Пастирське послання

Дата публікації:   2019-06-06
Автор:   ВВП

 

Пастирське послання

 

Слава Ісусу Христу!

Господь Ісус після свого воскресіння 40 днів з’являвся апостолам і навчав їх. На 40 день Він вознісся з Оливної гори на небо. У день свого вознесіння на небо Ісус сказав: «Не покидайте Єрусалиму, але чекайте обітниці Отця, що її ви від Мене чули; бо Йоан христив водою, ви ж по кількох цих днях будете хрещені Святим Духом». А далі їм сказав: «Ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі».  Дев'ять днів апостоли залишалися на молитвах в Єрусалимі. Десятого дня, в неділю зранку, близько 9 години, зненацька роздався з неба шум, неначе подув буйного вітру,  і сповнив увесь дім, де вони перебували. І з'явились їм поділені язики, мов вогонь, і осіли на кожному з них. Усі вони сповнились Святим Духом і почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти. Прочани, які перебували в Єрусалимі, зібралися біля горниці. Вони були приголомшені і дивувалися: «Як же воно, що кожний з нас чує нашу рідну мову? Всі вони говорять нашими мовами про величні діла Божі!»

 

Тоді виступив апостол Петро і промовив до них в силі Духа. Він посилався на Боже слово і закликав присутніх до покаяння: «Покайтесь, і нехай кожний з вас охреститься в ім'я Ісуса Христа на відпущення гріхів ваших, і ви приймете дар Святого Духа». І ті, які так зробили, також прийняли Святого Духа і ще того ж дня були охрещені. Було їх 3 000 чоловіків.

 

І нас стосується Ісусова обітниця: «Коли на вас зійде Святий Дух, ви отримаєте силу ‒ динаміс, щоб бути Моїми свідками».

 

Чи стане П'ятидесятниця 2019 року історичним переломом для України? Як її переживе наша мала спільнота? Апостолів також було мало, але Святий Дух через них вчинив великі речі, велику місію. Святий Дух є той самий вчора, сьогодні і навіки.

 

Що сьогодні потребує Україна? Духовного воскресіння! Християнство без покаяння не має життя.  Його образом є сухі кістки. Щоб ожити, вони потребують духовну силу ‒ воскресіння. Як це станеться? Святий Дух це зробить! Але Він шукає молільників, які скажуть Богові своє «так», подібно, як Богородиця в день Благовіщення. На Її віру Святий Дух вчинив найбільше чудо ‒ воплочення Божого Сина.

 

Жоден президент і жоден парламент не змінить серце України. Це може зробити тільки і тільки Святий Дух.  Але він шукає представників українського народу, які від імені України прикличуть Святого Духа, щоб Він вчинив духовне воскресіння.

 

«Ви отримаєте силу, динаміс!» Ми прийняли  Святого Духа ‒ того самого, якого прийняли апостоли в день П'ятидесятниці. Він хоче діяти в нас і через нас. Першим Його проявом є молитва в Дусі. Святий Дух заступається за нас стогонами невимовними (Рим. 8). Апостол передає нам досвід з молитви у Святому Дусі. Не досить молитися тільки незнаними мовами, треба, щоб і наше мислення та наша воля включилися до молитви. Ви запитуєте: як? Треба перебувати в Божому слові. Як в ньому перебувати? Усвідомити реальність, яка є за літерою Божого слова, і рахуватися з нею в молитві. Так ми відкриємося силі Духа, яка є за Божим словом, і ця сила ‒ динаміс, почне діяти на нас і через нас. Настає свого роду ланцюгова реакція Божої сили. Це динаміс, Божа сила, яка в духовній області впливає на людські душі і паралізує демонів. Молитва в Дусі ‒ це активна співпраця з Божим Духом, який є в нас.

 

Божа всемогутність хоче діяти через тебе, через твою віру. З якою метою? Для спасіння безсмертних душ. Цю силу ‒ динаміс, ти маєш в собі так, як і апостоли, бо ти прийняв таке саме  хрещення Святим Духом, як і вони.

 

Цю динаміс ‒ силу Духа ‒ треба реалізувати через віру. Через віру ми стали Божими дітьми. Через віру в наших серцях перебуває Ісус. Треба усвідомлювати цю гідність, що ми є живим храмом Святого Духа, що в нас перебуває Пресвята Трійця. Це є та справжня гідність Божої дитини. Але цього не досить. Ми повинні бути Божими борцями, мартирес. В той момент, коли ти молишся в Дусі і правді, тобто в Христі, через тебе діє Божа всемогутність.

