Відповідь на єресі патріарха Кирила

Дата публікації:   2016-08-06
Автор:   ВВП

 

Відповідь на єресі патріарха Кирила


Цитата п. Кирила: «Моє звернення до всіх – і до православних, і до мусульман: живіть у мирі... Бо якщо люди вірять в Бога, вони не можуть сіяти навколо себе зло, і тим більше не можуть ненавидіти один одного» (2016р., після прибуття в Казань під час візиту в Татарстан, http://www.tatarstan-mitropolia.ru/newses/eparh_newses/kaznews/?id=61069).

Відповідь: Хоча заклик звучить гарно, але Кирило тут непрямо стверджує, що мусульмани і християни вірять в того ж Бога, а це – єресь. Небесний Отець віддав свого Єдинородного Сина, але мусульмани відрізають людям голови за те, що вони прийняли Ісуса Христа. Отож, християнський Бог любові – Отець – не тотожний Аллаху, який вимагає ритуальних жертв кафірів – християн і невіруючих.

 

Кирило обманює і проголошує єресі проти Біблії і проти Священної Традиції.

 

Цитата п. Кирила: «У нас є розбіжності в нашому розумінні Бога, в нашому релігійному житті, але у нас є спільне (з іншими релігіями) – молитва» (2010 р., в мечеті в Баку, тема: Молитва з'єднує нас з Богом https://www.youtube.com/watch?v=6sXZ3B296bs, http://baku.eparhia.ru/eparchy/istoricheskiy_vizit_svyateyshego_patriarcha_moskovskogo_i_vseya_rusi_kirilla_v_azerbaydjan_24-26_aprelya_2010/).

Відповідь: Є молитва до Бога і є молитва до демонів. Апостол Павло каже, що тими, кому погани приносять жертви отож і до кого моляться є демони; їм погани приносять жертви і до них моляться (1 Кор. 10,20). Ми не маємо спільної молитви з поганами!

 

Цитата п. Кирила: «Коли нам кажуть, що релігії розділяють людей, ми говоримо, що це брехня».

Відповідь: Тут Кирило сказав приховану єресь, яка заперечує Святе Письмо і Священну Традицію. Історія доводить якраз протилежне. Коли місіонери прибували на території, де панували інші релігії, християнських місіонерів мучили і вбивали. Також християнських мучеників, які відмовилися принести жертву демонам і відректися християнства, брутально вбивали. Коли поганські релігії є при владі, вони жорстко переслідують християнство.

 

Цитата п. Кирила: «Релігія може розділяти одну людину від іншої тоді, коли ця людина не молиться, не розмовляє з Богом, не відчуває Бога».

Відповідь: Кирило стверджує, що християнин і поганин завжди, під час кожної «молитви», говорить з Богом, і приходить до висновку, що коли християнин і поганин не моляться, то вони розділені між собою. Однак як він пояснить, що ісламісти в 2015 році в Лівії відрізали голови 21 молодому єгипетському християнину і під час цього молилися? Який це був бог, якого вони відчували і з яким розмовляли? Ритуальні вбивства завжди супроводжуються «молитвою», але до демонів, а не до істинного Бога. Кирило цілеспрямовано маніпулює, бреше і проголошує єресі.

 

Промова п. Кирила з нагоди свята святого Володимира, 2016 р.:

Цитата п. Кирила: «Ми повинні пам'ятати про те, що православна віра – це той стовп, той стержень, який ніколи не дасть Росії бути поневоленою чи зруйнованою. Зрадимо, відмовимося – втратимо все».

Відповідь: Кирило сказав правду, що якщо зрадимо свою віру або від неї відступимо втратимо все. Але він це вже зробив, і тим самим виключив себе з Церкви. На ньому лежить Божа анатема згідно Гал. 1,8-9.

 

Цитата: «Ми знаємо, яку страшну ціну заплатив наш народ за боговідступництво, за ті гори людських страждань, які були створені людськими руками тих, хто відступив від Бога».

Відповідь: Кирило перестерігає людей, що покаранням за відступництво від Бога була Друга світова війна і гори страждань. Але що він хоче цим досягнути? Щоб люди не відпали від Бога? Ні, бо він сам вже відпав від Бога і є співавтором єресей, які були проголошені на Критському Соборі. Ці єресі гірші, ніж фізичне переслідування православних християн, бо вони руйнують віру в корені. Кирило став більшим ворогом Церкви, ніж атеїсти, які переслідували Церкву ззовні. Сьогодні йому йдеться про те, щоб люди не відділилися від нього. Але хто тримається Кирила, перебуває з ним на дорозі відпаду від Бога, на дорозі єресей, на дорозі до погибелі.

 

Цитата: «Живучи в час воєнних чуток і загроз, ми залишимося сильними і непереможними, якщо збережемо нашу віру».

Відповідь: Кирило встановлює умову – якщо збережемо віру, залишимося непереможними. Однак сьогодні, щоб православний християн міг зберегти віру, він повинен відділитися від Кирила! Якщо прийме його нове вчення т.зв. екуменізму і міжрелігійного діалогу, то стане зрадником Христа і православної віри.

 

Цитата п. Кирила: «Але і багато неправославних, як ми добре це знаємо з діалогу з традиційними релігіями, готові підтримувати ті самі моральні цінності, які ми знаходимо в Євангелії».

Відповідь: У чому суть Євангелія? Лише якісь моральні цінності? Ні, суть Євангелія полягає в тому, що Бог віддав свого Єдинородного Сина, який помер за наші гріхи на хресті і на третій день воскрес із мертвих. Хто увірує, буде спасенний, а хто не увірує, буде засуджений (див. Ів.3,18; Мр. 16,16). А цю основну правду спасіння поганство систематично і свідомо відкидає. Без Ісуса ніхто не буде спасенний. Кирило бреше, коли каже, що ці т.зв. релігії – насправді поганські культи, які вшановують демонів – мають ті самі моральні цінності, які дає Євангеліє. Кирило виявив, що не знає суті Євангелія.


+ Ілля
Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату


+ Методій, ЧСВВр           + Тимотей, ЧСВВр
єпископи-секретарі



04.08.2016р.


Завантажити: Відповідь на єресі патріарха Кирила (04.08.2016)