Українська > Публікації УПГКЦ

Як і через що діє дух антихриста

Дата публікації:   2017-12-14
Автор:   ВВП
Дух антихриста діє з великою силою та підступністю і всередині Церкви, найшвидше серед сліпих і літеплих християн, наповнених духом цього світу, так що вони зовсім не розрізняють всіляких пасток і різних «троянських коней», які один за одним проникають всередину Церкви. Ці впливи проникають в т.зв. християнську літературу і в т.зв. християнське мистецтво і, на жаль, також в богословську літературу і на богословські факультети, а звідти інфекція поширюється далі. Через що? Через єретичні твори і конкретні вказівки та фальшиву побожність.



Через молитву віри Бог змінює серця людей

Дата публікації:   2017-12-12
Автор:   ВВП
  У тому, якою цінною є молитва віри, не можна сумніватися! Тому ми повинні з великою вірою стати на молитві перед Господом, навіть якщо бачимо гірку реальність, що Божий ворог просовує всередину Церкви своїх людей, які згодом нищать Боже царство і не дозволяють жодної обнови, але навпаки – душать все, що є Боже і живе. Бог допускає це, бо ми молимося з малою вірою. Але це має спонукати нас до ревної молитви, яка рахується з Богом, що Він має останнє слово і що тільки Він може втрутитись і змінити серця людей так, щоб вони були спасенні.



Ми повинні мати повну Божу зброю

Дата публікації:   2017-12-10
Автор:   ВВП
Якщо в молитовній духовній боротьбі ми не сконцентровані, залишаємося в своїх думках і духом неприсутні, демони сміються. Якщо ж боремося з розсіяннями і намагаємося хоча б до певної міри залишатися в конкретних правдах Божого слова, то молитва має певний ефект, хоча й невеликий. Бог приймає і нашу добру волю. Однак найбільша користь з молитви є тоді, коли маємо повну Божу зброю і знаємо, яке Боже слово використовувати як меч Духа – не як літеру Писання, не як фразу, але як Боже слово, сказане в Дусі і у відповідний час – пророче слово.



Божий провід через Святого Духа і Боже слово

Дата публікації:   2017-12-09
Автор:   ВВП
Коли ми читаємо Боже слово, Святий Дух через нього до нас говорить, щоб ми зміцнили свою віру і рахувалися в своєму житті з живим Богом. Крім того, Він хоче нас навчити, щоб в конкретних ситуаціях ми давали на молитві свої проблеми Богу. Найперше, маємо дати Йому свій гріх, а потім свої турботи. І тоді Бог почне давати нам світло, силу, або Сам почне вирішувати всі проблеми, які маємо. Але ми повинні на молитві зробити конкретний крок віри.



Наша боротьба не проти тіла і крові…

Дата публікації:   2017-12-07
Автор:   ВВП
В духовній боротьбі ми повинні бути одягнені в Христа. Не можемо боротися власною силою, це була б певна поразка. Ми також повинні знати основні духовні принципи. Найосновніший духовний принцип на початку кожної духовної боротьби і взагалі в духовному житті – це упокоритися перед Богом, признати свій гріх, жаліти за нього і прийняти очищення кров’ю Христа. Також важливо упокорятися перед ближніми. Бог дає перемогу покірному, тобто тому, хто любить правду.



Слово Патріарха Іллі на свято Входу у храм Пресвятої Богородиці

Дата публікації:   2017-12-03
Автор:   ВВП
Батьки Пресвятої Богородиці були бездітними. Вони багато молилися і дали Богу обіцянку, що якщо благословить їх дитиною, то віддадуть її на службу до Єрусалимського Храму. Бог вислухав їхні молитви і дарував їм більше, ніж просили – дарував їм доньку, яка була обрана стати матір'ю Божого Сина і нашого Спасителя Ісуса Христа. Отож про Марію насправді можна сказати, що Вона є початком нашого спасіння. Тому і свято Входу у храм Пресвятої Богородиці тісно пов'язане з історією нашого спасіння.



Роздуми над Словом Життя Рим. 4,3-4

Дата публікації:   2017-12-02
Автор:   ВВП
Щодо Бога людина чинить надзвичайну неправедність – гріх. Божа святість безмежна, тому і образа Бога заслуговує найбільшої кари. Ми можемо образити Бога своїм гріхом, але ми не можемо винагородити образу своїми вчинками. Образу може справедливо винагородити тільки той, хто рівний Богу, а це Божий Син. Цю образу Він винагородив на хресті своєю смертю. Він взяв на себе кару за наші гріхи – кару справедливу.