 

Коли Бог з’явився Якову уві сні і показав йому поєднання між небом і землю у вигляді драбини, Яків був зачудований і сказав: «Ось ворота небесні, а я цього не знав». І в нас є поєднання між небом  і землею, а ми того не знаємо. Цим поєднанням є Святий Дух. Тому треба це не тільки знати, але й з цим рахуватися.

 

Сьогодні Бог шукає в Україні молільників і молільниць, які будуть піднімати руки і взивати до Бога в Дусі і в правді. І Він їх почує. Коли? У відповідний  час. Але почує!

 

Боже слово каже, що чоловіки мають підносити до Бога чисті руки і молитися за тих, яким була передана  світська влада. Тобто за царів (сьогодні ‒ за президентів і представників політичної влади). Ти, коли молишся, маєш більшу владу, ніж вони, бо через твою молитву діє сам Бог. В Його руках є життя всього людства. Коли з вірою молишся, діє Божа всемогутність. У цей момент ти найсильніший не тільки у всьому світі, але й в цілому  всесвіті. Чому? Бо це не твоя сила ‒ це Святий Дух, через тебе діє Божа динаміс.

 

Духовне воскресіння України не відбудеться через якусь зміну політичної системи. Вирішальне слово ‒ це слово віри у твоїй молитві. «Віра ‒ це те, що перемагає  світ». Ісус каже: «Все, про що будете просити в Моє Ім'я, одержите!»

 

Як ми маємо просити за духовне воскресіння народу і Церкви, нам вказано в пророчій молитві у пророка Єзекиїла. Долина є повна сухих кісток. Це духовний Ізраїль, сьогодні ‒ духовно паралізована Церква. Пророк має взивати до Святого Духа, щоб прийшов і сильно дихнув на духовно мертвих. Тоді в  послусі віри він звертається до Духа і просить Його: «Нехай ці мертві оживуть!» Пророк промовляє слово віри, а Святий Дух дає життя.

 

В Україні був обраний новий президент, має бути обраний новий парламент. Це події в політичній області. В Україні ще раніше були схвалені гендерні закони, а також закони про превентивне викрадання дітей з будь-якої сім'ї зі штучної причини домашнього насильства. Все це призводить до автогеноциду України. Хто може зупинити цю програму смерті, за якою стоїть сам диявол ‒ брехун і вбивця? Жоден політик не може цього зробити.  Це може зробити тільки Бог, а Він чекає на тебе. Усвідом, що ти маєш більшу відповідальність, ніж президент ‒ маєш відповідальність за всю Україну. Чому? Бо ти знаєш про цю приховану і найбільшу силу Духа. Динаміс Божої всемогутності діє через тебе, коли ти в безсиллі з’єднаний з розп'ятим Христом. Через хрест Христа і твоє з’єднання з Ним прийде порятунок для України і спасіння безсмертних душ. Це справжня місія молитви. Це справжній апостолят молитви. Без цього апостоляту  Україна не буде врятована.

 

Тому, дорогі віруючі, використайте цей тиждень перед П'ятидесятницею! Знову змобілізуйте молитовні сторожі і вдень та вночі безперервно взивайте до Бога за порятунок і воскресіння України, за президента і тих, які мають чи отримають політичну чи іншу владу, щоб вони були Божими знаряддями, щоб як герої виступили проти духа смерті! Хоча дочасної смерті ніхто не уникне, однак тут йдеться про порятунок, спасіння від вічної смерті, тут йдеться про вічне життя. Українці мусять  потрапити до неба,  там є наша батьківщина, а не до пекла, яке готує для нас дух брехні і смерті.

 

Цього тижня перед святом Зіслання Святого Духа не занедбуйте Святу годину і хай кожен візьме свою годину сторожі та з відповідальністю взиває до Бога. Від кожного з вас багато залежить. Кожна хвилина живої молитви має величезне значення. Бог рахується з тобою, як з Божим воїном! Взивай разом з Ісусовою і твоєю Матір'ю до Святого Духа, щоб Він прийшов, щоб сильно дихнув і щоб Україна ожила. Нехай ця П'ятидесятниця стане для України переломним моментом переходу від смерті до життя!

 

Благословляють вас Патріарх і єпископи ВВП

 

Вознесіння, 6.06.2019

 

Завантажити: Пастирське послання (6.06.2019)