Адвент 2018, метаноя ‒ ортодоксія

Дата публікації:   2018-12-07
Автор:   ВВП

 

Адвент 2018, метаноя ‒ ортодоксія

 

Чому в даний час Церква переживає таку глибоку кризу? Велику провину за це несе аджорнаменто Івана XXIII і постсоборний дух.

Отож, що в цей час адвенту, в час покаяння, мали б чинити єпископи, священики і монахи? Вони мали б відділитися від духовної отрути аджорнаменто і постсоборного духу, що просовує єресі, які руйнують суть християнства.

 

Актуальна обнова хресних обітів відноситься до таких областей:

1. Сучасні єресі

В області віри треба відділитися від єресей, які заперечують найосновніші правди. Необхідно створити такі умови, щоб було можливо єресі ідентифікувати і відділитися від них. Таким чином знову ясно засяють правди віри. Далі треба проповідувати в повноті і живо Боже слово та вести Божий люд до навернення і на шлях наслідування Христа!

 

2. Синкретизм з поганством

На християнських територіях продовжується процес сильної популяризації поганства. Пропагуються східні медитації (йога, дзен...), різні поганські філософії, інь і янь, а також практики бойових мистецтв, пов'язані з медитацією, фен-шуй ‒ забобонне оздоблення дому слонами, жабами, черепахами, дзвіночками над дверима, які начебто вітають духів.

Систематично програмується ісламізація християнських територій з метою знищення християнства. Вона відбувається при інтенсивній співпраці Ватикану. Йдеться про організований джихад у формі імміграції. Умови для ісламізації створив II Ватиканський Собор через документ Nostra aetate, який містить фальшиве твердження, що ми поклоняємось одному і тому самому Богу. Так, є тільки один Бог, але в Трьох Особах. Він не тотожний з Аллахом, який є найвищим (akbar) з 360 поганських божків Мекки. Цей Аллах Акбар наказує відрізати голови християнам і змушувати їх відректися Христа.

 

3. Антимораль

Ліберальна теологія релятивізує Божі заповіді і просовує легалізацію содомії. Ексгортація Amoris laetitia запроваджує суб'єктивний підхід до Божих заповідей. Тим самим усуває свідомість гріха і потребу покаяння та скасовує об'єктивні моральні норми. Християнство стає звітрілою сіллю і згіршенням для світу.

 

4. Викрадання дітей

Чому викрадають дітей? Це результат узаконення содомії. Так звані гомоподруги, багато з яких є педофілами, хочуть дітей. Тут йдеться про найжорсткішу тиранію щодо дітей, яких викрадають у батьків під прикриттям т.зв. запобігання насильства в сім'ї. Викрадених дітей сексуально зловживають і вони стають джерелом великого збагачення для т.зв. прийомних сімей (бізнес з дітьми). Мовчання і байдужість Ватикану щодо тиранії дітей означає співучасть у злочині проти людства! Сюди відноситься судовий вирок Христа: «Що ви не зробили одному з цих найменших, того Мені не зробили» (Мт. 25,45).

 

5. Окультизм

У другій половині ХХ століття відбулася експансія поганства в Європу та Америку. Суттєвою частиною поганства є окультизм. Замість того, щоб Ватикан виступив проти нього, декларацією Nostra aetate він проголосив на Соборі пошану до поганських культів, які приносять жертви демонам і сатані. Це гріх проти першої заповіді Декалогу. Пересторога перед поганським ідолопоклонством міститься на багатьох місцях Святого Письма. Ворожіння, магія, спіритизм та їх найрізноманітніші форми після II Ватиканського Собору просякли усе християнство. Також йдеться про практики йоги, східної медитації, дзену. На окультизмі також базуються різні психологічні методи, такі як реберзинг, чаннелінг (спіритизм), фальшиве вчення про реінкарнацію, секти Шрі Чинмоя, Махаріші Махеша з трансцендентальною медитацією, Харе Крішна і сатанинські секти. Мовчання Церкви на поганство і окультизм не можна оправдати.

Окультне закулісся також є за гороскопами, сонниками, кондиціонограмами, нумерологією, талісманами, чудодійними рослинами, каменями... Обманені католики звертаються за допомогою до так званих енергій, а насправді до демонів.

Що таке т.зв. альтернативна медицина? Вона включає багато форм, які пов'язані з окультизмом, наприклад, гомеопатія, акупунктура, акупрессура, китайські масажі, лікування т.зв. месмеризмом (тваринним магнетизмом), метод Сильви, Рейкі...

 

6. Масонство, НСП

Перед Собором кожному католику було зрозуміло, що жоден католик не може бути масоном. За це існувала церковна екскомуніка. Він також не міг бути членом клубу, підпорядкованого масонам (Лайонс, Ротарі).

Іван Павло II схвалив новий кодекс, яким прийняв масонів у Церкву. Тепер вони займають найвищі посади в її управлінні. Це також плід аджорнаменто ІІ Ватиканського Собору. Тому ісламізацію і гендер сьогодні просовують не тільки закулісні еліти, але й сучасний Ватикан.