Слово життя Рим. 4,3-4 (від 03.12 до 17.12.2017)

Дата публікації:   2017-12-02
Автор:   ВВП
«Що бо говорить Писання? Повірив Авраам Богові, і це йому було пораховано за оправдання. То́му, хто виконує якусь роботу, заробіток рахується не як ласка, але як щось належне»



Ми повинні пізнавати Божі дороги і наміри

Дата публікації:   2017-11-30
Автор:   ВВП
Слово «метаноя», тобто зміна мислення, є дуже глибоким. Щодня ми повинні знову і знову усвідомлювати в кожній ситуації: Як би на моєму місці думали, говорили чи діяли Діва Марія або Ісус Христос? Але цього не розрізнимо, коли не матимемо в собі Божого слова, не будемо його читати, не будемо про нього говорити, підбадьорюватися ним, світити ним до всіх ситуацій, і так пізнавати Божі дороги і наміри в своєму щоденному житті.



Чого треба зрікатися і чого вчитися

Дата публікації:   2017-11-27
Автор:   ВВП
Передусім треба вивчати Боже слово, потім ним жити і аж потім навчати його інших. Далі необхідно усвідомлювати потребу наслідування Ісуса в радикальності Євангелія і також працювати для Нього. Насамперед йдеться про самовідречення. Зрікатися – це втрачати свої настрої, гіркості, себежалі, свої розчарування і свої зранені почуття через те, що не здійснилася наша воля. Це наш щоденний хліб. Ми повинні щодня вчитися від Ісуса тихості і покори – а це аж до смерті! Цього єдиного маємо вчитися від Ісуса, як Він про це виразно говорить у Святому Письмі. Потім маємо Його наслідувати, йти за Ним.



Чому ми не боїмося гріха?

Дата публікації:   2017-11-23
Автор:   ВВП
Чому людина не має страху з гріха? Чому не усвідомить його наслідки, адже вже стільки разів у своєму житті їх бачила. Але все ж в момент спокуси людині не прийде на думку сказати собі: «Вже не буду грішити! Бачу, що це погано». Але нараз людина наче б забула усі негативні досвіди з гріхом. Певна пристрасть її буквально сп'янить і вона йде за нею, як то кажуть, «по трупах».



Слово Патріарха Іллі на празник святого Архангела Михаїла

Дата публікації:   2017-11-21
Автор:   ВВП
Сьогодні празник святого Архангела Михаїла. Його ім'я по-єврейськи означає «Хто як Бог». Цими словами Михаїл закликав добрих ангелів бути вірними Богу і чинити опір Люциферу та всім ангелам, які повстали проти Бога. Диявол робить все для того, щоб якнайбільше душ пішло до погибелі. В нашій боротьбі, тобто в боротьбі за спасіння своєї душі і душ наших близьких, Бог дає нам на поміч Архангела Михаїла та інших ангелів, які мають нас захищати. Наше життя – це дійсно боротьба. Проти кого ми повинні боротися? Найперше – проти демонічних сил, які мають владу над світом, діють в духовній області і підсувають сугестивні думки. В цей час ще більше потрібно, щоб ми зверталися до святого Архангела Михаїла, щоб він допоміг нам. Ми повинні вести боротьбу під його прапором: за Божі справи, за Його Царство. Ми не самі, з нами ангели на чолі з Архангелом Михаїлом.



Роздуми над Словом Життя Рим. 3,25

Дата публікації:   2017-11-19
Автор:   ВВП
Усвідоммо собі реальність, що Бог прощає нам гріхи, а це тому, що Ісус став жертвою примирення. З нашого боку обов’язковою умовою є віра в Христа, що Він є Спасителем, Божим Сином, який справедливо заплатив за мої гріхи своєю власною кров’ю і здобув мені прощення. Це найважливіша правда, від якої залежить наше спасіння. Її треба знати, а також реалізувати через віру.



Слово життя Рим. 3,25 (від 19.11 до 03.12.2017)

Дата публікації:   2017-11-18
Автор:   ВВП
Якого видав Бог як жертву примирення, в Його крові, через віру, щоби виявити свою справедливість відпущенням гріхів колишніх.



Фатімська таємниця через 100 років. 1 частина: Апостазія в Церкві (+ відео)

Дата публікації:   2017-11-17
Автор:   ВВП
Цього року минуло 100 років від появи у Фатімі. Що їй передувало і що слідувало? У 18 столітті виникло просвітництво. У 19 столітті з просвітництва виникає модернізм. Насправді йшлося про руйнування основних правд християнства – про апостазію в Церкві. Папський уряд був зловжитий для запровадження процесу автогеноциду Церкви.