Тільки Христовий хрест є мостом до Бога

Дата публікації:   2015-05-09
Автор:   ВВП

 

Тільки Христовий хрест є мостом до Бога 

 

 

Божа любов проявилася в тому, що Бог віддав Сина свого Єдинородного, щоб ніхто, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне. Син Божий став людиною, щоб відкупити нас з наших гріхів: «Даси йому ім'я Ісус, і Він спасе народ свій від гріхів їхніх» (Мт. 1,21). «Сьогодні в місті Давидовім вам народився Спаситель, який є Христос Господь» (Лк. 2,11). Грішна людина не може сама себе відкупити. Після першого гріха ми не можемо самі відкрити небо. Жодна наука самоспасіння, яку мають індуси чи буддисти, нікого не спасе, ані жодні людські методи нікого не спасуть і не позбавлять гріхів. Між нами і Богом є прірва. З одного боку – грішна людина, а з іншого – святий Бог. Ніякими людськими зусиллями, добрими справами, самоспасительними релігіями чи медитаціями ми не подолаємо цю прірву. Тільки Христовий хрест є тим мостом, який грішна людина може перейти і з’єднатися зі святим Богом. Це прості істини християнства.

 

Грішна людина не може власними силами спастися. Ми не можемо самі себе витягнути за волосся, як Барон Мюнхаузен. Нас мусить витягнути Ісус, а Він зробив це на Голготі. Він помер за нас на хресті, і треба, щоб ми це знали, щоб проповідували цю основну правду, щоб люди були спасенні і не витрачали час на якість теології і дискусії про ніщо. У проповіді ми повинні йти до суті проблеми – це має сенс. Ми повинні проповідувати, а не дискутувати. Проповідувати Євангеліє, а не вести діалоги. Це велика різниця. Якщо ми будемо філософствувати, то самі відкриємось сумнівам. Треба проповідувати в силі Святого Духа, і тоді люди будуть навертатися.

 


 Завантажити: Тільки Христовий хрест є мостом до Бога