Слово Патріарха Іллі на празник святого Архангела Михаїла

Дата публікації:   2017-11-21
Автор:   ВВП

 

Слово Патріарха Іллі на празник святого Архангела Михаїла

 

Сьогодні празник святого Архангела Михаїла. Його ім'я по-єврейськи означає «Хто як Бог». Цими словами Михаїл закликав добрих ангелів бути вірними Богу і чинити опір Люциферу та всім ангелам, які повстали проти Бога. Слово Боже говорить: «І настала війна на небі: Михаїл і ангели його воювали проти дракона, і дракон воював та й ангели його, та не перемогли, ані місця не знайшлося їхнього більше на небі. І повержено дракона великого, змія стародавнього, званого дияволом і сатаною, що зводить вселенну, повержено його на землю, і ангели його з ним повержені» (Одкр. 12,7-9).

 

Диявол робить все для того, щоб якнайбільше душ пішло до погибелі. В нашій боротьбі, тобто в боротьбі за спасіння своєї душі і душ наших близьких, Бог дає нам на поміч Архангела Михаїла та інших ангелів, які мають нас захищати.

 

Наше життя – це дійсно боротьба. Проти кого ми повинні боротися? Найперше – проти демонічних сил, які мають владу над світом, діють в духовній області і підсувають сугестивні думки. Як мобільний телефон приймає сигнали та повідомлення, так люди часто приймають ці негативні думки, якщо не захищаються щитом віри і мечем Духа, яким є слово Боже.

 

Також ми повинні боротися з брехнею в нас, інакше вона знищить нас, адже людина через первородний гріх радо вірить брехні. Ісус є Правда, жива Правда. Він є Спасіння. Його маємо триматися. Тому суть християнства полягає в заклику Ісуса: «Зречись себе, візьми свій хрест і йди за Мною!».

 

Боротьбу ми повинні вести також проти системи світу, який оточує нас. Це система брехні. Ісус говорить про князя цього світу, який сьогодні діє особливо сильно. Він – брехун і вбивця. Диявол не хоче здаватися, не хоче поступитись ані на міліметр. Він використовує продумані методи для знищення правди – не тільки християнства, але й звичайної правди. Погляньмо навколо: гендерна політика просовує всі збочення як норму; ювенальна юстиція викрадає дітей у батьків зі штучних причин і віддає їх на усиновлення гомосексуалістам; далі йде евтаназія, чіпування, легалізація наркотиків, щеплення шкідливими вакцинами, що викликають захворювання і неплідність. Це все – злочини проти людяності, які просовуються під позитивними поняттями. Сьогодні існує т.зв. демократія, яка прокладає шлях всесвітній глобалізації. Це тероризм, який буде нищити людину, психічно і фізично катувати вже навіть дітей і робити з них одержимих індивідуумів. Дійсно – це наче б відкрилося ціле пекло. Люди демонізовані, дозволяють себе обманювати, і то аж настільки, що самі собі підписують смертний вирок – повільно, крок за кроком. Змінюються закони, структури, а потім ця система вже їде, як машина. А потім ці обманені люди йдуть широкою дорогою до загибелі. Так, в ці дні вирує духовна і психологічна війна, а тому так потрібні наші молитви, наше свідчення, наша відвага... Чого боятися? Ми не повинні провокувати, маємо бути обережні, як змії, але страх може зробити з нас зрадників. Треба мати чіткі норми: Господи, Твоє слово, Твій закон і Твоя воля є для мене нормою. Ми повинні дивитися на все з погляду смерті і вічності. Смерть і так прийде, тож чого боятися? Адже йдеться про ту найбільшу цінність – вічне життя.

 

В цей час ще більше потрібно, щоб ми зверталися до святого Архангела Михаїла, щоб він допоміг нам. Ми повинні вести боротьбу під його прапором: за Божі справи, за Його Царство. Ми не самі, з нами ангели на чолі з Архангелом Михаїлом. Нехай сьогодні Бог дасть усім нам ласку, щоб ми дійсно були воїнами Христа, готовими віддати за Нього і своє життя. Скільки людей боролося за свободу! Скільки людей віддало життя за свій народ, за свою Батьківщину! Боже Царство – це наша справжня і вічна Батьківщина! Тим більше потрібно, щоб ми не дозволили себе обманути і не зреклися Христа, але навпаки – щоб були Його свідками. Коли ми відважно станемо у вірі, злі духи відійдуть. Нехай святий Архангел Михаїл допоможе їх перемогти. Вони хочуть залякати нас, щоб ми втекли, але ми повинні стояти у вірі, а тоді Бог через нас буде діяти. Треба пам’ятати: ти не сам, з тобою Ісус, Він є в тобі. А віра – це те, що перемагає світ. Віра – це те, що перемагає диявола. Святий Архангел Михаїл очолює небесне військо, до якого належимо і ми. Нехай Бог дасть нам відвагу, щоб ми йшли за Ісусом і не боялися свідчити про Нього та Його Царство своїм життям і своєю смертю. І навіть якщо б нас вбили чи замордували, ми переможці, бо нам належить Боже Царство.

 

У цей день також просімо щирим серцем, щоб Бог через заступництво святого Архангела Михаїла зв'язав над нашим народом усіх духів, які хочуть зманіпулювати, залякати і обманути людей. Хай Бог дасть їм світло, щоб вони дійсно поставили на перше місце Бога, а потім і свій народ, і щоб по-справжньому служили Богу та народу – всі державні керівники, – однак не лише вони, але й кожен з нас. Звичайно, Архангела Михаїла набагато перевищує Пресвята Богородиця, яка наступає дияволу на голову – і до неї маємо звертатися, але в цей день святого Архангела Михаїла Бог дає особливі ласки через нього. Отож хоча б одну хвилину просімо Бога в короткій молитві, а потім звернімося до святого Архангела Михаїла, щоб він дійсно зв'язав сили темряви, тих демонів, які мають одну програму – брехню і смерть. В духовній боротьбі фізичною силою ми нічого не можемо зробити, але велику вартість має наша віра, а також наші терпіння і хрести, які з’єднуємо з Ісусовим терпінням і хрестом та жертвуємо Йому. Молитва віри принесе благословення, навіть якщо не побачимо результатів одразу. Нехай святий Архангел Михаїл дійсно випросить передусім для Церкви, а потім і для цілого народу звільнення від сил темряви, щоб демони, які тримають в рабстві людей і роблять їх медіумами зла, були вигнані, а люди щоб були звільнені. Також просімо, щоб і ми були визволені від усіх нападів та спокус, якими ці сили через брехню впливають на нас, і щоб ми слухали ангелів-хоронителів і Архангела Михаїла, який підказує нам добрі думки. Нехай він випросить для нас силу боротися проти брехні і гріха.

 

Молимося також за тих, хто носить ім'я Архангела Михаїла, щоб за його заступництвом Бог дав їм ласку також бути борцями за Боже Царство. Хай під опікою святого Михаїла вони борються проти диявола і його системи, яка хоче знищити наші народи і людські душі та кинути їх в пекло.

 

На кінець можемо помолитися відому молитву до святого Архангела: «Святий Архангеле Михаїле, охороняй нас в боротьбі проти злоби і підступів диявола. Нехай Бог йому прикаже, покірно просимо, а ти, князю війська небесного, сатану та інших злих духів, які для погибелі душ блукають по світі, силою Божою до пекла вкинь. Амінь!»


Завантажити: Слово Патріарха Іллі на празник святого Архангела Михаїла