Українська > Публікації УПГКЦ

Слово Патріарха Іллі про дякування - I частина: «за все дякуйте...»

Дата публікації:   2017-09-25
Автор:   ВВП
Ми маємо навчитися Богу дякувати не тільки, коли нам добре ведеться, але і в ситуаціях, які своїм розумом не розуміємо, які є для нас важкими і які нас пригнічують. Це практичне тренування посилить наше відношення до Бога і допоможе нам раз і назавжди позбутися страху. Прославу Бога не можна вважати якимось автоматом або чарівною формулою, яка гарантує успіх. Це спосіб життя, що узгоджується з Божою волею. Не йдеться про те, щоб прославляти Бога за очікувані результати, але за таку ситуацію, яка є. Якщо під час своїх прослав ми будемо одним оком заглядати за результатом, то обманюємо самі себе і можемо бути певні, що нічого не станеться – нічого, що б змінило нашу ситуацію. Справжня прослава Бога полягає в тому, що ми цілковито і з радістю визнаємо обставини, такими, які вони є, і цілим серцем приймаємо Божу волю, повну лобові.



Роздуми над Словом Життя Іс. 53,5-6

Дата публікації:   2017-09-23
Автор:   ВВП
Бог дав пророку Ісаї видіння майбутнього Месії, яким є Ісус. Пророк каже: «Він же був поранений за гріхи наші, роздавлений за беззаконня наші». Той же Святий Дух – так, як відкрив пророку Ісаї таїнство нашого спасіння в Ісусі Христі, – мусить і кожному з нас особисто просвітити розум, щоб ми усвідомили: Христос був поранений і роздавлений за мої беззаконня. Це Ісус витерпів з любові до мене, щоб справедливо заплатити за мої гріхи та беззаконня, і щоб відкрити мені дорогу до вічного щастя в небі.



Слово життя Іс. 53,5-6 (від 24.09 до 08.10.2017)

Дата публікації:   2017-09-23
Автор:   ВВП
Слово життя Іс. 53,5-6 (від 24.09 до 08.10.2017)



Різдво Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2017-09-21
Автор:   ВВП
21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього. Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері. Знову можемо усвідомити: Вона є нашою Матір’ю. Що хочемо зробити в день Її свята? Найперше, хочемо подарувати Їй якийсь невеличкий подарунок: або якесь самозречення, або щось інше  зробити для Неї, а потім сказати, що хочемо, щоб Вона нам випросила у свого Сина: якусь ласку, благословення, охорону... Кожен має проблеми і очікує Божої допомоги, світла для їх вирішення. З живою вірою звернімося до Неї, а також даймо якийсь конкретний подарунок нашій Небесній Матері. Використаймо це свято, коли Пресвята Діва випрошує численні ласки у Свого Сина.



На Божому суді будуть показані наші молитви

Дата публікації:   2017-09-21
Автор:   ВВП
Ми повинні молитися так, щоб над нашою територією впали мури сил темряви, піднялися гори демонів і навпаки – щоб туди зійшов Дух Святий, проявилася Божа сила і благословення, щоб прийшло Боже Царство до людських душ, настав духовний пролом, зміна. Коли і як це станеться?! Залиште це на Господа, але потрібно в молитві стояти у вірі і не сумніватися. Тоді на Божому суді виявляться наші молитви – як ми молилися: чи були ревні, чи недбалі, чи приймали молитву швидше як якийсь тягар і молилися механічно, без віри, або ж боролися і піднімали гори?



«До джерел»

Дата публікації:   2017-09-18
Автор:   ВВП
Гасло «ДО ДЖЕРЕЛ» має заохотити нас до того, щоб ми йшли до джерела – до суті хрещення, і там усвідомлювати, що через хрещення ми були занурені до Христової смерті. Цю смерть маємо щодня переживати.<br>Як маємо переживати цю правду у щоденному житті? Так, що будемо вмирати для себе, для свого егоїзму, своїх примх... Тільки тоді, як пише апостол, «у нашім смертнім тілі буде явним Ісусове життя».



