Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16

Дата публікації:   2017-06-18
Автор:   ВВП

 

Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16

 

«Тож уважайте пильно, як маєте поводитися – не як немудрі, а як мудрі,

використовуючи час, бо дні лихі»

 

Rozdumy nad slovom zhyttja Ef 5_15-16Ми повинні вважати, і це кожен з нас. На кого? Самі на себе. І на що? На те як поводимося. А чому? Щоб поводитися не як немудрі, а як мудрі. Отож, що маємо робити? Не марнувати цього часу, бо настали лихі дні. Що означає марнувати час? Це коли клопочемося про марноти, які проминають, і коли не намагаємося в часі зібрати собі духовні скарби, які злодії нам не вкрадуть та іржа не зіпсує.

 

Якщо читаємо Боже слово далі, то там написано: «Тому не будьте необачні, а збагніть, що є Господня воля». Це означає, що той, хто намагається збагнути Божу волю на тому місці, де перебуває, і в той час, який Бог йому дає, такий є розумним і мудрим. Далі сказано: «Не впивайтеся вином, а сповнюйтеся Духом. Проказуйте між собою псалми, гімни та духовні пісні». Апостол наголошує: «Співайте та прославляйте у серцях ваших Господа», а потім додає: «дякуйте за все завжди Богові й Отцеві в ім'я Господа нашого Ісуса Христа». Це розумно і мудро. Цим ми використовуємо час. Перед тим в 11 вірші написано: «Не беріть участі в безплідних ділах темряви, а радше їх картайте, бо що ті люди (відвернені від Бога) потай виробляють, соромно й казати». Сьогодні ситуація ще гірша – злі діла робляться вже не таємно, але явно, і ними навіть отруюють малих дітей, щоб знищити їх душі. «Все, що ганиться, стає у світлі явним». І апостол підкреслює: «Все, що виявляється, стає світлом. Тому сказано: “Прокиньсь, о сплячий, і встань із мертвих, а Христос освітить тебе!”». Ми не маємо бути духовно сплячими, але маємо бути ревними служителями Ісуса. Він – наш Господь, Він завжди з нами, навіть якщо Його не бачимо і не усвідомлюємо цього. Тому на молитві треба завжди знову усвідомити, що Бог є з нами, а коли Бог з нами, то хто проти нас?

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Еф 5,15-16