Праведник житиме вірою

Дата публікації:   2018-04-23
Автор:   ВВП

 

Праведник житиме вірою

 

«Праведник житиме вірою» (Рим. 1,17).

Слово Боже закликає нас ходити у вірі, тобто опиратися на Боже слово, діяти відповідно до нього. Не згідно з тим, що відчуваємо, але відповідно до того, що каже Бог. Коли Бог дасть нам гасло – конкретне слово, що треба зробити, мусимо зробити цей крок. Тоді отримаємо досвід. Такий досвід мав, наприклад, Давид, коли Бог вирвав його з пащі лева чи ведмедя. Тому він спокійно йшов в бій з Голіатом і сказав: «Господь вирве мене з твоїх рук, а ти впадеш мертвий!». Він мав певність через досвіди віри. А далі сказано і про причину його несхитної надії: «Тому що я покладаюся на Господа Сил, а ти – на своє вміння і на свій меч!». Знаємо, як це закінчилося: Давид – практично ще хлопець, самим камінцем, киненим з пращі, убив величезного, озброєного й досвідченого воїна, і так врятував Ізраїль від філістимлян.

 

Бог хоче від нас, щоб ми жили з віри. Святе Письмо каже: «Праведник житиме вірою». Але це не означає, що ми не повинні використовувати розум. Бог дав нам розум, а також волю і відчуття. Але необхідно, щоб в нашому житті була гармонія. А щоб ця гармонія настала, потрібно, щоб чуття були підпорядковані волі, воля – світлу розуму, а розум – Богу. Якщо це не так, то в нашій душі немає гармонії.

 

Отож, Бог хоче, щоб ми вчилися робити кроки віри. Цим здобудемо досвід. Тоді матимемо міцну надію на те, що Бог і в інших ситуаціях вирішить невирішальне. І навіть якщо б в деяких ситуаціях ми програли, все ж Бог має останнє слово.

 

Завантажити: Праведник житиме вірою