Українська > Публікації УПГКЦ

Слово Патріарха Іллі на свято Преображення Господнього

Дата публікації:   2018-08-19
Автор:   ВВП
Три учні, Петро, Яків та Іван були свідками преображення Ісуса на горі Тавор у Галілеї. Їх осліпило сіяння Ісусового Божества. Для них це був великий досвід. Людина може думати, що якби мала якесь видіння, то віра від цього б ще поглибилась. Але ми бачимо, який вплив мало це видіння на апостолів. Через кілька днів на Оливній горі в Гетсиманії ці троє учні мали молитися з Ісусом і залишитися з Ним в його самотності, але вони спали. Після преображення Ісус говорить апостолам про своє терпіння і воскресіння. Він багато разів говорив їм, що воскресне, але вони практично цьому не вірили – навіть тоді, коли це сталося. Якою сильною є наша порушена природа!



Молитва − розмова з Богом

Дата публікації:   2018-08-18
Автор:   ВВП
Іноді людина потребує молитися словами, усно говорити з Богом і голосно до Нього звертатися : «Господи, тепер я хочу говорити з Тобою». Так можна говорити з Богом, коли людина, наприклад, іде безлюдним місцем. Але спочатку ми повинні перед Богом упокоритися: «Господи, визнаю Тобі свою невдячність, байдужість та інші гріхи. Прошу, пробач мені». А тоді можемо сказати все, що нас турбує: «Господи, те і те на мене налягає, я маю ці конкретні проблеми…». Часто людина потребує висловити це устами.



Великий майстер масонів contra Візантійський Патріархат (відео)

Дата публікації:   2018-08-13
Автор:   ВВП
По чеському радіо виступив великий майстер масонської ложі і, окрім іншого, сказав: «Масонство − це більш-менш духовно-благодійна організація». У світі існують дві основні духовності: християнська, яка поклоняється правдивому Богові, і антихристиянська, яка поклоняється поганським божествам або упалим ангелам − демонам. Масони просовують сатанізацію людської природи з допомогою антизаконодавства, аморального гендеру, викрадання дітей у батьків, їх тиранії і розбещення, а на кінець запроваджують геноцид людства до т. зв. золотого мільярда. Тут йдеться про заплановані і масові злочини проти людства. Необхідно, щоб ця напівтаємна організація стала перед справедливим міжнародним судом і була ліквідована, поки ще не пізно.



Слово життя Рим. 5,18 (від 12.08 до 26.08.2018)

Дата публікації:   2018-08-11
Автор:   ВВП
«І, таким чином, як через переступ одного на всіх людей прийшов засуд, так через чин справедливості одного на всіх людей приходить життєдайне оправдання».



Роздуми над Словом Життя Рим. 5,18

Дата публікації:   2018-08-11
Автор:   ВВП
Тут знову наголошується, що один переступ Адама приніс засуд усім його нащадкам. Але, з іншого боку, один чин справедливості другого Адама, Ісуса Христа, приніс усім життєдайне оправдання. Однак тут існує одна проблема. Христос помер за всіх людей, але не всі будуть спасенні. Щоб спастися, вони мусять признати перед собою і Богом свій гріх та вірою прийняти життєдайне оправдання, дане нам через Ісусів чин справедливості.



Антиреформа, Церква і Содом. 7 частина: Корені апостазії в Церкві (відео)

Дата публікації:   2018-08-09
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 7 частина: Корені апостазії в Церкві



Антиреформа, Церква і Содом. 6 частина: Відповіді на висловлювання в передачі (відео)

Дата публікації:   2018-08-06
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 6 частина: Відповіді на висловлювання в передачі



Слово патріарха Іллі на свято св. пророка Іллі

Дата публікації:   2018-08-02
Автор:   ВВП
Карою за відступництво від істинної віри до поганства, пов'язаного з магією, ворожінням та спіритизмом, були війни, хвороби і вигнання. Тому пророк запитує: «Доки кульгатимете на обидва боки?» Іншими словами: «Хочете благословення чи прокляття? Це залежить від вас». Він усвідомлював, що тепер вирішується доля цілого народу: або він навернеться, або на нього прийде Божа кара. Суть пророчого духа − послух віри і вірність Божому слову. Бог хоче дати пророчого духа кожному, щоб могти через нас говорити і спасати душі від дочасної та вічної кари.



