Роздуми над Словом Життя Рим. 6,16

Дата публікації:   2018-11-30
Автор:   ВВП

 

Роздуми над Словом Життя Рим. 6,16

 

«Хіба не знаєте, що ви слуги того, кому віддаєте себе за слуг на послух, кого слухаєтеся: чи то гріха ‒ на смерть, чи то послуху ‒ на праведність?»

 

Цей вірш зі Святого Письма вказує на глибоку правду про послух, плодом якого є вічне життя в небі або вічна смерть в пеклі.

 

У цьому вірші крім слова «послух», підкреслено слово «слуга», в грецькому оригіналі ‒ раб, рабство (грец. dúlos). Наш переклад використовує лише слова «служити» і «слуга». Згідно з оригіналом, цей вірш мав би звучати так:

 

Чи ж ви не знаєте, що ви є рабами того, кому в послусі віддаєтеся за рабів? Ви є або рабами гріха, а це веде до смерті, або слухаєтесь Бога, і це веде до оправдання з гріха і до життя.

 

Жодна людина, яка цілковито не служить Богові, не є вільною, але є рабою первородного гріха, який є в ній. Вона автоматично слухає первородний гріх, тобто родовище брехні та зла в своєму нутрі. Він затемнює розум і ослаблює волю, так що людина не зносить правду про себе, відкидає справжнє добро і не хоче служити Богу та зберігати Його заповіді.

Як виникла духовна інфекція першого гріха? Через непослух перших людей Богу і послух дияволу та реалізацію його брехні на власну шкоду і шкоду для свого потомства.

 

Хто такий диявол і хто такі демони? Це упалі ангели ‒ духовні істоти (т.зв. негативні енергії). Бог створив тільки добрих ангелів, але інтелектуальна гордість і небажання підкорятися та слухати свого Творця, призвела до бунту проти Бога. Таким чином, Божі ангели, які відкрилися гордості, стали демонами, які відмовляються слухати Бога.

 

Тут знову бачимо, наскільки серйозним є послух Богу. Через послух віри ми з’єднуємося з Богом, але через невіру і непослух від Нього відділяємося. Якщо ми слухаємо Бога, ми вільні від рабства, в якому нас тримає первородний гріх. Якщо ми не слухаємо Бога, то є рабами гріха, і навіть якщо б ми були мільйонерами, міністрами, славними художниками та письменниками, всесвітньо відомими вченими, чи навіть президентами. Кожен, хто не слухає Бога, є рабом гріха і не є вільним.

 

Перший гріх вчинили прабатьки ‒ вони не послухали Бога, і ми успадкували від них цю схильність ‒ не слухати Бога, а слухати гріх. Духовна генетична програма гріха приносить дочасну і вічну смерть ‒ вічне відділення від Бога в пеклі. Духовна отрута втілилась до душі через послух упалому ангелу, дияволу.

 

Бог змилувався і з любові дав  нам Свого єдиного Сина. Він відкупив нас від гріха Своєю смертю на хресті, дарував нам прощення гріхів і звільнення з рабства родовища зла ‒ первородного гріха. Для цього Він дав нам Свою ласку, а водночас Своє слово, якого ми повинні в послусі дотримуватися. Так вже тут, на землі, ми стаємо вільними у Христі. Коли ходимо в силі Його Духа, в послусі Його заповідям, ми є вільними і вже не є рабами гріха. Отож ця свобода має єдину умову: слухати Бога, жити в залежності від Нього ‒ так, що рахуємось з Ним у своєму особистому житті, що звертаємося до Нього при прийнятті рішень, шукаємо Його волю, просимо світла і сили та шануємо Його заповіді.

 

Сьогодні бачимо, скільки людей є залежними не від Бога, а від алкоголю, наркотиків, нечистих збочень, азартних ігор, від кар'єри, споживацтва, грошей, свого шлунку, деструктивних ідеологій, від свого его, декадентської музики, яка усуває розум і робить з людей зомбі. Кожна така людина є рабом гріха.

 

Основне питання: кого я слухаю і кому служу? Гріху? Це веде до вічної смерті.

 

Чи слухаю Бога і служу Йому? Це веде до оправдання з гріха і до вічного життя!

 

Життя коротке. Не знаєш ні дня, ні години своєї смерті. Будь мудрий! Служити Богові означає царювати!

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 6,16