.

Приєднані файли
Празник Богоявлення 2014: Заклик до покаяння /Пастирське послання/ (19.1.2014) Скачати Празник Богоявлення 2014: Заклик до покаяння /Пастирське послання/ (19.1.2014) .DOC 46.0 kB