Завдання пророка

Дата публікації:   2018-08-01
Автор:   ВВП
Дар пророцтва пов'язаний з простим способом наслідування Христа. А це може кожен з нас. Цей дар проявляється в кожного іншими способом. Бог дає йому як харизму. Коли людина буде згідно того жити і реалізувати Божу волю, то стає пророком, тобто стоїть за пророчим словом і є охочою пожертвувати навіть життям за Христа і за правду. Коли народ не має пророків, гине. Чому? Бо коли з'являються різні обманці, то через філософію і гнозу нищать його. Таким способом бувають обманені цілі народи. Тому апостол Павло пише Коринтянам, щоб бажали дару пророцтва.



Антиреформа, Церква і Содом. 5 частина: Відповіді на висловлювання в передачі (відео)

Дата публікації:   2018-07-31
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 5 частина: Відповіді на висловлювання в передачі



Народ гине, коли не має пророчого слова

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
Коли людина ходить до храму і чує там Боже слово, то зазвичай воно входить одним вухом і виходить через інше. Але інакше людина реагує, коли хтось скаже їй щось особисте. Наприклад: «Маєш проблеми в сім’ї?» або «Ти чогось боїшся...». А тим більше, якщо це стосується майбутнього, людина відкриється і прийме це слово, бо наше майбутнє – це чутлива область для кожного з нас. Народ гине, коли  не має пророчого слова – слова віри, яке потім пробуджує в людині живе відношення до Бога.



Роздуми над Словом Життя Рим. 5,15

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
«Та не так воно з провиною, як з даром ласки. Бо через переступ одного померло багато». Що стосується первородного гріха, то через те, що Адам не послухав Божого наказу, він відкрив себе і своє потомство на дію гріха. Цей духовний генетичний код покладів зла і брехні ми всі успадковуємо. Однак, це не означає, що ми всі будемо підлеглі вічній смерті. Бог змилосердився і дав нам Спасителя. Бог дав нам більше, ніж Адам зіпсував. Але мусимо вірою прийняти Христа і намагатися, з Божою ласкою, через покаяння постійно обновляти єдність з Ним та зберігати Божі заповіді. Тоді ми стаємо спадкоємцями Божого царства, Божими дітьми, і нас чекає вічне життя після смерті.



Слово життя Рим. 5,15 (від 29.07 до 12.08.2018)

Дата публікації:   2018-07-28
Автор:   ВВП
«Та не так воно з провиною, як з даром ласки. Бо коли через переступ одного померло багато, то тим більше ласка Божа і дар через ласку одного чоловіка, Ісуса Христа, щедро вилились на багатьох»



Антиреформа, Церква і Содом. 4 частина: Відповіді на висловлювання в передачі (відео)

Дата публікації:   2018-07-27
Автор:   ВВП
Антиреформа, Церква і Содом. 4 частина: Відповіді на висловлювання в передачі



Йдеться про те, який крок від тебе хоче Бог

Дата публікації:   2018-07-17
Автор:   ВВП
Ми часто стоїмо перед рішенням: який крок зробити? Звичайно, можемо якийсь зробити, але йдеться про те, який крок хоче від нас Бог! Ти зробиш крок, але потрапиш в пастку, навіть якщо логічно думаєш, що чиниш мудро. Тобі не допоможе твоя мудрість і досвід. Кожен випадок є по своєму оригінальним. Людина мусить використовувати розум, діяти розумно, мудро, але часто дійде до певного рівня, де відбувається боротьба духів. Це боротьба з духом брехні, а наш розум дуже легко сприймає брехню і любить її.