Українська > Актуальне

Ми повинні намагатися радіти у вірі

Дата публікації:   2017-05-26
Автор:   ВВП
Завжди основний крок полягає в тому, щоб зректися себе. Це крок віри! Ми не повинні залишатися в собі, в своїх настроях, в своєму смутку чи гіркості. За все треба дякувати. Ми повинні буквально змушувати себе радіти, але радіти у вірі з того, що Господь близько. Особливо, коли людину упокорять, коли вона програє, треба знати, що Ісус це бачить, що Йому все можемо жертвувати, і саме так до Нього уподібнюватися і в цьому Його наслідувати!



Христове Вознесіння (відео)

Дата публікації:   2017-05-25
Автор:   ВВП
Христове Вознесіння. + Ілля Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату



Христове Вознесіння і наша співучасть у ньому

Дата публікації:   2017-05-25
Автор:   ВВП
На сороковий день після свого воскресіння Ісус возноситься на небо, де резервує нам місце. Треба усвідомити, що небо є нашим домом, нашою Батьківщиною. Ми можемо пережити цю реальність: бачити Христа на Оливній горі, як Він з'являється апостолам. Там є і Пресвята Богородиця. Ісус каже до них: «Дана Мені всяка влада на небі й на землі.  Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа» (Мт. 28,18-19). Потім Він вознісся на небо і з’явилися ангели, які сказали: «Мужі Галилейські, чому стоїте і задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо» (Ді. 1,11).



Яка кар'єра?!

Дата публікації:   2017-05-23
Автор:   ВВП
Диявол – добрий психолог. Зачепить людину за кар'єру чи страх, і тоді вже нею маніпулює. Але хочеш здобути кар'єру, яка не минеться? Матимеш її в небі. Там ніхто її в тебе не забере. Чому не прагнеш цієї справжньої кар’єри? Мета життя – не накопичення майна чи досягнення кар’єри. І навіть якби ми мали найбільшу кар’єру, це все марнота. Не дбаймо про свою марну кар’єру. Ні в гріху, ні в кар’єрі, ні в грошах щастя нема. Цим справжнім щастям і миром в душі є сам Ісус.



Наше співвоскресіння (відео)

Дата публікації:   2017-05-21
Автор:   ВВП
Наше співвоскресіння.  + Ілля  Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату  



Ісус чекає на нашу віру

Дата публікації:   2017-05-21
Автор:   ВВП
Як потрібні люди, які будуть молитися, терпіти і жертвуватися. Це все є любов, а що може бути кориснішим в цьому короткому житті, де вирішується про вічність, і не тільки про нашу? Своєю вірою і безкорисливою жертвою ми можемо спасати безсмертні душі. Як прекрасно, що Ісус чекає на нашу віру, через яку хоче давати ласки не тільки для нас, але й для інших, на яких можемо вплинути своєю вірою і молитвами, щоб вони навернулися, відкрилися Богу і вирішили Його наслідувати.



Роздуми над Словом Життя Еф. 2,8-9

Дата публікації:   2017-05-20
Автор:   ВВП
Слід правильно пояснювати собі це Боже слово. Найперше, наше спасіння не є з наших вчинків. Бог дав нам ласку спасіння, це Божий дар, як каже Святе Письмо, так що ніхто не може хвалитися. Але це не означає, що коли ми прийняли порятунок, спасіння в Христі, то вже не маємо робити добрих вчинків. Ми маємо їх робити у співпраці з Божою ласкою і в єдності з Христом. Але ця основа – спасіння, була нам дана даром. Тому також необхідно проводити місію молитвою, випрошувати Божу ласку для навернення конкретних людей, а передусім треба просити, щоб в Україні настало духовне воскресіння.



Людина любить брехню і не хоче чути правду

Дата публікації:   2017-05-19
Автор:   ВВП
«Стара людина» в нас приймає і реалізує зло та обман, які ведуть до розкладу, але коли їй скажуть правду для її ж добра та добра близьких, то або нічого для цього не зробить, або навіть її відкине. Можна і наочно вказати, пояснити, що йдеться про розумні, ясні та логічні речі, але це не допоможе. Гріх в нас є злом, це фактично запланований геноцид людини і суспільства. Тому треба його засуджувати і ставити до світла: «Я не буду захищати в собі цього обманця, зрадника, вбивцю, який має одну програму – об’єднатися з дияволом, затягнути мене в пекло та створити мені пекло вже тут, на землі (різні хвороби), коли слухатиму брехню і гріх!». Але людина замість цього оберігає гріх в нас, любить його і навіть життя віддає за нього. 



Спільнота і наслідування Христа

Дата публікації:   2017-05-13
Автор:   ВВП
Латинське прислів'я каже: Tres faciunt collegium – троє творять спільноту. Тому Ісус каже: Коли погодяться двоє або троє... Коли погодяться двоє, то це вже великий успіх, а коли погодяться троє, то це вже вершина успіху, бо всі троє в цій згоді повинні зректися своїх власних уявлень, навіть якщо б часто вони були дані Богом, як Бог дав Аврааму Ісаака. Ця дорога вмирання самому собі, коли людина дає Ісусу простір, щоб Він міг чинити волю Небесного Отця – це наслідування Христа. Програмою Ісуса було чинити волю Небесного Отця. А це неможливо без того, щоб зректися себе, взяти свій хрест і йти за Ісусом.



Через хрещення ми отримали нове життя

Дата публікації:   2017-05-10
Автор:   ВВП
Воскресіння стосується не тільки Ісуса. Святе Письмо каже: «Разом з Ним ми воскресли». Через хрещення ми з'єднані з таїнством Христового воскресіння і Його життя (Кол. 2,12). Він взяв на себе нашу людську природу, Бог став людиною, не ангелом, щоб ми могли стати прийомними синами Божими, спадкоємцями Божого Царства.