Актуальне слово католицького єпископа (відео)

Дата публікації:   2017-09-14
Автор:   ВВП
Актуальне слово католицького єпископа. Єпископ Атанасій Шнайдер



Маємо прагнути справжньої свободи

Дата публікації:   2017-09-13
Автор:   ВВП
Маємо прагнути визволення від духа світу, від «старої людини» – того брехуна, який є в єдності з духом обману і брехні. З молитвою обов'язково мусить бути поєднана правдивість, самозречення і постійне упокорення.



Слово Патріарха Іллі на празник Усікновення голови Івана Хрестителя

Дата публікації:   2017-09-11
Автор:   ВВП
Дар пророцтва може отримати навіть маленька дитина, Дух Божий через неї дійсно може промовити і скаже навіть пророче слово. Але що таке пророкування? Це не тільки сказати, що буде в майбутньому, але це ясне слово: те означає те. Треба, щоб ми захищали правду, боролися за неї. Нас вбивають, очорнюють. Якщо хтось захищає Божі закони і дійсно заступається за дітей та сім'ю, то постануть проблеми. І якщо ми захищаємо Божі закони, як Іван Хреститель, який поплатився за це головою, то хай впаде і наша голова. Але ми зобов'язані до останнього моменту свого життя бути свідками Ісуса Христа. «Як на вас зійде Святий Дух, будете Моїми свідками». Кого? Ісуса Христа! Повнота Святого Духа полягала в тому, що всі християни були свідками Ісуса Христа. Отож, що в даний час найбільше потребує Церква? Потребує пророчого духа! Треба, щоб всі без винятку його прийняли. Просімо Бога, щоб дав нам його. А свідок є водночас мартирем – мучеником. Кров мучеників є насінням нових християн. Хай кров Івана Хрестителя буде насінням наступних, ще більших пророків, які захищатимуть справедливі закони, що внесуть гармонію і рай на цю землю.



Роздуми над Словом Життя 1 Ів. 5,11-13

Дата публікації:   2017-09-09
Автор:   ВВП
Якщо б хтось запитав: Чи ти маєш вічне життя? Якщо відповіси: «не знаю» або «це виявиться аж після смерті», то це погана відповідь. Ти повинен знати: якщо я маю Сина, то вже сьогодні маю вічне життя! І в цьому не сумніваюся, бо Святе Письмо свідчить про те, а Боже свідоцтво є більшим, ніж будь-яке людське свідоцтво.



Слово Життя 1 Ів. 5,11-13 (від 10.09 до 24.09.2017)

Дата публікації:   2017-09-09
Автор:   ВВП
Слово Життя 1 Ів. 5,11-13 (від 10.09 до 24.09.2017)



Молитва повинна бути місцем цілопальної любові до Бога

Дата публікації:   2017-09-08
Автор:   ВВП
Господь Ісус хоче від нас, щоб ми все більше і більше були залежними від Нього, щоб Його любили та для Нього жертвувалися, і в найменших буденних дрібницях. Незначні щоденні терпіння, навіть в дрібницях, мають велику вартість. Господь Ісус хоче від нас, щоб ми все більше і більше були залежними від Нього, щоб Його любили та для Нього жертвувалися, і в найменших буденних дрібницях. Незначні щоденні терпіння, навіть в дрібницях, мають велику вартість.



Не можемо гратись в хованки

Дата публікації:   2017-09-07
Автор:   ВВП
Людина, яка правдиво молиться і стає перед Господом, не може гратись в хованки тим, що буде замасковувати свою «стару людину», а також не може замасковувати різні духовні пута, які руйнують інших. Все залежить від того, чи людина має живу віру. «Стара людина» ненавидить тільки одне – Святого Духа, Духа правди і любові! Тому так необхідно давати в своєму нутрі – в своєму серці – місце для Ісуса.



Ми повинні жити на повно – любити Ісуса

Дата публікації:   2017-09-04
Автор:   ВВП
Життя дійсно коротке, дуже коротке, а тому треба жити на повно – любити Ісуса! Але це все тільки побожна фраза, якщо людина не має простору для правдивої молитви, де може любити тільки Його. А потім потрібно поширювати це, тобто пробувати жити цією любов’ю у відносинах з нашими ближніми.



ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /V частина/ - Події недільного ранку ♫ (аудіо)

Дата публікації:   2017-09-01
Автор:   ВВП
ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ /V частина/ - Події недільного ранку ♫ (аудіо)