 

7. Віра в Христа (ортодоксія)

Ліберальні єпископи та священики є найбільшою перешкодою для відновлення Церкви. Вони не хочуть його допустити. Самі не входять до Божого Царства і перешкоджають в цьому іншим (Мт. 23,13).

Архиєпископ Цолліч проголосив найбільшу єресь, що Христос не помер за наші гріхи, але тільки зі солідарності з терплячими. Багато теологів сьогодні не вірять у історичне та реальне воскресіння Ісуса Христа. Вони замасковують свою невіру фразами про есхатологію, символи, суперісторію чи міфи. Але правда віри така: Ісус є правдивий Бог і правдивий Чоловік, Він помер за наші гріхи і дійсно воскрес з мертвих, що є доказом його Божества.

 

8) Прийняття Ісуса

Віра заснована на конкретному кроці прийняття Ісуса, тобто на вступі до особистого відношення з Ним. Якась теоретична або академічна віра в годину смерті нікого не спасе. Ісус помер за мої гріхи і визволив мене з рабства диявола! (Ді. 26,18) Цю правду я повинен прийняти і поставити Господа Ісуса на 1-ше місце в шкалі своїх цінностей. Кожен щирий єпископ або священик мусить вирішити наслідувати Його, як апостоли та мученики.

Єпископу Лаодикеї Ісус каже: «Ти ні холодний, ні гарячий, тому виплюну тебе з Моїх уст» (Одкр. 3,15-17)

 

9) Заповіт з хреста

Ісус сказав з хреста: «Жінко». Мати Ісуса є другою Євою. Так, як носимо в собі генетичний код гріха Єви, так і маємо прийняти до свого найвласнішого „in sua“ (eis ta idia) (Ів. 19,27) і Божу ласку, дану Марії, щоб через неї і Святого Духа ми були перетворені в Христа. Усі великі святі були великими почитателями Діви Марії. Стань під хрест, подивися Ісусові в очі ‒ так, як справжній учень, і з вірою прийми духовну трансплантацію серця через слова: «Ось, мати твоя». Тим самим здійснюється пророцтво: «Дам вам нове серце» (Єз 36).

 

10) Прийняття Святого Духа

Церква народилась через зіслання Святого Духа. Сьогодні багато теологів вигнали Святого Духа через єресі і замінили його духом світу (аджорнаменто). Святого Духа треба прийняти в повноті так, як апостоли в день П’ятидесятниці. Але і цього недостатньо. Треба, за прикладом апостолів, ходити у Святому Дусі. Це означає дати Святому Духу простір, щоб бути Ним перетвореними в Христа ‒ так, як апостоли, і наслідувати Ісуса навіть ціною фізичної смерті. Тоді будемо справжніми свідками (мартирес), а не церковними менеджерами або цирковими клоунами в церковному одязі.

 

Актуальна віднова хресних обітів, Адвент-2018:

1) Чи відрікаєшся духа єресей, що приховується за історично-критичним методом, який ставить під сумнів правду про Триєдиного Бога, Божество Сина і натхнення Святого Письма?

Відповідь: (Відрікаюся)

2) Чи відрікаєшся духа «Nostra aetate» та відкритості до поганського буддизму, індуїзму та ісламу?

Відповідь: (Відрікаюся)

3) Чи відрікаєшся духа аморальності, що релятивізує Божі заповіді та популяризує содомію та інші збочення ЛГБТК?

Відповідь: (Відрікаюся)

4) Чи відрікаєшся духа байдужості до викрадання дітей у батьків соціальними службами?

Відповідь: (Відрікаюся)

5) Чи відрікаєшся сатани і демонів, особливо тих, які сьогодні діють через різні приховані форми магії, віщування та спіритизму, а також духа Нью Ейдж?

Відповідь: (Відрікаюся)

6) Чи відрікаєшся співпраці з масонством та НСП і духа, який є за ними?

Відповідь: (Відрікаюся)

7) Чи віриш, що за тебе і за твої гріхи Господь Ісус Христос помер на хресті і на третій день воскрес ‒ реально та історично?

Відповідь: (Так, вірю)

8) Чи приймаєш Господа Ісуса за свого Спасителя, і чи ти охочий наслідувати Його ‒ так, як Він цього від тебе хоче? (Мт. 16)

Відповідь: (Так)

9) Чи приймаєш заповіт з хреста, виражений словами Ісуса до учня: «Ось мати твоя!»?

Відповідь: (Так)

10) Чи приймаєш в повноті Святого Духа, щоб бути, як апостоли, Христовим мартирем?

Відповідь: (Так)

Підпис _________________________ дата ____________2018 р.Б..

 

Було б дуже корисно, якщо б єпископи і священики, найкраще з амвону, в котрусь із неділь адвенту публічно відновили свої хресні обіти.

 

+ Ілля

Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

 

+ Методій, ЧСВВр   + Тимотей, ЧСВВр

єпископи-секретарі

 

5.12.2018

 

Завантажити: Адвент 2018, метаноя ‒ ортодоксія (5.12.2018)